ασφαλεια σπιτιου τι καλυπτει
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια σπιτιού: Τι καλύπτει μια ασφάλιση; 

Η ασφάλεια σπιτιού είναι μια πολύ σημαντική κάλυψη καθώς σας εξασφαλίζει σε περίπτωση μιας ατυχίας, όπως έναν σεισμό ή μια εκδήλωση πυρκαγιάς και σας διασφαλίζει την αξία της περιουσίας σας.

Ανάλογα τις ανάγκες σας, μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας ασφαλιστήριο κατοικίας με βάση τις καλύψεις που επιθυμείτε.

Οι πιο δημοφιλείς καλύψεις είναι η ασφάλεια σπιτιού για φωτιά, η ασφάλεια για σεισμό, η κάλυψη περιεχομένου οικίας καθώς και η ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας για στεγαστικό δάνειο.

Οι παραπάνω καλύψεις αποτελούν την πλειονότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που αφορούν κάλυψη περιουσίας και ασφάλεια σπιτιού.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τι καλύπτει η κάθε περίπτωση..

Ψάχνεις καλή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ; Στο Asfaleies24 ασφαλίζεσαι Online σε 1 λεπτό, χωρίς δικαιολογητικά! Δες τιμές για το δικό σου σπίτι από 0,82€/τ.μ./έτος ΕΔΩ!

Τι καλύπτει η ασφάλεια σπιτιού 

Ασφάλεια σπιτιού για φωτιά:

Η παραπάνω κάλυψη καλύπτει ζημιές και καταστροφές που έγιναν από μια φωτιά – είτε εντός είτε εκτός της οικίας. Λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η παραπάνω κάλυψη κρίνεται απαραίτητη για την οικία σας, ώστε να εξασφαλίσετε την περιουσία και το κεφάλαιό σας σε περίπτωση ζημιάς.

 

Ασφάλεια σπιτιού για σεισμό:

Η συγκεκριμένη κάλυψη σας αποζημιώνει για ζημιές ή ολική καταστροφή, σε περίπτωση σεισμού. Η Ελλάδα, ως μια αρκετά σεισμογενής χώρα, ζει καθημερινά με τους σεισμούς και μια τέτοια κάλυψη μπορεί να αποβεί σωτήρια! Το κόστος κάλυψης σεισμού είναι πολύ μικρό ενώ συχνά μπορεί να περιλαμβάνει και κάποια απαλλαγή από το ποσό της αποζημίωσης ή του κεφαλαίου κάλυψης.

 

Ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας:

Η ασφάλεια κατοικίας είναι υποχρεωτική όταν η αγορά του σπιτιού έχει συναφθεί με δάνειο από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Οι ελάχιστες καλύψεις που θα ζητήσει η τράπεζα να υπάρχουν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι η κάλυψη για σεισμό και πυρός. Μπορείτε να κάνετε μια ασφάλεια σπιτιού για δάνειο με οποιαδήποτε ασφαλιστική επιθυμείτε, αρκεί να πληρούνται οι ελάχιστες καλύψεις που θέτει η τράπεζά σας.

 

Ασφάλεια περιεχομένου:

Η ασφάλεια περιεχομένου σας αποζημιώνει σε περίπτωση ληστείας ή καταστροφής του περιεχομένου από φυσικά αίτια, φωτιά, σεισμό, κ.α. Στην ασφάλεια περιεχομένου γίνεται μια πλήρη καταγραφή των προς ασφάλιση αντικειμένων και ασφαλίζονται μετά από συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικής εταιρείας και ιδιοκτήτη τόσο για την ασφαλιζόμενη αξία όσο και για το καταβληθέν ασφάλιστρο.

des prosfores

Κόστος ασφάλισης

Το κόστος ασφάλισης για οικία είναι αρκετά χαμηλό και στις περισσότερες περιπτώσεις, πολύ χαμηλότερο από ένα αντίστοιχο συμβόλαιο ασφαλιστικής κάλυψης αυτοκινήτου!

Πέραν του χαμηλού κόστους ασφάλισης, τα περισσότερα σπίτια παραμένουν δίχως ασφάλιση και φέρνουν σε ιδιαίτερη δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες τους όταν έρχεται η ώρα των καταστροφών, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν τους πόρους για να αποκαταστήσουν τις ζημιές ή το σύνολο του κτηρίου που υπέστη φθορές.

Το κόστος ασφάλισης για μια ασφάλεια σπιτιού ξεκινάει από μόλις 0,81€ / τ.μ. / έτος για βασική ασφάλεια πυρός – αρκετά χαμηλό σε σχέση με αυτά που σας προσφέρει ενώ αν συμπεριλάβουμε και την ασφάλεια σεισμού, τότε το κόστος αυξάνεται σε περίπου 1,10€ / τ.μ. / έτος!

 

Αξίζει η ασφάλεια σπιτιού;

Η ασφάλεια σπιτιού φυσικά και αξίζει ενώ αντίστοιχα σας επιβαρύνει ελάχιστα στον ετήσιο προϋπολογισμό σας καθώς το κόστος της είναι αρκετά μικρό.

Με ένα μέσο κόστος στα 150€ / έτος, θα έχετε την περιουσία σας ασφαλισμένη έναντι αρκετών πιθανών κινδύνων και δεν θα έχετε να ανησυχείτε για ενδεχόμενη απώλεια κεφαλαίου σε περίπτωση ζημιάς.

 

Πως μπορώ να ασφαλίσω την οικία μου online;

Η ασφάλεια σπιτιού μπορεί να αγοραστεί γρήγορα και εύκολα μέσα από το asfaleies24.gr, στην ειδική φόρμα της ιστοσελίδας μας. Εκεί συγκρίνετε δωρεάν περισσότερες από 28 ασφαλιστικές εταιρείες και βλέπετε άμεσα τις καλύψεις και τις προσφορές που έχει διαθέσιμα κάθε ασφαλιστική εταιρεία.

Μόλις αποφασίσετε ποια εταιρεία επιθυμείτε, προχωράτε στη σύναψη του συμβολαίου, πληρώνετε το αντίστοιχο ασφάλιστρο και παραλαμβάνετε το ασφαλιστήριο άμεσα στο e-mail σας!

Πλέον η διαδικασία γίνεται τόσο γρήγορα, που δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην ασφαλίσετε την κατοικία σας!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373