ασφαλεια αυτοκινητου πυρος κλοπης
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός κλοπής

Η ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός κλοπής αποτελεί μια πολύ σημαντική κάλυψη για όλα τα οχήματα καθώς σας προστατεύει από αρκετές περιπτώσεις που το όχημά σας μπορεί να πάθει ζημιά ή να καταστραφεί εντελώς.

Στην ουσία πρόκειται για δυο διαφορετικές καλύψεις : Άλλη κάλυψη είναι η ασφάλεια πυρός και άλλη η ασφάλεια μερικές/ολικής κλοπής. Εδώ θα σας εξηγήσουμε αναλυτικά όλες τις διαφορές, τι να προσέχετε καθώς και τι να επιλέξετε για τη δική σας ασφάλιση!

Ήξερες ότι στο asfaleies24 μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό online, χωρίς δικαιολογητικά από 6,20€/μήνα; Δες τις καταπληκτικές τιμές μας ΕΔΩ!

Ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου

Η ασφάλεια κλοπής χωρίζεται σε 2 επιμέρους καλύψεις : Την ασφάλεια μερικής και ολικής κλοπής. Αν σκοπεύετε να προσθέσετε την κάλυψη κλοπής στο αυτοκίνητό σας, τότε σας συστήνουμε να προσθέσετε τόσο την ολική όσο και την μερική κάλυψη.

Μερική κλοπή αυτοκινήτου

Η ασφάλεια μερικής κλοπής καλύπτει την αφαίρεση μερών του αυτοκινήτου, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του, μέχρι ένα ανώτατο ποσοστό που ορίζεται στο ασφαλιστήριό σας όπως επίσης και τυχόν ζημιές που θα προξενήσουν οι κλέφτες κατά τη διάρκεια της διάρρηξης.

 

Ολική κλοπή αυτοκινήτου

Στην ολική κλοπή αυτοκινήτου, η ασφάλεια σας καλύπτει για το σύνολο του αυτοκινήτου, εφόσον αυτό κλάπηκε και δε βρέθηκε μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος ημερών.

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή εδώ, καθώς αν έχετε μόνο την ολική κλοπή ενεργοποιημένη ως κάλυψη και βρεθεί π.χ. μέρος του αυτοκινήτου, τότε η ασφαλιστική πολύ πιθανόν να μην σας αποζημιώσει!

Γι’αυτό το λόγο πάντα θα πρέπει να έχετε και ολική και μερική κλοπή στο ασφαλιστήριό σας!

Για να σας αποζημιώσει η ασφαλιστική αν έχετε ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, θα πρέπει να δηλώσετε το συμβάν στην αστυνομία και να υποβάλλετε και μήνυση. Με αυτά τα έγγραφα μπορείτε να κάνετε αίτηση στην ασφαλιστική για αποζημίωση.

Ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου τιμή

Το κόστος για την ασφάλεια κλοπής διαμορφώνεται ανάλογα το αυτοκίνητο που ασφαλίζετε και τους πιθανούς κινδύνους που αυτό μπορεί να διατρέχει.

Για παράδειγμα υπάρχουν μοντέλα που είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στις διαρρήξεις, όπως τα αυτοκίνητα smart καθώς επίσης και τα cabrio και γρήγορα οχήματα.

Για τα παραπάνω οχήματα οι ασφαλιστικές συνήθως ζητάνε περισσότερα χρήματα για την ασφάλεια αυτοκινήτου με κλοπή.

Επίσης, οχήματα που διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας, συνήθως ασφαλίζονται με μικρότερο κόστος καθώς η πιθανότητα κλοπής είναι πολύ μικρή.

Πάρτε online μια προσφορά από παραπάνω από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και δείτε τιμές και κόστος για ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, μέσα σε 2 λεπτά!

 

Κλοπή αυτοκινήτου αποζημίωση

Η αποζημίωση για την κλοπή του αυτοκινήτου συμβαίνει μέσα σε μερικούς μήνες από τη στιγμή που έχετε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και φυσικά το όχημα δεν έχει βρεθεί.

Συνήθως οι αποζημιώσεις είναι από 2 έως 8 μήνες – ανάλογα την ασφαλιστική και την κάθε περίπτωση.

Η αποζημίωση και τα χρήματα που θα λάβετε εξαρτώνται από την αξία που είχε το όχημα, τη στιγμή που έγινε το συμβάν. Ακόμα δηλαδή κι αν εσείς το ασφαλίζετε για μεγαλύτερο ποσό, η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει με βάση την τρέχουσα αξία της αγοράς για το συγκεκριμένο μοντέλο – συνήθως είναι ο μέσος όρος του μοντέλου σας στα μεταχειρισμένα με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ασφάλεια πυρός αυτοκινήτου

Η ασφάλεια πυρός για το αυτοκίνητο, σας αποζημιώνει σε περίπτωση που το όχημα υποστεί ζημιές ή καταστραφεί από πυρκαγιά που δημιουργήθηκε από το όχημα ή βρισκόταν σε χώρο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι αν έχετε παρκάρει το όχημα σε ένα δάσος και ξεσπάσει φωτιά ή αν τυλιχτεί εν κίνηση στις φλόγες λόγω μηχανικού προβλήματος δίχως εμπλοκή σε ατύχημα.

Για μεγαλύτερη κάλυψη και σιγουριά, σας προτείνουμε να δείτε τα πακέτα για μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου καθώς καλύπτουν όλες τις παραπάνω περιπτώσεις καθώς ακόμα και άλλες καλύψεις που μπορεί να σας χρειαστούν.

 

Τι ασφάλεια τελικά να κάνω;

Κατανοούμε ότι η επιλογή ασφάλειας είναι μια δύσκολη απόφαση καθώς θα πρέπει να επιλέξετε τι καλύψεις επιθυμείτε.

Στο Asfaleies24.gr σας βοηθάμε να επιλέξετε τι ασφάλεια να κάνετε μέσα από τους συνεργάτες μας και την σύγκριση τιμών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέσα σε 2 μόλις λεπτά και να δείτε άμεσα τις τιμές από όλα τα ασφάλιστρα, περισσότερων από 25 ασφαλιστικών εταιρειών!

Έτσι έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς και θα νιώσετε πιο σίγουρος για την επιλογή σας, δίχως δεύτερες σκέψεις!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373