Ασφάλεια αυτοκινήτου με κακόβουλες ενέργειες – Τι καλύπτει
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου με κακόβουλες ενέργειες – Τι καλύπτει

Μια ασφάλεια αυτοκινήτου, πέρα από τις υποχρεωτικές καλύψεις που ορίζονται από τον νόμο, μπορεί να περιέχει και προαιρετικές καλύψεις που σκοπό έχουν να προστατεύσουν την περιουσία σας και να σας αποζημιώσουν σε περίπτωση που από κάποια αιτία, υπάρχει καταστροφή του οχήματός σας.

Μια από αυτές τις καλύψεις είναι η κάλυψη για κακόβουλες ενέργειες που υπάρχει σε μερικά ασφαλιστήρια συμβόλαια – συνήθως στα πακέτα που περιλαμβάνεται και η κάλυψη πυρκαγιάς και η μερική/ολική κλοπή.

Τι καλύπτει όμως η συγκεκριμένη κάλυψη και πότε σας αποζημιώνει;

Πάμε να τα δούμε όλα στο νέο άρθρο του asfaleies24!

Τι καλύπτει η κάλυψη «Κακόβουλες Ενέργειες» σε ένα ασφαλιστήριο

Η συγκεκριμένη κάλυψη καλύπτει πράξεις και ζημίες που γίνονται από τρίτο πρόσωπο με σκοπό το βανδαλισμό, τη δολιοφθορά ή την καταστροφή του αυτοκινήτου σας.

Αναλόγως την ασφαλιστική εταιρεία, μπορεί η συγκεκριμένη κάλυψη να διαιρείται σε υπό-καλύψεις ή να εξαιρεί κάποια συμβάντα.

Για παράδειγμα, αρκετές εταιρείες ξεχωρίζουν τις ζημιές και τις δολιοφθορές κατά τη διάρκεια ταραχών και απεργιών , όπου τις καλύπτουν με άλλη αντίστοιχη κάλυψη.

Θα πρέπει να μελετήσετε αναλυτικά το ασφαλιστήριό σας ώστε να δείτε τι καλύπτεται και τι όχι.

 

Πότε ισχύει η κάλυψη και σε ποια πακέτα ασφάλισης

Η κάλυψη ισχύει για συμβάντα που αναφέρονται στους όρους ασφάλισης. Συνήθως η κάλυψη κακόβουλων ενεργειών καλύπτει ζημιές και δολιοφθορές από τρίτους, όχι όμως σε συμβάντα όπως απεργίες, πορείες, οχλαγωγίες, κτλ. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αυτές οι περιπτώσεις καλύπτονται από διαφορετική κάλυψη.

Οι κακόβουλες ενέργειες περιλαμβάνονται συνήθως στα πακέτα πυρός / κλοπής ή/και στα πακέτα της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου.

 

Πως θα δείτε αν υπάρχει στο δικό σας συμβόλαιο

Αν ανατρέξετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις καλύψεις που έχετε καθώς και τα ανώτατα όριο και τις τυχόν απαλλαγές που μπορεί να έχετε, ανάλογα την κάλυψη.

Αν έχετε ασφαλιστεί μέσα από το asfaleies24, μπορείτε να μας ενημερώσετε ώστε να δούμε αν υπάρχει η συγκεκριμένη κάλυψη στο ασφαλιστήριό σας καθώς κι αν υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης, αν δεν την έχετε.

 

Πως θα προσθέσετε την συγκεκριμένη κάλυψη σε ένα υπάρχον ασφαλιστήριο

Για να προστεθεί η κάλυψη κακόβουλων ενεργειών στο ασφαλιστήριο που ήδη έχετε, θα πρέπει να το «αναβαθμίσετε» στο αντίστοιχο πακέτο πυρός/κλοπής της ασφαλιστικής που είστε ή να προβείτε σε ακύρωση ασφάλειας και αγορά νέας σε άλλη ασφαλιστική όπου να περιλαμβάνει την συγκεκριμένη κάλυψη.

Τα πακέτα πυρός/κλοπής περιλαμβάνουν αρκετές επιπλέον καλύψεις όπως κάλυψη μερικής κλοπής αυτοκινήτου, ολική κλοπή οχήματος, κάλυψη πυρκαγιάς, φυσικών φαινομένων, κ.α.

Κάθε εταιρεία διαφοροποιεί τα πακέτα της και τα προσαρμόζει ανάλογα τις δικές της παροχές.

Συγκρίνοντας παραπάνω από 27 ασφαλιστικές εταιρείες στο asfaleies24 σίγουρα θα βρείτε ένα ασφαλιστικό πακέτο να ταιριάζει ακριβώς στις δικές σας ανάγκες!

 

Πως αποζημιώνεστε εξαιτίας κακόβουλων ενεργειών

Για να αποζημιωθείτε για ζημιές που έγιναν λόγω κακόβουλων ενεργειών, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία.

Θα πρέπει να καλέσετε την τροχαία ώστε να καταγράψει το συμβάν καθώς επίσης και τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής για να βγάλει φωτογραφίες και να ανοίξει ο φάκελος της αποζημίωσής σας.

Μερικές εταιρείες ίσως ζητήσουν να καταθέσετε και μήνυση κατ’ αγνώστων ώστε να μπορέσουν να σας αποζημιώσουν.

 

Βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη για κακόβουλες ενέργειες στο asfaleies24.gr!

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να συγκρίνετε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη για κακόβουλες ενέργειες καθώς και αρκετές περισσότερες καλύψεις.

Η διαδικασία ασφάλισης είναι πάρα πολύ απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί από κινητό ή υπολογιστή.

Για αρχή εισάγετε τα στοιχεία ιδιοκτήτη και οχήματος και αμέσως βλέπετε προσφορές από τις ασφαλιστικές που μπορούν να σας προσφέρουν κάποιο πακέτο ασφάλισης.

Συγκρίνετε τιμές και παροχές και επιλέγετε αυτήν που ταιριάζει στις ανάγκες του οχήματός σας.

Πληρώνετε online και λαμβάνετε άμεσα την καινούργια σας ασφάλεια αυτοκινήτου στο e-mail σας!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373