ασφαλεια σπιτιου τι καλυπτει

Ασφάλεια σπιτιού: Τι καλύπτει μια ασφάλιση; 

Η ασφάλεια σπιτιού είναι μια πολύ σημαντική κάλυψη καθώς σας εξασφαλίζει σε περίπτωση μιας ατυχίας, όπως έναν σεισμό ή μια εκδήλωση πυρκαγιάς και σας διασφαλίζει την αξία της περιουσίας σας.

Ανάλογα τις ανάγκες σας, μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας ασφαλιστήριο κατοικίας με βάση τις καλύψεις που επιθυμείτε.

Οι πιο δημοφιλείς καλύψεις είναι η ασφάλεια σπιτιού για φωτιά, η ασφάλεια για σεισμό, η κάλυψη περιεχομένου καθώς και η ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας για στεγαστικό δάνειο.

Οι παραπάνω καλύψεις αποτελούν την πλειονότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που αφορούν κάλυψη περιουσίας και ασφάλεια σπιτιού.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τι καλύπτει η κάθε περίπτωση..

Τι καλύπτει η ασφάλεια σπιτιού 

Ασφάλεια σπιτιού για φωτιά:

Η παραπάνω κάλυψη καλύπτει ζημιές και καταστροφές που έγιναν από μια φωτιά – είτε εντός είτε εκτός της οικίας. Λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η παραπάνω κάλυψη κρίνεται απαραίτητη για την οικία σας, ώστε να εξασφαλίσετε την περιουσία και το κεφάλαιό σας.

 

Ασφάλεια σπιτιού για σεισμό:

Η συγκεκριμένη κάλυψη σας αποζημιώνει για ζημιές ή ολική καταστροφή, σε περίπτωση σεισμού. Η Ελλάδα, ως μια αρκετά σεισμογενής χώρα, ζει καθημερινά με τους σεισμούς.

 

Ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας:

Η ασφάλεια κατοικίας είναι υποχρεωτική όταν η αγορά του σπιτιού έχει συναφθεί με δάνειο από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Οι ελάχιστες καλύψεις που θα ζητήσει η τράπεζα να υπάρχουν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι η κάλυψη για σεισμό και φωτιά.

 

Ασφάλεια περιεχομένου:

Η ασφάλεια περιεχομένου σας αποζημιώνει σε περίπτωση ληστείας ή καταστροφής του περιεχομένου από φυσικά αίτια, φωτιά, σεισμό, κ.α.

 

Κόστος ασφάλισης

Το κόστος ασφάλισης για οικία είναι αρκετά χαμηλότερο και στις περισσότερες περιπτώσεις, πολύ χαμηλότερο από ένα αντίστοιχο συμβόλαιο ασφαλιστικής κάλυψης αυτοκινήτου!

Πέραν του χαμηλού κόστους ασφάλισης, τα περισσότερα σπίτια παραμένουν δίχως ασφάλιση και φέρνουν σε ιδιαίτερη δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες τους όταν έρχεται η ώρα των καταστροφών, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν τους πόρους για να αποκαταστήσουν τις ζημιές ή το σύνολο του κτηρίου.

Το κόστος ασφάλισης για μια ασφάλεια σπιτιού ξεκινάει από μόλις 0,81€ / τ.μ. / έτος – αρκετά χαμηλό σε σχέση με αυτά που σας προσφέρει!

 

Αξίζει η ασφάλεια σπιτιού;

Η ασφάλεια σπιτιού φυσικά και αξίζει ενώ αντίστοιχα σας επιβαρύνει ελάχιστα στον ετήσιο προϋπολογισμό σας.

Με ένα μέσο κόστος στα 150€ / έτος, θα έχετε την περιουσία σας ασφαλισμένη έναντι αρκετών πιθανών κινδύνων και δεν θα έχετε να ανησυχείτε για ενδεχόμενη απώλεια κεφαλαίου.