Φροντίδα ατυχήματος: Τι είναι και τι προσφέρει

φροντιδα ατυχηματος

Φροντίδα ατυχήματος: Τι είναι και τι προσφέρει

Κάθε ασφάλεια αυτοκινήτου περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις αλλά και προαιρετικές παροχές της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας.

Η φροντίδα ατυχήματος ανήκει στις προαιρετικές καλύψεις αλλά πλέον σχεδόν κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει την εν λόγω παροχή.

Τι είναι όμως η φροντίδα ατυχήματος και τι υπηρεσίες περιλαμβάνει; Πότε ενεργοποιείται και σε ποιες περιπτώσεις δεν σας καλύπτει;

 

Τι είναι η φροντίδα ατυχήματος

Η φροντίδα ατυχήματος είναι μια πολύ σημαντική κάλυψη που θα σας εξυπηρετήσει σε περίπτωση ατυχήματος με το όχημά σας.

Πιο συγκεκριμένα, αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα καλείτε άμεσα την φροντίδα ατυχήματος η οποία:

  • Έρχεται επί τόπου στον τόπο του ατυχήματος
  • Σας βοηθάει με την συμπλήρωση όλων των εγγράφων όπως ανταλλαγή δηλώσεων, έγγραφο φιλικού διακανονισμού αν εμπίπτει το ατύχημα, κ.α.
  • Καλεί την τροχαία αν χρειάζεται
  • Φωτογραφίζει το ατύχημα και τα οχήματα
  • Αναλαμβάνει να μεταβιβάσει όλα τα έγγραφα άμεσα στην ασφαλιστική εταιρεία για διεκπεραίωση της ζημίας
  • Ρυμουλκεί το αυτοκίνητό σας προς το συνεργείο που θα γίνει η επισκευή.

Κάθε ασφαλιστική ορίζει τις δικές της αρμοδιότητες που έχει η φροντίδα ατυχήματος, αλλά σε γενικές γραμμές τα παραπάνω ισχύουν στις περισσότερες εταιρείες.

 

Είναι το ίδιο η φροντίδα ατυχήματος με την οδική βοήθεια;

Όχι, η φροντίδα ατυχήματος διαφέρει από την οδική βοήθεια σε πάρα πολλά σημεία! Αρχικά, η φροντίδα ατυχήματος είναι αρμόδια μόνο αν έχετε εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα. Αν για παράδειγμα το αυτοκίνητό σας μείνει από κάποια μηχανική βλάβη, τότε η φροντίδα ατυχήματος δεν μπορεί να αναλάβει παρά μόνο η οδική βοήθεια εφόσον την έχετε στο ασφαλιστήριό σας.

Στην ουσία η φροντίδα ατυχήματος είναι μια υπηρεσία της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας που σε βοηθάει στην καθοδήγηση μετά από ένα τροχαίο ατύχημα και σε εξυπηρετεί ώστε να γίνουν όλα πιο γρήγορα!

 

Τι ΔΕΝ παρέχει η φροντίδα ατυχήματος

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν καλύπτονται και δεν παρέχονται από τη φροντίδα ατυχήματος.

Μερικά από αυτά είναι:

  • Ρυμούλκηση οχήματος συνέπειας βλάβης και όχι ατυχήματος
  • 2η ρυμούλκηση (αν για παράδειγμα το αυτοκίνητό σας μεταφέρθηκε ήδη σε ένα συνεργείο και θέλετε να μεταφερθεί σε ένα άλλο, τότε αυτό δεν καλύπτεται από τις υπηρεσίες της φροντίδας ατυχήματος)
  • Αν έχετε μαζί σας ένα ρυμουλκούμενο τρέιλερ, τότε αυτό δεν μπορεί να το μεταφέρει η φροντίδα ατυχήματος. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως σας καλύψει η ασφάλεια τρέιλερ που έχετε.
  • Αν το αυτοκίνητο είναι φορτηγό με βάρος άνω των 3,5 τόνων ή ύψος άνω των 2,5 μέτρων, τότε υπάρχει ειδική οδική βοήθεια για τα «βαρέα οχήματα» σχετικά με τη ρυμούλκησή τους και δεν καλύπτονται από τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής.

 

Περιλαμβάνεται η φροντίδα ατυχήματος σε όλα τα ασφαλιστήρια;

Η φροντίδα ατυχήματος περιλαμβάνεται συνήθως σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες τόσο για ασφάλεια αυτοκινήτου όσο και για ασφάλεια μηχανής ή άλλων οχημάτων όπως ΦΙΧ, επαγγελματικά αυτοκίνητα, κ.α.

Θα πρέπει να δείτε το συμβόλαιο αγοράς ή τις καλύψεις που σας παρέχει το ασφαλιστήριο που θέλετε να αγοράσετε πριν προχωρήσετε στην πληρωμή του, για να δείτε αν περιλαμβάνεται η φροντίδα ατυχήματος μέσα στις καλύψεις.

 

Ποια ασφάλεια αυτοκινήτου να επιλέξω για να έχω φροντίδα ατυχήματος;

Στο asfaleies24.gr μπορείς να κάνεις σύγκριση τιμών, παροχών και καλύψεων ανάμεσα στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και να βρεις τις χαμηλότερες τιμές τόσο για ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής όσο και για άλλα οχήματα!

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και για να δεις τις τιμές θα χρειαστείς μόνο τα βασικά στοιχεία του οχήματος και του ιδιοκτήτη. Άμεσα θα ψάξουμε για εσένα όλα τα διαθέσιμα ασφαλιστικά πακέτα με τις τιμές τους και μπορείς να συγκρίνεις παροχές και καλύψεις online!

Επιλέγεις την ασφάλεια που σου ταιριάζει και ασφαλίζεσαι μέσα σε μόλις 2 λεπτά! Και όσο για τη φροντίδα ατυχήματος; Αυτή συνήθως υπάρχει σε όλα τα ασφαλιστήρια όμως καλό είναι πριν την αγορά σου να βεβαιωθείς ότι υπάρχει στις καλύψεις του συμβολαίου που πας να αγοράσεις!

Αυτό είναι πολύ εύκολο καθώς όταν βλέπεις τις τιμές των προγραμμάτων για το δικό σου αυτοκίνητο, πολύ εύκολα με ένα κλικ βλέπεις και τι καλύψεις περιλαμβάνει αναλυτικά το ασφαλιστικό πρόγραμμα που επέλεξες!

Σύγκρινε τώρα στο asfaleies24 παραπάνω από 28 ασφαλιστικές εταιρείες και βρες άμεσα τη δική σου ασφάλεια, στις καλύτερες τιμές συμπεριλαμβάνοντας και τη φροντίδα ατυχήματος!