Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Αναζήτησε αξιόπιστη και φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς και με 24/7 εξυπηρέτηση!

ασφαλεια αυτοκινητου

Το asfaleies24.gr είναι ένα πιστοποιημένο ασφαλιστικό πρακτορείο με αριθμό ειδικού μητρώου 400407.
Βρες σε 1 λεπτό την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου online!

ασφαλειες αυτοκινητου

ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ!

 ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Τελευταία ενημέρωση τιμών και προσφορών: 01/05/2023. Υπάρχουν 15 ενεργές προσφορές στην ασφάλεια αυτοκινήτου.

Τι γράφουν για το Asfaleies24.gr

logo skai

Το Asfaleies24.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του: Μείωσε έως και 40% τα έξοδα ασφάλισής σου! Ήρθε ο εύκολος και γρήγορος τρόπος να μειώσεις τα ασφάλιστρά σου, με μόλις 1 κλικ!

protothema

Η ασφάλεια αυτοκινήτου γίνεται ακόμα πιο digital και το asfaleies24.gr φέρνει την ασφάλιση αυτοκινήτου και μηχανής κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι μας, δίχως να χάνουμε χρόνο από τις εργάσιμες ώρες και έχοντας μια πλήρη εικόνα της αγοράς κάνοντας σύγκριση τιμών σε περισσότερες από 27 ασφαλιστικές εταιρείες.

in.gr logo

Συγκεκριμένα, μπαίνεις σε μια πλατφόρμα αναζήτησης ασφαλειών όπως είναι το Asfaleies24.gr, γράφεις τον αριθμό κυκλοφορίας και τα στοιχεία του οδηγού και βλέπεις τις προσφορές από όλες τις ασφαλιστικές όλες μαζί στην οθόνη σου!

ethnos logo

"Το asfaleies24.gr που προσφέρει σύγκριση τιμών σε έως και 26 ασφαλιστικές εταιρείες και σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις τις επιθυμητές σου καλύψεις και να διαμορφώσεις το συμβόλαιο, έτσι όπως ακριβώς το θέλεις εσύ!"

Δείτε όλες τις αναφορές στα media για το asfaleies24.gr!

Τι ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείτε να βρείτε στο Asfaleies24.gr

Καλύψεις που περιέχει ένα πακέτο πυρός/κλοπής ή μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου

Οι καλύψεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου διαφοροποιούνται ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία και το ασφαλιστικό πακέτο που θα επιλεγεί.

Χρήσιμες εξτρά καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε στο ασφαλιστήριό σας

Οδική βοήθεια

οδικη βοηθεια μηχανης

Η οδική βοήθεια είναι μια σημαντική κάλυψη καθώς μπορεί να την χρειαστείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή για οποιαδήποτε μηχανική ή ηλεκτρολογική βλάβη ή ακόμα κι αν πάθετε λάστιχο!

Νομική προστασία

νομικη προστασια

Η νομική προστασία θα σας εκπροσωπήσει αν έχετε διαφορές με την ασφαλιστική ή το άλλο μέρος στο ποσό της αποζημίωσης ή οτιδήποτε αφορά το ατύχημά σας.

Προσωπικό ατύχημα

καλυψη προσωπικου ατυχηματος

Η κάλυψη προσωπικού ατυχήματος σας αποζημιώνει για τραυματισμό που προκλήθηκε από ένα τροχαίο ατύχημα.

Θραύση κρυστάλλων

θραύση κρυστάλλων

Η κάλυψη θραύσης κρυστάλλων σας επιδιορθώνει ή σας αντικαθιστά ένα σπασμένο τζάμι που προκλήθηκε από πετραδάκι ή άλλη αιτία, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ατύχημα.

Τι επηρεάζει το κόστος στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Γιατί να επιλέξεις το Asfaleies24.gr

Τι διάρκεια ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείς να βρεις στο asfaleies24

Μηνιαία

μηνιαια ασφαλεια αυτοκινητου

Η μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να μετακινήσουν το ακινητοποιημένο όχημά τους από την οικία προς το συνεργείο ή για να περάσει ΚΤΕΟ. Αν έχετε παραδώσει πινακίδες, μη ξεχνάτε πως πρέπει να βγάλετε προσωρινές πινακίδες για να μπορέσετε να μετακινηθείτε νόμιμα.

Τρίμηνη

τριμηνη ασφαλεια αυτοκινητου

Η τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ιδανική για όσους μετακινούν το αυτοκίνητό τους εποχιακά – όπως για παράδειγμα ένα cabrio όχημα τη διάρκεια του καλοκαιριού ή αν θέλετε να πληρώνετε την ασφάλειά σας σε μικρότερα ποσά.

Εξάμηνη

εξαμηνη ασφαλεια αυτοκινητου

Η εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου αποτελεί μαζί με την ετήσια τις 2 πιο δημοφιλείς επιλογές των οδηγών. Στην εξάμηνη ασφάλεια υπάρχει το πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους ασφαλίστρων και ότι δεν υπάρχει δέσμευση για μεγάλο διάστημα, όπως στην ετήσια.

Ετήσια

ετησια ασφαλεια αυτοκινητου

Η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η πλέον συμφέρουσα επιλογή καθώς σας εξοικονομεί έως 40% στα ασφάλιστρά σας σε σχέση με μια μηνιαία ασφάλιση ενώ έχετε και έως 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!

Τι πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις ασφάλεια αυτοκινήτου

Νέος οδηγός

Αν το όχημα θα οδηγείτε από νέο οδηγό - δηλαδή κάτω των 23 ετών ή με δίπλωμα μικρότερο του ενός έτους, τότε θα πρέπει να το δηλώσετε ώστε να υπολογιστεί το αντίστοιχο επασφάλιστρο από την ασφαλιστική εταιρεία.

Διεύθυνση άδειας

Θα πρέπει είτε να εισάγετε τη διεύθυνση που αναγράφεται στην άδειά σας, είτε αν έχετε αλλάξει διεύθυνση, η ασφαλιστική θα ζητήσει ένα πρόσφατο εκκαθαριστικό για να μπορέσετε να δηλώσετε διαφορετική διεύθυνση.

Μοντέλο αυτοκινήτου

Δώστε μεγάλη προσοχή στα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως μοντέλο, κυβικά και ημερομηνία 1ης άδεια κυκλοφορίας καθώς αυτά τα στοιχεία καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος ασφάλισης.

Ημερομηνία έναρξης

Η ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου σας θα πρέπει να είναι ίδια με την ημερομηνία λήξης του τωρινού σας συμβολαίου. Δεν επιτρέπεται διπλή ταυτόχρονη ασφάλιση ενώ αν η ημερομηνία είναι μεταγενέστερη θα είστε ανασφάλιστοι!

Ασφάλεια αυτοκινήτου σύγκριση τιμών

Στο Asfaleies24 μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να συγκρίνετε τιμές ανάμεσα σε έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες.

Συγκρίνετε πακέτα και καλύψεις και επιλέγετε αυτό που ταιριάζει αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες.

Στην πλατφόρμα μας παραθέτουμε τις πιο γνωστές και αξιόλογες ασφάλειες αυτοκινήτου και μπορείτε να ολοκληρώσετε την κράτησή σας στην καλύτερη τιμή της αγοράς μέσα από την ιστοσελίδα μας online, σε 1 μόλις λεπτό και να παραλάβετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σας!

Οι τιμές στην ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου ξεκινάνε από μόλις 72€ / έτος!

Ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές

Μπορείτε να βρείτε στην ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές από μόλις 10€ για τη μηνιαία ασφάλιση, 40€ για εξάμηνο συμβόλαιο και 72€ για ετήσιο!

Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα τα χαρακτηριστικά του οδηγού όπως η ηλικία και τα έτη διπλώματός του καθώς επίσης και τον τύπο και την έδρα (ΤΚ) του αυτοκινήτου.

Συνήθως οι τιμές στην επαρχία είναι χαμηλότερες απ’ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς εκεί οι πιθανότητες ατυχήματος είναι μικρότερες.

Δείτε ενδεικτικές τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου ανά μοντέλο ή για ασφάλεια αυτοκινήτου ανά περιοχή.

Πάρτε μια προσφορά online μέσα από την ιστοσελίδα μας, συγκρίνετε τιμές και πακέτα ασφάλισης και επιλέξτε την ασφάλιση αυτοκινήτου που ταιριάζει αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες, στην καλύτερη τιμή της αγοράς!

6 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις!

Φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

Στο Asfaleies24 θα βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από τη δυνατότητα που σας παρέχουμε να συγκρίνετε τιμές σε παραπάνω από 26 ασφαλιστικές εταιρείες!

Με τις καινοτόμες μας εφαρμογές έχετε την επιλογή να δείτε τα περισσότερα ασφαλιστικά πακέτα της Ελληνικής αγοράς και να αγοράσετε τη δική σας φθηνή ασφάλεια.

Παρέχουμε και προσφέρουμε αμερόληπτα όλα τα πακέτα των ασφαλιστικών που συνεργαζόμαστε, ώστε να βρείτε το κατάλληλο συμβόλαιο για τις δικές σας ανάγκες.

Είμαστε δίπλα σας ώστε να σας βοηθήσουμε να βρείτε την ιδανική φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου με τη βοήθεια των συνεργατών μας!

Πως θα βρείτε εκπτώσεις

Εκπτώσεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου θα βρείτε συνήθως με τους παρακάτω τρόπους:

Ετήσια συμβόλαια: Τα ετήσια συμβόλαια προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για φθηνό κόστος. Προπληρώνοντας 12 μήνες συμβολαίου θα βρείτε πολύ καλύτερη τιμής από τα αντίστοιχα πακέτα για τρίμηνη ή εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου με έκπτωση που αγγίζει το 40%!

Εκπτώσεις καλού οδηγού: Υπάρχει μια μονάδα μέτρησης της συνέπειας των οδηγών και ονομάζεται Bonus Malus. Στην ουσία είναι μια βαθμολογία όπου το μεγαλύτερο νούμερο φανερώνει έναν οδηγό με αρκετά ατυχήματα την τελευταία 5ετία. Όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο πιο προσεκτικός ο οδηγός και άρα τόσο πιο χαμηλά θα είναι τα ασφάλιστρα.  Όσο μικρότερο το bonus malus σας (το μικρότερο είναι το 1), τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ασφάλιστρά σας.

Έκπτωση για ανέργους: Αρκετές εταιρείες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις για ανέργους στην ασφάλεια αυτοκινήτου. 

Έκπτωση συνδρομητών: Ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία, μπορεί να έχετε εκπτώσεις αν είστε συνδρομητής εταιρειών της Vodafone, της Nova ή ακόμα και της Cosmote.

Άλλες εκπτώσεις: Πέρα από τις παραπάνω εκπτώσεις, άλλες περιπτώσεις που συνήθως δικαιούνται έκπτωση στις ασφάλειες αυτοκινήτων είναι οι στρατιωτικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και οι υπάλληλοι των μέσων ασφαλειάς (αστυνομία – πυροσβεστική).

Τι πακέτο ασφάλισης να επιλέξεις

Υπάρχουν 3 διαφορετικά πακέτα για να επιλέξετε. Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου, η ασφάλεια πυρός/κλοπής και η μικτή ασφάλεια.

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει αυτό ακριβώς που λέει: Τα απολύτως βασικά σύμφωνα με τον νόμο. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχετε κάλυψη προς τρίτους (δηλαδή να μπορεί η ασφαλιστική να αποζημιώσει κάποιον, αν προκαλέσετε ένα ατύχημα) καθώς και μερικές ακόμα καλύψεις αστικής ευθύνης.

Η πιο οικονομική ασφάλιση είναι αυτή που περιέχει τις απολύτως απαραίτητες και υποχρεωτικές καλύψεις.

Η ασφάλεια πυρός/κλοπής καλύπτει πολλές περισσότερες περιπτώσεις, όπως ζημιές από φυσικά φαινόμενα καθώς και μερική/ολική κλοπή του οχήματός σας.

Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για ένα αυτοκίνητο αξίας, όταν δε θέλουμε τις εξτρά καλύψεις της μικτής ασφάλισης.

Τέλος, η μικτή ασφάλεια από την άλλη προσφέρει ένα ολοκληρωμένο συμβόλαιο που καλύπτει σχεδόν τα πάντα στον ιδιοκτήτη - ακόμα και ζημίες με δική του υπαιτιότητα!

Την προτιμάμε ιδιαίτερα σε καινούργια αυτοκίνητα ή οχήματα που κρατάνε ακόμα την υψηλή τους εμπορική αξία.

Τι ισχύει με την Πράσινη Κάρτα

Η πράσινη κάρτα, υποχρεωτική για ταξίδια στο εξωτερικό ώστε να έχει ισχύ η ασφάλειά σας, σας στέλνετε στο e-mail σας μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στην ουσία πρόκειται για ένα πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης και το οποίο υποδηλώνει ότι το όχημά σας είναι ασφαλισμένο για αστική ευθύνη στο εξωτερικό!

Χωρίς αυτήν, η ασφάλιση δεν έχει ισχύ σε άλλες χώρες και αρκετά τελωνεία μπορεί να μην σας αφήσουν καν να περάσετε τα σύνορα.

Να έχετε πάντα μαζί σας την πράσινη κάρτα, ακόμα και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου δεν είναι υποχρεωτική, για να μη σας δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο ταξίδι σας.

Συχνές ερωτήσεις

Τι χρειάζεται για να δω τιμές από τις ασφαλιστικές;

Για να δεις τιμές και προσφορές από 29 και πλέον ασφαλιστικές εταιρείες, χρειαζόμαστε τον αριθμό πινακίδας, την ηλικία σου και τα έτη διπλώματος καθώς και τα στοιχεία οχήματος όπως μάρκα, μοντέλο και κυβικά.

Πότε γίνεται η ενεργοποίηση του συμβολαίου;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου ενεργοποιείται αμέσως μετά την πληρωμή σας. Αν πληρώσετε με κάρτα ή μέσω DIAS Debit, τότε μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα λάβετε στο e-mail σας το ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο!

Τι έγγραφα πρέπει να παραλάβω στο email;

Την πρώτη φορά που θα ασφαλιστείτε μαζί μας, θα πρέπει να λάβετε το ενημερωτικό έντυπο πληροφοριών, τους όρους χρήσης, το ασφαλιστήριο, την πράσινη κάρτα καθώς και ένα υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης ατυχήματος. Σε κάθε ανανέωση θα λαμβάνετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, και την πράσινη κάρτα.

Τι γίνεται στην ανανέωση του συμβολαίου;

30 ημέρες πριν τη λήξη της ασφάλισης θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω sms για να σας θυμίσουμε την ημερομηνία λήξης. Έπειτα θα ξανά επικοινωνήσουμε εντός 15 ημέρων τηλεφωνικά, αν δεν έχετε προβεί ήδη στην ανανέωση της ασφάλειας, έτσι ώστε να μη μείνετε ανασφάλιστοι! Σε κάθε περίπτωση, η εξειδικευμένη πλατφόρμα μας αναζητάει για εσάς αν υπάρχει φθηνότερη εταιρεία με τις ίδιες καλύψεις και σας ενημερώνει αντίστοιχα.

Τι θα συμβεί αν πουλήσω το αυτοκίνητό μου;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν ισχύει για τον καινούργιο οδηγό.

Όμως για την διευκόλυνση της μεταβίβασης, θα ισχύει η αστική ευθύνη για 30 ημέρες έτσι ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να προβεί σε καινούργια ασφάλεια.

Μόλις γίνει η μεταβίβαση μπορείτε να μας στείλετε τη νέα άδεια κυκλοφορίας ώστε να γίνει διακοπή της ασφάλισης και επιστροφή των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων!

Έχω επαγγελματικό όχημα - Μπορώ να το ασφαλίσω;

Φυσικά! Στο Asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε τόσο ασφάλεια αγροτικού αυτοκινήτου και ασφάλεια φορτηγού όσο και ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου καθώς και τρακτέρ!

Έχω ρυμουλκούμενο τρέιλερ, μπορώ να το ασφαλίσω;

Φυσικά! Στο asfaleies24.gr έχουμε ειδικά πακέτα για ασφάλεια τρέιλερ που πλέον από το 2022 είναι υποχρεωτική.

Η ασφάλιση του τρέιλερ πλέον είναι ανεξάρτητη από την ασφάλεια του αυτοκινήτου και μπορείτε να το ρυμουλκείτε με οποιοδήποτε αυτοκίνητο διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Έχω ηλεκτρικό αυτοκίνητο, υπάρχουν πακέτα ασφάλισης;

Εννοείται! Το Asfaleies24.gr προσφέρει καινοτόμα προγράμματα για ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς!

Γνωρίζουμε την αγορά της ηλεκτροκίνησης πάρα πολύ καλά και γι’αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει και την ειδική κατηγορία άρθρων στο blog μας, με θέματα αποκλειστικά γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Δεν έχω Ελληνικό δίπλωμα, μπορώ να αγοράσω ασφάλεια αυτοκινήτου;

Ανάλογα τη χώρα έκδοσης του διπλώματός σας, θα πρέπει να επιλέξετε και την αντίστοιχη ασφαλιστική εταιρεία που κάνει δεκτό το δίπλωμα.

Όλα τα Ευρωπαϊκά διπλώματα, γίνονται δεκτά από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αν έχετε Ελβετικό ή Αγγλικό δίπλωμα, γίνονται δεκτά από τις περισσότερες (αλλά όχι όλες) τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αν έχετε δίπλωμα τρίτης χώρας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να δούμε ποια εταιρεία το δέχεται, αναλόγως τη χώρα έκδοσης.

Τι έγγραφα θα χρειαστούν για την αγορά του συμβολαίου;

Αν η διαδικασία δε βγει EasyBuy, δηλαδή χωρίς δικαιολογητικά, τότε για τη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου θα χρειαστούμε μόνο την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης.

Αν υπάρχει δεύτερος οδηγός, θα χρειαστεί και το δίπλωμά του. Αν ο ΤΚ που έχετε δηλώσει είναι σε διαφορετική ζώνη από τον ΤΚ της άδειας κυκλοφορίας, τότε η ασφαλιστική εταιρεία θα χρειαστεί και αποδεικτικό έδρας (πρόσφατο εκκαθαριστικό) για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τον ΤΚ που δηλώσατε.

Ποια η διαδικασία για την αγορά ενός πακέτου πυρός/κλοπής;

Στις ασφάλειες πυρός/κλοπής οι διαδικασίες εξαρτώνται από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.

Υπάρχουν εταιρείες που για μέχρι ένα ποσό αξίας του αυτοκινήτου δεν ζητάνε εξτρά δικαιολογητικά και προασφαλιστικό έλεγχο ενώ υπάρχουν άλλες εταιρείες που ζητάνε πραγματογνώμονα για την επιβεβαίωση της κατάστασης του οχήματος.

Για παράδειγμα η Interlife και η Hellas Direct, 2 από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο τους, δε ζητάνε προασφαλιστικό έλεγχο για έως 20.000€ αξία αυτοκινήτου στα συμβόλαια πυρός/κλοπής.

Έτσι, μόνο με την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμά σας (ή και χωρίς αν η αίτηση βγει EasyBuy – χωρίς δικαιολογητικά) μπορείτε να κάνετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου με καλύψεις πυρός και κλοπής!

Ποια η διαδικασία για την έκδοση μικτής ασφάλειας;

Η μικτή ασφάλεια απαιτεί κάποιες παραπάνω ενέργειες για να εκδοθεί καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να γίνει προασφαλιστικός έλεγχος από την ασφαλιστική εταιρεία.

Αν το αμάξι είναι καινούργιο και βρίσκεται στην αντιπροσωπεία, τότε ο προασφαλιστικός έλεγχος μπορεί να παραβλεφθεί αρκεί να μας προσκομίσετε το τιμολόγιο αγοράς (όπου θα αναγράφει πάνω το κειμενάκι σχετικά με την παράδοση του αυτοκινήτου σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα) καθώς και την άδεια κυκλοφορίας μαζί με το δίπλωμα του οδηγού.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο θα χρειαστεί είτε έλεγχος από πραγματογνώμονα είτε φωτογραφίες περιμετρικές του αυτοκινήτου είτε βιντεοκλήση με την εταιρεία για την επιβεβαίωση της κατάστασης του οχήματος.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό το άρθρο εδώ αναλύουμε το τι πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ενώ επίσης είμαστε πάντα διαθέσιμοι στο 2155301444 για κάθε βοήθεια!

Τα έμπειρα στελέχη μας θα διεκπεραιώσουν άμεσα την αίτηση ασφάλισής σας και μέσα στο συντομότερο δυνατό χρόνο θα έχετε το καινούργιο σας ασφαλιστήριο!

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας!

Ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου;
Δεν υπάρχει καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλά αυτή που ταιριάζει πιο καλά στις δικές σας ανάγκες! Υπάρχουν δεκάδες αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, που όλες είναι φερέγγυες και προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες ασφάλισης προς τους ασφαλιζόμενούς τους. Κάντε τη δική σας έρευνα μέσα από το asfaleies24, συγκρίνετε τιμές, πακέτα και καλύψεις και βρείτε αυτήν που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!
Τι ποινές έχουν όσοι δεν ασφαλίζονται;
Τα ανασφάλιστα οχήματα δυστυχώς αποτελούν μια «μάστιγα» καθώς είναι αρκετά και επιφέρουν αρκετά προβλήματα στο γενικό σύνολο και στην πλειοψηφία των οχημάτων που είναι ασφαλισμένα. Οι κυρώσεις που υπάρχουν για τα ανασφάλιστα οχήματα ξεκινάνε από αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας ενώ υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις που φτάνουν την φυλάκιση για έως 2 χρόνια και τη χρηματική ποινή 3000€. Με τιμές από μόλις 40€ το εξάμηνο, δεν αξίζει να αφήσεις το όχημά σου ανασφάλιστο!
Ο ιδιοκτήτης δεν έχει δίπλωμα, μπορώ να κάνω ασφάλεια;
Ναι, στις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες μπορείτε να προχωρήσετε την αίτηση ασφάλισης και να ασφαλιστείτε κανονικά. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως ζητηθεί υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ότι δεν έχει δίπλωμα και δεν οδηγεί. Η τιμολόγηση συνήθως γίνεται στα στοιχεία του πραγματικού οδηγού.
Μπορώ να ασφαλιστώ με προσωρινό δίπλωμα;
Αν έχετε μόλις περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις για το δίπλωμα και έχετε προσωρινή δίπλωμα μέσα από το gov.gr, τότε ναι μπορείτε να ασφαλιστείτε και όταν σας ζητηθεί το δίπλωμα, να ανεβάσετε την εικόνα του προσωρινού διπλώματος από το gov.gr Μην ξεχνάτε πως σε αυτήν την περίπτωση, λόγω νέου οδηγού, θα υπάρχει και το αντίστοιχο επασφάλιστρο.
Μπορώ να ακυρώσω την ασφάλεια του αυτοκινήτου μου;
Εάν πουλήσατε το αυτοκίνητό σας ή υπάρχει άλλος σημαντικός λόγος, μπορείτε να προχωρήσετε σε ακύρωση της ασφάλειας και επιστροφή των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων, ανάλογα την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής.
Έχω εταιρικό όχημα – το ασφαλίζετε;
Μπορούμε να ασφαλίσουμε κάθε εταιρικό αυτοκίνητο όπως επίσης και ΦΙΧ. Στα στοιχεία της τιμολόγησης θα εισάγετε ως νομικό πρόσωπο τα στοιχεία της εταιρείας και αντίστοιχα του οδηγού που κινεί το όχημα. Το ασφαλιστήριο μπορείτε να το εκτυπώσετε 2 φορές ώστε να δώσετε ένα αντίτυπο στο λογιστήριό σας για να περαστεί στα έξοδα της εταιρείας.
Μπορώ να ασφαλίσω αυτοκίνητο που δεν μου ανήκει;
Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορείς να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου ακόμα κι αν δεν σου ανήκει – αν δηλαδή η άδεια κυκλοφορίας είναι σε άλλο όνομα. Αυτές οι περιπτώσεις είναι όταν υπάρχει θάνατος του ιδιοκτήτη, όταν η άδεια είναι στον γονιό και το οδηγεί το παιδί ή όταν ανήκει στον έναν σύζυγο και το οδηγεί ο άλλος. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να παραλείψετε πως η τιμολόγηση θα πρέπει να γίνεται με βάση τα στοιχεία του οδηγού.
Μπορώ να αλλάξω το όνομα στην ασφάλεια;
Αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο αυτοκίνητο και την άδεια κυκλοφορίας – όπως για παράδειγμα μεταβίβαση του οχήματος ή αλλαγή εταιρικής επωνυμίας, τότε πρέπει να γίνει ακύρωση της ασφάλειας και έκδοση καινούργιας.
Πως γίνεται να προστεθεί δεύτερος οδηγός στο ασφαλιστήριο;
Οι ασφαλιστικές ζητάνε οποιοσδήποτε οδηγεί το όχημα, να προστεθεί στο ασφαλιστήριο και να το γνωρίζουν και οι ίδιες. Αν και καλύπτεστε σε περίπτωση ατυχήματος (εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη επασφάλιστρο, κτλ), καλό είναι να δηλώνετε κάθε άτομο που οδηγεί συχνά το αυτοκίνητό σας. Για να γίνει αυτό, επικοινωνείτε με την ασφαλιστική και στέλνετε το δίπλωμα του δεύτερου οδηγού.
Δεν έχω άδεια κυκλοφορίας – Μπορώ να ασφαλιστώ με τον αριθμό πλαισίου;
Αν το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν έχετε άδεια κυκλοφορίας, κάποιες ασφαλιστικές το ασφαλίζουν προσωρινά με τον αριθμό πλαισίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε την περίπτωσή σας.