Ασφάλεια Σκάφους

Ασφάλιση αστικής ευθύνης σκάφους από μόλις 24€/έτος!
Η ασφάλεια σκάφους είναι μια ειδική κατηγορία ασφάλισης που απευθύνεται αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες θαλάσσιων πλεουμένων.

Είναι απαραίτητη για κάθε όχημα που πλέει στις θάλασσες – είτε αναψυχής ιδιωτικό είτε προορίζεται για επαγγελματική χρήση όπως τα ταχύπλοα που σέρνουν θαλάσσια σκι, φουσκωτά παιχνίδια, κ.α.

ασφαλεια σκαφους

Μέσα από το Asfaleies24 θα βρείτε φθηνή ασφάλεια σκάφους για να είστε καλυμμένοι έναντι τρίτων (αστική ευθύνη) και να κυκλοφορείτε νόμιμα το ταχύπλοό σας.

ασφαλεια σκαφους

Το ήξερες ότι στο Asfaleies24.gr βρίσκεις φθηνή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΟΥΣ και ασφαλίζεσαι Online σε 1 λεπτό;

Ασφάλεια σκάφους τιμές

Η ασφάλεια για προσωπική χρήση είναι πολύ οικονομική. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές ξεκινάνε από μόλις 24€ για ετήσια ασφάλιση ταχυπλόου με μηχανή 30hp.

Αν θέλετε να ασφαλίσετε ιστιοπλοϊκό έως 6 μέτρα, τότε αυτό θα σας κοστίσει περίπου 30€ το χρόνο για τη minimum αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

Τέλος, η ασφάλεια για jetski είναι λίγο πιο αυξημένη, λόγω του μεγαλύτερου κινδύνου που δημιουργείται. Το κόστος ασφάλισης τζετ σκι ξεκινάει από 89€ για μια ετήσια ασφάλιση με μηχανή 80 αλόγων.

Η ασφάλεια σκάφους είναι υποχρεωτική για όλα τα πλεούμενα, ανεξαρτήτου μηχανής και ιπποδύναμης. Επίσης, κάθε χειριστής που ελέγχει το πλεούμενο που φέρει μηχανή άνω των 15 ίππων, πρέπει να έχει και το κατάλληλο δίπλωμα σε ισχύ (άδεια χειριστού ταχύπλοου).

Για ταχύπλοα και φουσκωτά με μηχανές μικρότερες από 15 άλογα, δεν χρειάζεται δίπλωμα.

Η υποχρεωτική ασφάλιση περιλαμβάνει την αστική ευθύνη για υλικές ζημιές από πρόσκρουση, ναυάγιο ή άλλη αιτία καθώς και τις σωματικές βλάβες έναντι τρίτων μετά από ατύχημα.

Τέλος, οι καλύψεις περιέχουν και την ευθύνη έναντι θαλάσσιας ρύπανσης που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστήριο και στην αστική ευθύνη, μέχρι το ποσό των 150.000€..

Για την ασφάλεια όλων των παραπάνω τύπων πλεουμένων, μεγάλο ρόλο στα συνολικά ασφάλιστρα παίζει η μηχανή που φοράνε καθώς και τα μέτρα τους, στην περίπτωση που είναι ιστιοπλοϊκό.

Όσο πιο χαμηλά είναι η ιπποδύναμη της μηχανής, τόσο ποιο οικονομικά είναι τα ασφάλιστρα, ενώ αντίστοιχα όσο μικρότερα μέτρα το ιστιοπλοϊκό, τόσο χαμηλότερα αντίστοιχα θα είναι και τα ετήσια κόστη ασφάλισης.

Η ασφάλεια τζετ σκι είναι από τις ακριβότερες κατηγορίες στην ασφάλιση θαλάσσιων οχημάτων κι αυτό διότι προκαλούν τα πιο συχνά ατυχήματα.

Το κόστος των ασφαλίστρων επηρεάζεται από τη μηχανή που φέρει το τζετ σκι ενώ συνήθως τα ασφαλιστήρια ξεκινάνε από περίπου 89€ / έτος για την ελάχιστη υποχρεωτική αστική ευθύνη που πρέπει να έχετε για να κυκλοφορείτε νόμιμα στις Ελληνικές θάλασσες.

Χρήσιμες πληροφορίες

1Μπορεί να οδηγεί το σκάφος μου άλλος χειριστής;

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να οδηγήσει το πλεούμενο άλλος χειριστής με το αντίστοιχο νόμιμο δίπλωμα, για την κατηγορία του πλεούμενου.

Όμως αν ο χειριστής έχει το δίπλωμα λιγότερο από χρόνο τότε καλό είναι να μιλήσετε με την ασφαλιστική καθώς υπάρχει η περίπτωση να επιβληθεί ένα μικρό επασφάλιστρο λόγω του αυξημένοι κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος.

2Ασφάλιση για επαγγελματική χρήση – Θαλάσσια σπορ

Αν θέλετε να ασφαλίσετε το επαγγελματικό σας πλεούμενο, το οποίο το χρησιμοποιείτε για θαλάσσια σπορ, τότε πρέπει να ενημερώσετε σχετικά την ασφαλιστική εταιρεία για να υπολογιστεί το αντίστοιχο επασφάλιστρο.

Η παροχή θαλάσσιων σπορ υπολογίζετε και ασφαλίζετε διαφορετικά καθώς εδώ μετράνε διαφορετική κριτήρια κινδύνου.

Εδώ η ασφάλεια αστικής ευθύνης περιλαμβάνει και την αποζημίωση έναντι των πελατών σας σε περίπτωση ατυχήματος.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μιλήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία, να δώσετε τα στοιχεία του ταχύπλοου και της επιχείρησής σας, ώστε να υπολογιστεί με ακρίβεια το επασφάλιστρο που πρέπει να καταβάλλετε για να είστε 100% καλυμμένοι.

[mo-optin-form id="FgTMCfijAu"]