κλοπη αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πέσατε θύμα κλοπής του αυτοκινήτου σας; Πως θα αποζημιωθείτε!

Αν πέσατε θύμα κλοπής του αυτοκινήτου σας, είτε κλάπηκαν εξαρτήματα είτε ολόκληρο το όχημα, σίγουρα θα είναι από τα πλέον δυσάρεστα συναισθήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Οι κλοπές στη χώρα μας έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε διαρκώς οχήματα όπου λείπουν βασική εξαρτήματα όπως ο καταλύτης ή οι ζάντες.

Στην ουσία αυτά τα εξαρτήματα έχουν κλαπεί και βγαίνουν άμεσα προς πώληση ως μεταχειρισμένα, στα αντίστοιχα δίκτυα του παραεμπορίου.

αυτοκινητο χωρις ζαντα

Τι πρέπει όμως να κάνετε αφενός για να προστατευτείτε και αφετέρου για να αποζημιωθείτε αν πέσετε θύμα κλοπής του αυτοκινήτου σας;

Τι κάνουμε σε περίπτωση κλοπής του οχήματός μας

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι από το όχημά μας λείπουν σημαντικά εξαρτήματα ή ότι έχει κλαπεί όλο το αυτοκίνητο, τότε πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Το πρώτο βήμα είναι να καλέσουμε την αστυνομία για να δηλώσουμε την κλοπή και να προχωρήσουμε σε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Έπειτα, με το αντίγραφο της κατάθεσης ενημερώνουμε την ασφαλιστική μας εταιρεία, εφόσον έχουμε στο ασφαλιστήριο την κάλυψη για μερική/ολική κλοπή.

Αυτή η κάλυψη περιλαμβάνεται στα πακέτα πυρός/κλοπής, μαζί με άλλες καλύψεις όπως κάλυψη πυρκαγιάς, φυσικών φαινομένων, χαλάζι, κ.α.

Η ασφάλεια μερικής/ολικής κλοπής καλύπτει τόσο την απώλεια εξαρτημάτων, σημαντικά για τη λειτουργία του οχήματος, όπως είναι οι ζάντες, το τιμόνι, ο καταλύτης, κ.α. όπως επίσης και η κλοπή όλου του οχήματος.

Μερικές εταιρείες αποζημιώνουν με ένα ποσό ακόμα και την κλοπή σημαντικών εγγράφων ή άλλων αντικειμένων που πιθανά θα είχατε μέσα στο αυτοκίνητο.

Με την αναγγελία του συμβάντος στην ασφαλιστική εταιρεία, αν έχει κλαπεί όλο το αυτοκίνητο, θα αποζημιωθείτε εντός 90 ημερών αν δεν έχει βρεθεί το όχημα ή αλλιώς την αξία των κλοπιμαίων στην περίπτωση της μερικής κλοπής.

 

Τι γίνεται αν δεν έχουμε ασφάλεια κλοπής;

Σε περίπτωση που δεν έχουμε στο ασφαλιστήριό μας την ασφάλεια κλοπής, τότε δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αποζημίωση παρά μόνο αν βρεθούν οι ληστές.

Σε αυτήν την περίπτωση, προχωράτε κανονικά σε μήνυση κατ’ αγνώστων και εφόσον στο μέλλον βρεθούν οι δράστες, μπορείτε να προχωρήσετε σε μήνυση εναντίον τους για να διεκδικήσετε τα χρήματά σας.

Μια διαδικασία επίπονη που σπανίως θα βγάλει αποτέλεσμα για εσάς.

Η καλύτερη εξασφάλιση είναι να έχετε ένα ασφαλιστήριο με καλύψεις πυρός/κλοπής όπου περιλαμβάνεται η μερική και ολική κλοπή.

Έτσι προστατεύετε εύκολα και οικονομικά την περιουσία σας, με ένα ελάχιστο επιπλέον κόστος, σε σχέση με την υποχρεωτική βασική ασφάλεια αυτοκινήτου.

 

Πως μπορείτε να προστατευτείτε περισσότερο

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι μια ασφάλεια με την κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής.

Πέρα από αυτό, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτου και αξεσουάρ γίνονται όταν αυτό αφήνετε σε ένα δημόσιο δρόμο, συνήθως χωρίς επαρκή φωτισμό.

Θα πρέπει να προσπαθείτε να παρκάρετε σε καλά φωτισμένους δρόμους εφόσον δεν έχετε επιλογή για κάποια κλειστή θέση στάθμευσης.

Προτιμήστε θέσεις σε κεντρικούς δρόμους, κοντά σε μαγαζιά ή σπίτια που φωτίζονται επαρκώς. Μην ξεχνάτε πως αν παρκάρετε σε έναν ερημωμένο χώρο χωρίς καθόλου φωτισμό ή κίνηση, μπορεί να έχετε συνυπαιτιότητα σε ένα ενδεχομένο συμβάν κλοπής!

Τέλος, αν έχετε τη δυνατότητα για μια κλειστή θέση πάρκινγκ σε κάποιο σταθμό αυτοκινήτων, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για να προστατεύσετε την περιουσία σας γύρω από τις κλοπές, που ως επί τω πλείστων γίνονται βραδινές ώρες.

 

Ασφάλεια αυτοκινήτου με κλοπή στο Asfaleies24.gr

Στο asfaleies24 μπορείτε να βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη κλοπής στις καλύτερες τιμές της αγοράς, με σύγκριση σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 1 μόλις λεπτό!

Αρχικά, εισάγετε την πινακίδα του αυτοκινήτου σας εδώ και άμεσα βλέπετε τιμές και προσφορές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα σύμφωνα με το κόστος ασφάλισης, με την αξιοπιστία της κάθε εταιρείες με βάση τις κριτικές των πελατών ή με τις παροχές που προσφέρει το κάθε ασφαλιστικό πακέτο!

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις παροχές και καλύψεις και φυσικά το κόστος που θα πρέπει να πληρώσετε.

Επιλέγετε την εταιρεία που θέλετε να προχωρήσετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, συμπληρώνετε κάποια ακόμα απαραίτητα στοιχεία και ολοκληρώνετε την αίτηση ασφάλισής σας.

Άμεσα λαμβάνετε στο e-mail σας το ειδοποιητήριο πληρωμής όπου μετά την εξόφλησή του παίρνετε απευθείας το συμβόλαιο όπου μπορείτε να το εκτυπώσετε ή να το αποθηκεύσετε σε μορφή PDF!

Η ασφάλεια αυτοκινήτου έχει αλλάξει και πλέον μπορείτε να ασφαλίζεστε απευθείας, σε 1 μόλις λεπτό online, από την άνεση του σπιτιού σας!

Προστατεύστε την περιουσία σας και το αυτοκίνητό σας από κακόβουλες ενέργειες, με τα πακέτα πυρός/κλοπής από μόλις 56€ / εξάμηνο!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373