fbpx
ασφάλεια φορτηγού

Ασφάλεια φορτηγού

Αν είστε κάτοχος φορτηγού, τότε η επιλογή της ιδανικής ασφάλειας είναι μια πολύ κρίσιμη απόφαση.

ασφάλεια φορτηγου

Το όχημα είναι η περιουσία σας και το μέσο το οποίο σας δημιουργεί χρήματα και στην ουσία σας βοηθάει να επιβιώσετε.

Αν το όχημα σας για κάποιο λόγο μείνει εκτός λειτουργίας , όπως για παράδειγμα αν σας χτυπήσουν σε ένα ατύχημα, τότε εσείς θα χάνετε χρήματα καθώς δε θα μπορείτε να εργαστείτε.

Γι’αυτό το λόγο η επιλογή της ιδανικής ασφάλειας είναι μια πολύ κρίσιμη απόφαση που θα πρέπει να πάρετε και να κάνετε την σωστότερη επιλογή.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως τι επιλογές έχετε στην ασφάλεια φορτηγού δημοσίας χρήσης ή στην ασφάλεια επαγγελματικού ή αγροτικού φορτηγού.

 

Ασφάλεια φορτηγού δημοσίας χρήσης

Τα φορτηγά δημοσίας χρήσης (Φ.Δ.Χ.) είναι οχήματα που είναι εφοδιασμένα με άδεια που τα επιτρέπει να εκτελούν δημόσιες οδικές εμπορευματικές μεταφορές. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνυπάρχει και η άδεια οδικών μεταφορών που εκδίδεται στην εταιρεία(πηγή)

Όλες οι εθνικές εμπορευματικές μεταφορές μέσα στη χώρα, διενεργούνται με οχήματα δημοσίας χρήσης που ανήκουν είτε σε ατομικές επιχειρήσεις (οδηγούς) είτε σε εμπορικές επιχειρήσεις και στις οποίες έχει εισφερθεί η κυριότητα ή η χρήση των Φ.Δ.Χ.

Η ασφάλιση είναι απαραίτητη και υποχρεωτική. Στην περίπτωση ανασφάλιστου φορτηγού υπάρχουν πολύ μεγάλες κυρώσεις.

Όπως και στην ασφάλεια αυτοκινήτου, έτσι και στην ασφάλεια οχήματος δημοσίας χρήσης οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν ορισμένα πακέτα ασφάλισης ώστε να επιλέξει ο αυτοκινητιστής ή η μεταφορική εταιρεία, το πακέτο εκείνο που καλύπτει τις δικές του ανάγκες.

Υπάρχουν οι υποχρεωτικές καλύψεις όπως αστική ευθύνη , υλικές ζημιές έναντι τρίτων, κ.α.

Ανάλογα το τι μεταφέρετε μπορείτε να ασφαλίσετε το όχημά σας και για εξτρά καλύψεις όπως προστασία από πυρκαγιά, νομική προστασία οδηγού, κάλυψη εξτρά εξοπλισμού όπως ηχοσυστήματος, θραύση κρυστάλλων, λανθασμένο καύσιμο, μερική/ολική κλοπή, ιδίες ζημιές (μικτή ασφάλεια), κ.α.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει τα δικά της, ειδικά διαμορφωμένα ασφαλιστικά προγράμματα για επαγγελματικά οχήματα.

ασφάλεια φορτηγου

 

Ασφάλεια επαγγελματικού ή αγροτικού φορτηγού

Τα επαγγελματικά οχήματα των εταιρειών για μεταφορές εμπορευμάτων καθώς και τα αγροτικά φορτηγά, εμπίπτουν ακριβώς στις ίδιες διατάξεις του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλισης.

Θα πρέπει να αναζητήσετε μια φθηνή ασφάλεια φορτηγού από μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία όπως την Εθνική ασφαλιστική ή την Interasco.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα για την ασφάλεια αγροτικού ή επαγγελματικού, δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου.

Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα τους ίππους του οχήματος, καθώς και τα αντίστοιχα μέτρα. Τέλος, σημαντικό κριτήριο στο κόστος ασφάλισης είναι και η έδρα του φορτηγού – παράμετρος που ισχύει και στην ασφάλεια αυτοκινήτου.

Αν ψάχνετε ετήσια ασφάλιση θα έχετε μεγαλύτερο όφελος έναντι τις τρίμηνης ασφάλειας ή ακόμα και των 6 μηνών.

Αναζητήστε online ασφάλιση φορτηγού και βρείτε τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή ανάμεσα σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες!

 

Ασφάλιση εμπορευμάτων

Η ασφάλεια που θα κάνετε δεν ασφαλίζει και τα εμπορεύματα που θα μεταφέρετε. Έτσι αν θέλετε να είστε 100% καλυμμένος, θα πρέπει ανάλογα το φορτίο που κουβαλάτε να κάνετε ξεχωριστή ασφάλιση ώστε να μη βρεθείτε προ κινδύνου.

Η κάλυψη των εμπορευμάτων θα δίνει τόσο εσάς όσο και στους πελάτες σας ένα αίσθημα σιγουριάς, καθώς σε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει, η ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να σας αποζημιώσει με βάση το εξτρά συμβόλαιο που έχετε κάνει για την κάλυψη των εμπορευμάτων που κουβαλάτε.

 

Που θα βρείτε την πιο φθηνή τιμή στις ασφάλειες φορτηγού

Οι ασφάλειες έχουν αρκετές διακυμάνσεις στις τιμές τους. Μπορεί να δείτε πακέτα ασφάλισης από 160€ το εξάμηνο και άλλες εταιρείες να προσφέρουν ασφάλιση επαγγελματικών φορτηγών από 250€ για 6 μήνες!

Θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τι προσφέρει η κάθε εταιρεία καθώς και τι καλύψεις περιλαμβάνονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όσες περισσότερες καλύψεις από μια αξιόπιστη ασφαλιστική, τόσο πιο σίγουροι θα είστε ότι δε θα σας «κρεμάσει» μια δυσάρεστη στιγμή.

Τα φορτηγά σπανίως μπλέκονται σε ατυχήματα αν μετακινούνται μέσω των εθνικών οδών. Σε αντίθεση, τα επαγγελματικά μικρής χρήσης που προορίζονται για μετακινήσεις και μεταφορές εντός πόλης, συνήθως προκαλούν αρκετά μικροατυχήματα λόγω στενών δρόμων, κατάληψη χώρου από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, κ.ο.κ.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους αντίστοιχα.

ασφάλεια φορτηγου
Περνάει το κόστος ασφάλειας στα έξοδα της εταιρείας;

Εφόσον διαθέτετε εταιρεία για τη μεταφορά των εμπορευμάτων που πραγματοποιείται, τότε ναι, το κόστος ασφάλισης περνάει στα έξοδα της εταιρείας σας και εκπίπτει από τα έσοδά σας.

Έτσι ένα μέρος του κόστος του συμβολαίου, σας «επιστρέφει» μέσω των λογιστικών εξόδων.

[ Δείτε ΕΔΩ online ασφάλιση φορτηγού, στην καλύτερη τιμή! ]

Previous Post
Newer Post