προστασια σπιτιου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Tips για καλύτερη ασφάλιση του σπιτιού σας ενάντια σε μια κλοπή!

Δυστυχώς οι κλοπές ακινήτων σημειώνουν συνεχώς άνοδο και όλοι οι ιδιοκτήτες νιώθουν απροστάτευτοι, ειδικά όταν αφήνουν το σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κανένα σπίτι δεν μπορεί να είναι 100% προστατευμένο ενάντια σε μια κλοπή, όσα μέτρα προστασίας κι αν ληφθούν.

Όμως εσείς θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλα τα σωστά μέτρα φύλαξης και ότι έχετε μειώσει την πιθανότητα διάρρηξης στην οικία σας.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να αυξήσετε την ασφάλεια στο σπίτι σας; Πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε να προστατεύσετε αποτελεσματικά την οικία σας!

 

Καθημερινές προφυλάξεις που μπορείτε να παίρνετε στο σπίτι σας

Μερικές απλές κινήσεις και χωρίς μεγάλο κόστος, θα αυξήσουν το αίσθημα ασφάλειας στην οικία σας. Εγκαταστήστε δυνατά φώτα με αισθητήρα κίνησης, έτσι ώστε να ανοίγουν αυτόματα μόλις εντοπίσουν κάποια κίνηση.

Αυτά συνήθως εγκαθίστανται περιμετρικά της οικίας σας, στον περιβάλλον χώρο.

Πέρα από τα φώτα με αισθητήρα κίνησης, μπορείτε να εγκαταστήσετε και κάμερες όπου έχετε τη δυνατότητα να τις ελέγχετε εύκολα και γρήγορα από το κινητό σας τηλέφωνο.

Έτσι, αν καταγραφεί κάποια κίνηση και σας έρθει ειδοποίηση, μπορείτε πολύ γρήγορα να δείτε αν υπάρχει κάποιος που παραβιάζει την οικία σας.

 

Εγκατάσταση ρολών ασφαλείας

Πέρα από τα ρολά των κουφωμάτων, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον αυτών ρολά ασφαλείας που προσφέρουν αυξημένη προστασία έναντι των διαρρήξεων. Τα ρολά ασφαλείας κοστίζουν – περίπου στα 1000€ για κάθε άνοιγμα πόρτας ή παραθύρου – όμως σας δίνουν ένα μεγάλο αίσθημα ασφάλειας και μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι αλλά και να αφήνετε την οικία σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα ρολά ασφαλείας γίνονται εγκατάσταση χωρίς να πειραχτούν τα ρολά των κουφωμάτων σας και λειτουργούν συνδυαστικά.

 

Εγκατάσταση συναγερμού

Ο συναγερμός λειτουργεί αποτρεπτικά, καθώς στην εικόνα του αρκετοί διαρρήκτες αποφεύγουν το κτήριο που έχει συναγερμό. Όμως η ενεργοποίησή του γίνεται αφού συμβεί η διάρρηξη, οπότε δεν είναι το τέλειο αποτρεπτικό εργαλείο όπως για παράδειγμα τα ρολά ασφαλείας που αναφέραμε παραπάνω.

Φυσικά, ένας καλός συναγερμός θα σας ειδοποιήσει άμεσα μόλις συμβεί κάποια διάρρηξη και επιπλέον θα ενημερωθεί το κέντρο δράσης αν είναι συνδεδεμένος με κάποια εταιρεία security.

 

Τι να προσέχετε όταν λείπετε για αρκετό χρονικό διάστημα

Αν η απουσία σας θα κρατήσει αρκετές ημέρες, τότε καλό είναι να λάβετε κάποια επιπλέον μέτρα προστασίας και να ειδοποιήσετε τους κοντινούς σας ανθρώπους.

Η προφύλαξη του σπιτιού για τις διακοπές σας είναι πολύ σημαντική – σκεφθείτε να γυρίσετε ανανεωμένοι από τις ετήσιες διακοπές και να βρείτε ένα σπίτι που έχει ανοιχτεί και έχει αναστατωθεί!

Μόνο στη θέα του, θα είναι σαν να έχουν καταστραφεί οι διακοπές που μόλις γυρίσατε

Έτσι, όταν φεύγετε για αρκετές ημέρες από την οικία σας, καλό είναι τόσο να ενημερώνετε τους γείτονες για να έχουν το νου τους όσο και να αδειάσετε εντελώς το γραμματοκιβώτιό σας.

Αν οι κλέφτες δούνε ένα γεμάτο γραμματοκιβώτιο, τότε θα καταλάβουν ότι λείπετε για καιρό και το σπίτι σας προσφέρεται για μια εύκολη διάρρηξη!

Τέλος, μη δίνετε ποτέ πληροφορίες για την απουσία σας ή το χρονικό της διάστημα στα social mediaκαι γενικά οπουδήποτε online.

des prosfores

Να έχετε μια ολοκληρωμένη ασφάλεια σπιτιού

Η ασφάλιση του σπιτιού σας μπορεί να μην είναι υποχρεωτική – μόνο η ασφάλεια σπιτιού για ενυπόθηκες κατοικίες, λόγω δανείου στην τράπεζα – όμως κυριολεκτικά σώζει περιουσίες!

Δεν είναι μόνο οι φυσικές καταστροφές που συμπεριλαμβάνονται σε ένα ασφαλιστήριο κατοικίας – μπορείτε να προσθέσετε εξτρά καλύψεις όπως κλοπή περιεχομένου, διάρρηξη, προβλήματα με τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά, κ.α.

Σκεφθείτε να κάνετε ένα πολυασφαλιστήριο και να ασφαλίσετε την περιουσία σας ενάντια στους περισσότερους κινδύνους! Το τι καλύπτει η ασφάλεια σπιτιού πέρα από φυσικές καταστροφές (σεισμός, φωτιά, κτλ) θα το ορίσετε εσείς μαζί με το πρακτορείο που θα συνάψετε την ασφάλιση.

Στο Asfaleies24.gr μπορούμε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές για ασφάλεια κατοικίας, στο ελάχιστο δυνατό κόστος!

Πολλές διαρρήξεις δεν συμβαίνουν μέσα στη νύχτα, όπως λανθασμένα πιστεύουν οι περισσότεροι! Οι περισσότερες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν απουσιάζουν όλοι από την κατοικία.

Τότε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι διαρρήκτες και προχωράνε στη διάρρηξη της κατοικίας.

Αυτό να το έχετε κατά νου έτσι ώστε να κλειδώνετε πάντα όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373