Ασφάλεια Σπιτιού

Ασφάλεια οικίας και ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας. Ασφαλίστε την περιουσία σας έναντι σεισμού, κλοπής, φυσικών καταστροφών και άλλων περιπτώσεων.
Από 0,75€ / τ.μ.!

ασφαλεια μηχανης
προσφορες με οφελος εωσ 41%
Σε 1 λεπτό στο e-mail σας!
Invalid email address

Πως μπορείτε να ασφαλιστείτε

σε μόλις 3 βήματα!
Εισάγετε τα βασικά στοιχεία της κατοικίας σας
Βλέπετε προσφορές και τιμές από 25 και πλέον ασφαλιστικές εταιρείες
Επιλέγετε αυτήν που επιθυμείτε και λαμβάνετε το συμβόλαιο στο e-mail σας!

Ασφάλεια κατοικίας

Η ασφάλεια σπιτιού σας εξασφαλίζει μια ηρεμία και μια σιγουριά πως οτιδήποτε συμβεί και είναι ασφαλισμένο, εσείς θα αποζημιωθείτε!

Με μια ασφάλεια κατοικίας έχετε ξεγνοιάσει από βασικά προβλήματα που υπάρχουν όταν έχετε δικό σας σπίτι, όπως «τι θα γίνει αν συμβεί κάποια ζημιά όπως πυρκαγιά, σεισμός, κ.ο.κ.».

Για να μη βασανίζετε το μυαλό σας με μελλοντικές σκέψεις – που συμβαίνουν δυστυχώς – , ασφαλίστε την κατοικία σας για όλες τις πιθανές ζημιές και ξεγνοιάστε!

Οι ασφάλειες κατοικίας έχουν αρκετά μικρό κόστος και ξεκινάνε από μόλις 0.81€ / τ.μ.! Ενδεικτικά, για 100 τ.μ. οικία 1ου ορόφου, το ετήσιο κόστος θα είναι μόλις 81€!

new-pareprosfora

Η ασφάλεια σπιτιού για σεισμό αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη και βασικότερη κάλυψη στην ασφάλεια οικίας.

Με την συγκεκριμένη κάλυψη προστατεύετε το σπίτι σας έναντι ζημιών και καταστροφών που θα προκύψουν από έναν ενδεχόμενο σεισμό.

Η ασφάλεια σπιτιού για φωτιά εξασφαλίζει την περιουσία σας έναντι κινδύνων που απορρέουν από πυρκαγιά. .

Μπορείτε να ασφαλίσετε είτε μόνο το κτήριο είτε ακόμα να προστατέψετε και το περιεχόμενο της οικίας από μια ενδεχόμενη καταστροφή.

Η ασφάλεια κλοπής σπιτιού σας εξασφαλίζει και σας αποζημιώνει όταν συμβεί κάποια κλοπή στην οικία σας.

Ανάλογα το τι θα επιλέξετε ως καλύψεις, η συγκεκριμένη ασφάλιση μπορεί να σας καλύψει τόσο τις ζημιές από την κλοπή όσο και το περιεχόμενο που λείπει από την περιουσία σας.

Η ασφάλεια κλοπής είναι μια βασική κάλυψη που θα πρέπει να έχετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας, καθώς σε μια δύσκολη και ατυχή στιγμή, η ασφάλεια κλοπής κατοικίας θα είναι εκεί για να σας βγάλει από την δύσκολη θέση!

Για να έχετε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική αποζημίωση, θα πρέπει όταν κάνετε το συμβόλαιο να βάζετε τις ακριβείς τιμές, όπως αυτές ισχύουν.

Αν για παράδειγμα η αξία του κτηρίου είναι 100.000€ , τότε θα πρέπει να δηλώσετε αυτήν και όχι π.χ. 50.000€ έτσι ώστε να γλιτώσετε μερικά ασφάλιστρα το χρόνο.

Όταν έρθει όμως η ώρα της αποζημίωσης, σίγουρα αυτή θα είναι κομμένη αν εσείς επιλέξατε να ασφαλιστείτε για μικρότερο ποσό αντί αυτού που αξίζει πραγματικά η περιουσία σας.

Η ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία θέλετε, απλά επιλέγοντας κατ' ελάχιστο τις καλύψεις που σας έχει δώσει η τράπεζά σας.

Συνήθως αυτές οι καλύψεις είναι οι βασικές όπως πυρός και σεισμού.

Μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα, μόνοι σας, όποια ασφαλιστική εταιρεία σας συμφέρει για να ασφαλίσετε την ενυπόθηκη κατοικία σας και να μην επιλέξετε απαραίτητα την ασφάλεια που σας προτείνει η τράπεζά σας.

Συχνές ερωτήσεις

Τι καλύπτει μια ασφάλεια σπιτιού;

Ένα πυρασφαλιστήριο έχει ως κύρια κάλυψη την προστασία της περιουσίας σας από πυρκαγιά. Στο ασφαλιστήριο μπορείτε να προσθέσετε εξτρά κινδύνους, όπως σεισμό, φυσικά φαινόμενα, κ.α. Λάβετε μια αναλυτική προσφορά για ασφάλεια σπιτιού και δείτε άμεσα τιμές καθώς και καλύψεις.

Από τι κόστος ξεκινάει μια ασφάλεια σπιτιού;

Το κόστος μιας ασφάλειας σπιτιού ξεκινάει από μόλις 0,82€ / τ.μ. / έτος! Είναι ένα πολύ μικρό κόστος, αναλογικά με την προστασία που προσφέρει στην περιουσία σας και τους κόπους μιας ζωής.

Χρήσιμες πληροφορίες

1Τι καλύπτει η ασφάλεια κατοικίας

Μια ασφάλεια σπιτιού καλύπτει αποκλειστικά αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί μεταξύ εσάς και της ασφαλιστικής εταιρείας και αναγράφονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Μπορείτε να έχετε ασφάλεια για κάλυψη κτηρίου, ασφάλιση περιεχομένου ή ακόμα και εξτρά καλύψεις όπως προστασία από ζημιές κτηρίου και σωληνώσεων, κ.α.

Αν θέλετε μια ολοκληρωμένη ασφάλεια σπιτιού τότε η ασφάλιση κτηρίου με ταυτόχρονη κάλυψη περιεχομένου είναι η ιδανικότερη επιλογή, για να είστε ήσυχος!

Άλλες καλύψεις που μπορείτε να επιλέξετε είναι η ασφάλεια για σεισμό, πυρός, έκρηξη, καιρικά και φυσικά φαινόμενα, βραχυκύκλωμα συσκευών, κ.α.

Πάρτε προσφορά μέσα από την ιστοσελίδα μας και θα δείτε αναλυτικά τι προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες!

2Ασφάλεια σπιτιού για στεγαστικό δάνειο

Όταν αγοράζετε μια οικία με στεγαστικό δάνειο, τότε η τράπεζα απαραίτητα σας ζητάει να έχετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την οικία, καθόλη τη διάρκεια που υπάρχει το δάνειο και μέχρι να εξοφληθεί 100%.

Αυτό συμβαίνει καθώς η τράπεζα θέλει να είναι 100% κατοχυρωμένη πως θα πάρει το κεφάλαιό της σε περίπτωση που συμβεί κάποια ζημιά ή καταστροφή στο σπίτι.

Εσείς είστε υποχρεωμένοι να έχετε ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τις καλύψεις που θα ζητήσει η τράπεζα, όμως μπορείτε να αγοράσετε το συμβόλαιο από όποια ασφαλιστική εταιρεία θέλετε – Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να κάνετε το συμβόλαιο με την τράπεζα που σας παρέχει το δάνειο.

Αρκετές φορές οι τράπεζες πιέζουν ώστε να κάνετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μαζί τους – όμως με την εγκύκλιο 462 της ΤΤΕ, αναφέρει ρητά ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να συμβληθείτε με την τράπεζα για το ασφαλιστικό συμβόλαιο – μπορείτε να το κάνετε όπου επιθυμείτε, με τις ίδιες όμως καλύψεις.

Αν είστε ήδη ασφαλισμένος στην τράπεζα και θέλετε να μεταφέρετε την ασφάλεια κάπου αλλού, τότε φροντίστε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες τουλάχιστον 40-45 ημέρες πριν τη λήξη του συμβολαίου.

Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι στο καινούργιο συμβόλαιο θα είναι όλα ίδια (περιγραφές, καλύψεις, απαλλαγές, κτλ) όπως στο συμβόλαιο που έχετε ήδη.

3Ασφάλεια εξοχικού

Η ασφάλεια εξοχικού είναι μια διαφορετική ασφάλιση, καθώς λαμβάνει υπόψιν ότι το οίκημα δεν κατοικείται όλο το χρόνο παρά μόνο περιστασιακά.

Έτσι, αντίστοιχα, και το κόστος ασφάλισης είναι διαφορετικό.

Όμως εδώ υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες έτσι ώστε να ασφαλίσουν την εξοχική σας οικία.

Δεν θα πρέπει το οίκημα να βρίσκεται δίπλα σε δάσος ή σε θάλασσα και επίσης τόσο η παροχή ρεύματος όσο και η παροχή νερού θα πρέπει να είναι κλειστές το διάστημα που δεν κατοικείται η οικία.

Τέλος, θα πρέπει ανά 15 ημέρες να υπάρχει επίβλεψη του σπιτιού από εσάς ή κάποιον που θα έχει εξουσιοδοτηθεί γι’αυτή τη δουλειά.

Η ασφάλεια εξοχικού καλύπτει τα ίδια πράγματα που καλύπτει και η κανονική ασφάλεια κατοικίας. Εσείς θα επιλέξετε ποιες πραγματικά καλύψεις χρειάζεστε και αντίστοιχα θα διαμορφωθεί και το κόστος του ασφαλιστηρίου.

4Συγκρίνετε τιμές μεταξύ εταιρειών

Συγκρίνοντας τις τιμές μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και των παροχών αυτών, θα βρείτε τις χαμηλότερες δυνατές τιμές για τις ασφάλειες αυτοκινήτων.

Χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία που σας παρέχουμε, μπορείτε να βρείτε άμεσα σε ζωντανό χρόνο τη φθηνότερη δυνατή τιμή.

Μη ξεχνάτε να βλέπετε τις ετήσιες τιμές στα ασφαλιστήρια καθώς έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα και θα έχετε μια όσο το δυνατόν πιο φθηνή ασφάλιση του οχήματός σας!

Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες που μπορείτε άφοβα να επιλέξετε. Η Εθνική Ασφαλιστική , η Eurolife καθώς και η Interasco είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες και αξιόπιστες εταιρείες που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

5Πως διαμορφώνονται οι τιμές στην ασφάλιση κατοικίας;​

Οι τιμές εξαρτώνται από τη χρονολογία κατασκευής της οικίας, τον τύπο κατασκευής (αν είναι lux, πολυτελείας,κτλ), τον όροφο του διαμερίσματος καθώς και την περιοχή που βρίσκεται.

Όλα αυτά μαζί μπαίνουν στον ειδικό αλγόριθμο των ασφαλιστικών εταιρειών και αμέσως μπορείτε να δείτε τις τιμές online καθώς και τις καλύψεις που σας προσφέρουν.

Μέσα από το Asfaleies24.gr και τους συνεργάτες μας, θα βρείτε τη χαμηλότερη τιμή στην ασφάλεια κατοικίας!

6Πως μπορώ να μειώσω το κόστος ασφάλισης κατοικίας​

Το κόστος ασφάλισης μπορεί να μειωθεί προσθέτοντας διάφορα μέσα προστασίας στο σπίτι σας.

Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος ασφάλειας κλοπής, τότε η προσθήκη συναγερμού που είναι συνδεδεμένος με κάποιο κέντρο ασφαλείας και χτυπάει και στο κινητό σας, θα μειώσει αντίστοιχα το ετήσιο κόστος ασφάλισης.

Από την άλλη, η ύπαρξη καμερών και πυρασφάλειας, θα μειώσει το κόστος κλοπής καθώς και την κάλυψη πυρός.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τη μείωση του ασφαλιστηρίου σας θα έχετε και μια μεγαλύτερη σιγουρά προσθέτοντας αποτρεπτικές συσκευές.

7Ασφάλιση περιεχομένου

Στην ασφάλεια περιεχομένου ασφαλίζετε το περιεχόμενο του σπιτιού σας, κατόπιν συνεννόησης με την ασφαλιστική εταιρεία.

Για να προχωρήσετε με μια ασφάλεια περιεχομένου οικίας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας ώστε να καταγράψουμε αναλυτικά τις ανάγκες σας και να προχωρήσουμε σε μια tailor made εφαρμογή.

8Απαλλαγές

Οι απαλλαγές στην ασφάλεια κατοικίας είναι αρκετά συνηθισμένες σε ορισμένες καλύψεις.

Για παράδειγμα, μπορεί η ασφαλιστική σας εταιρεία να σας αποζημιώνει για μέρος της ζημιάς, ανάλογα της παλαιότητας και των εγκαταστάσεων για κάποιο συμβάν.

Έτσι, αν έχετε παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις και πάθουν κάποια βλάβη ενώ έχετε τις αντίστοιχες καλύψεις, πολύ πιθανόν να υπάρχει ένα ποσοστό 10-15% που θα καλύψετε εσείς και το υπόλοιπο η ασφαλιστική εταιρεία.

Γενικότερα να γνωρίζετε ότι όταν υπάρχουν απαλλαγές, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι πιο οικονομικό καθώς σε περίπτωση ζημιάς θα συμμετέχετε και εσείς με ένα ποσοστό.

9Υπασφάλιση

Η υπασφάλιση συμβαίνει όταν ασφαλίζετε το ακίνητό σας με αξία μικρότερη από την τρέχουσα εμπορική τιμή.

Για παράδειγμα, αν ένα ακίνητο αξίας 200.000€ το ασφαλίσετε για 100.000€, τότε και η όποια αποζημίωση χρειαστεί να λάβετε, θα έχει μείωση 50%.

Έστω ζημιά 10.000€ σε ακίνητο με ασφαλιζόμενη αξία 100.000€ αντί για 200.000€ (υπασφάλιση 50%). Τότε η αποζημίωση που θα λάβετε θα είναι 5.000€.

Σε κάθε περίπτωση η αξία που δηλώνετε θα πρέπει να είναι και η τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου και σε καμία περίπτωση μικρότερη ή μεγαλύτερη.

προσφορες με οφελος εωσ 41%
Σε 1 λεπτό στο e-mail σας!
Invalid email address
συγκρινε τιμες ασφαλεια κατοικιας

Οι συνεργασίες μας