Ποιες ασφαλιστικές καλύψεις να επιλέξω για το αυτοκίνητό μου;

ασφαλισμένο αυτοκίνητο

Ποιες ασφαλιστικές καλύψεις να επιλέξω για το αυτοκίνητό μου;

Ο βασικός κανόνας που ισχύει σε όλες τις ασφαλίσεις, άρα και στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ο εξής: Κανείς κίνδυνος δεν ασφαλίζεται όταν έχει ήδη συμβεί. Προκειμένου λοιπόν να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην βρεθείς προ εκπλήξεων και ζημιών που θα κληθείς να καλύψεις με δικά σου χρήματα, καλό είναι να είσαι σωστά ενημερωμένος και να έχεις αγοράσει το κατάλληλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος, δηλαδή αυτό που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.

Τι πρέπει να ξέρεις για να διαλέξεις το σωστό συμβόλαιο;

1. Ποιες είναι οι καλύψεις που υπάρχουν γενικά στην ασφάλιση οχημάτων

2. Ποιους παράγοντες πρέπει να σκεφτείς για να δεις αν τις χρειάζεσαι και τι συμβόλαιο θα επιλέξεις

Ποιες καλύψεις υπάρχουν στα συμβόλαια αυτοκινήτου;

Πέρα από την υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση της αστικής ευθύνης, που πρέπει να έχεις εφόσον το όχημά σου δεν είναι σε ακινησία, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει πακέτα ασφάλισης. Αυτά συνδυάζουν από βασικές προαιρετικές καλύψεις όπως η ασφάλιση πυρός έως και μικτές ασφαλίσεις, όπου αποζημιώνεσαι ακόμα και στην περίπτωση που εσύ ευθύνεσαι για το ατύχημα.
Μέσω ενός συμβολαίου μπορείς να ασφαλιστείς για τους κινδύνους:

 • Κλοπής: Καλύπτει την ολική ή μερική κλοπή του αυτοκινήτου σου
 • Φωτιάς/ Πυρκαγιάς: Αφορά ζημιές που προκαλούνται από πυρκαγιά, έκρηξη ή κεραυνό
 • Θραύσης κρυστάλλων: Φθορές και ζημιές στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, δηλαδή τα τζάμια και τους καθρέφτες
 • Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα
 • Φυσικά φαινόμενα: Για ζημιές που προκλήθηκαν άμεσα από φυσικά φαινόμενα όπως καταιγίδα, θύελλα, πλημμύρα, χιόνι, σεισμό κ.ο.κ.
 • Κακόβουλες ενέργειες: Ζημιές στο αυτοκίνητο από βανδαλισμό ή δολιοφθορά
 • Νομική προστασία: Καλύπτει τα δικαστικά έξοδα και σου δίνει πρόσβαση σε περίπτωση ατυχήματος σε ειδικούς συμβούλους
 • Οδική βοήθεια: Αν χρειαστείς επισκευή ή ρυμούλκηση, ότι ώρα και να είναι και όπου και να βρίσκεσαι μπορείς να καλέσεις τον εξειδικευμένο συνεργάτη της ασφαλιστικής σου. Το αυτοκίνητό σου είτε θα μεταφερθεί όπου ζητήσεις είτε θα σου αποκαταστήσουν τη βλάβη επί τόπου
 • Ατύχημα οδηγού: Καλύπτει ιατρικά έξοδα και απώλεια εισοδήματος σε περίπτωση σωματικής βλάβης του οδηγού σε ατύχημα.
 • Αντικατάστασης οχήματος
 • Ίδιες ζημιές: Είναι η λεγόμενη και μικτή ασφάλεια που καλύπτει τις ζημιές από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή κ.ο.κ. ακόμη και αν φταις εσύ.

Ποιους παράγοντες πρέπει να σκεφτείς για να επιλέξεις συμβόλαιο;

1. Την αξία και την παλαιότητα του οχήματός σου: Λόγου χάρη αν έχεις ένα καινούριο όχημα, καλό είναι να έχεις εξασφαλίσει ότι αν σου το κλέψουν θα αποζημιωθείς ή ακόμα και να έχεις κάνει μικτή ασφάλιση για να μην χρειαστεί να καλύψεις εσύ υλικές ζημιές στην περίπτωση που προκαλέσεις εσύ μία σύγκρουση.

2. Την ηλικία και την εμπειρία σου: Οι νέοι οδηγοί εκ των πραγμάτων είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα. Αν λοιπόν είσαι νέος οδηγός ή αισθάνεσαι ότι δεν έχεις την εμπειρία που θα ήθελες επέλεξε ένα συμβόλαιο με όσο γίνεται περισσότερες ασφαλιστικές καλύψεις.

3. Την οικονομική σου δυνατότητα: Eίναι καθοριστικής σημασίας τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις. Στο asfaleies24 θα βρεις τα πιο οικονομικά πακέτα, ενώ μπορείς ταυτόχρονα να δεις τις διαφορές που προκύπτει στο κόστος προσθαφαιρώντας καλύψεις και επιλέγοντας διαφορετική χρονική διάρκεια στην ασφάλιση. Έτσι μπορείς να έχεις απόλυτα εικόνα τι αγοράζεις και να “ελέγχεις” το συμβόλαιό σου.

Ποιος μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις σωστά;

Αν έχεις απορίες, μίλα με έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο. Στο asfaleies24 είμαστε πιστοποιημένοι ασφαλιστές και έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να σε κατευθύνουμε σωστά.