Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Βρείτε τη φθηνότερη μικτή ασφάλεια με 1 κλικ! Όφελος έως 40% το χρόνο, στα ετήσια συμβόλαια!

ΜΗΝ κλείσετε από αλλού, αν δεν ψάξετε πρώτα σε εμάς!

μικτη ασφαλεια αυτοκινητου

Το asfaleies24.gr είναι ένα πιστοποιημένο ασφαλιστικό πρακτορείο με αριθμό ειδικού μητρώου 400407 και όχι μια απρόσωπη ιστοσελίδα συγκρίσεων!
We are Superheroes!

ασφαλεια αυτοκινητου προσφορα

Το ήξερες ότι στο Asfaleies24.gr βρίσκεις φθηνή ΜΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ και ασφαλίζεσαι Online σε 1 λεπτό, χωρίς δικαιολογητικά;

Πως μπορείτε να ασφαλιστείτε

σε μόλις 3 βήματα!
Εισάγετε τα βασικά στοιχεία οδηγού & οχήματος
Βλέπετε προσφορές και τιμές από 25 και πλέον ασφαλιστικές εταιρείες
Επιλέγετε αυτήν που επιθυμείτε και λαμβάνετε το συμβόλαιο στο e-mail σας!

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου σύγκριση τιμών

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια πολύ βασική κάλυψη, ειδικά για καινούργια και ακριβής αξίας αυτοκίνητα.

Προσφέρεται συνήθως από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες ενώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις καλύψεις καθώς και στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου.

Στο Asfaleies24 μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές από όλα τα προγράμματα των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών και να επιλέξετε την ασφαλιστική που σας καλύπτει, στην καλύτερη τιμή της αγοράς!

Η απαλλαγή στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ορίζει το ποσό της συμμετοχής σας, στην οποιαδήποτε ζημία προκαλέσετε με δική σας υπαιτιότητα, στο όχημά σας.

Αν για παράδειγμα έχετε απαλλαγή 300€ και είστε υπαίτιος σε ένα ατύχημα, τότε εσείς θα καλύψετε τα πρώτα 300€ της ζημιάς του δικού σας οχήματος και τα υπόλοιπα θα σας τα αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία.

Η μικτή ασφάλιση λέγεται αλλιώς και ασφάλεια ιδίων ζημιών – οπότε αν το ακούσετε ή το διαβάσετε έτσι στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, να ξέρετε ότι είναι το ίδιο πράγμα!

Στη μικτή ασφάλεια περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι προαιρετικές καλύψεις όπως μερική/ολική κλοπή, φυσικά φαινόμενα, κ.α.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχεται αναλυτικά τις καλύψεις της ασφαλιστικής εταιρείας που επιλέξατε, πριν προχωρήσετε σε αγορά!

Στη μικτή ασφάλεια δεν περιλαμβάνονται συνήθως καλύψεις όπως η οδική βοήθεια, το προσωπικό ατύχημα ή η νομική υποστήριξη.

Πρόκειται για σημαντικές καλύψεις που καλό θα ήταν να τις συμπεριλάβετε στο ασφαλιστήριό σας .

Ενδεικτικές τιμές για εξάμηνη μικτή ασφάλιση!

Πόλη Κόστος Μικτής
Αθήνα

170,87€ Hellas Direct

Θεσ/νίκη 134,44€ Hellas Direct

Επαρχία

130,95€

Hellas Direct

Η τιμολόγηση έγινε για Toyota Yaris 1000cc 23' αξίας 14.458€ με οδηγό 40 ετών με 22 έτη διπλώματος και τκ 10432, 54248, 84100. Οι τιμές ενδέχεται να έχουν τροποποιηθεί.

Πόλη Κόστος Μικτής
Χανιά

131,82€ Hellas Direct

Πάτρα 126,31€ Hellas Direct

Λάρισα

112,90€

Hellas Direct

Η τιμολόγηση έγινε για Fiat Panda 900cc αξίας 12.893€ με οδηγό 40 ετών και τκ 73100, 26221, 41221. Οι τιμές ενδέχεται να έχουν τροποποιηθεί.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η μικτή ασφάλεια είναι μια ασφάλεια σιγουριάς για το όχημα και την περιουσία σας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ατυχήματος, εκτός κάποιον εξαιρέσεων που θα τις αναφέρουμε, εσείς αποζημιώνεστε από την ασφαλιστική σας εταιρεία είτε είστε υπαίτιος του ατυχήματος είτε όχι. Έτσι, αν οδηγάτε κάποιο καινούργιο όχημα και δημιουργήστε κάποιο ατύχημα, η ασφαλιστική σας θα σας αποζημιώσει το κόστος της επισκευής. Όμως η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου έχει και κάποιες εξαιρέσεις καθώς και ειδικούς όρους, που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τι κόστος έχει μια μικτή ασφάλεια;

Η μικτή ασφάλεια κοστίζει περισσότερο από τη βασική, υποχρεωτική ασφάλιση αλλά το τελικό κόστος εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Στο asfaleies24.gr μπορείτε να λάβετε τιμές και προσφορές από 26 και πλέον ασφαλιστικές εταιρείες για μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό!

Χρήσιμες πληροφορίες

1Τι πρέπει να προσέξετε

Απαλλαγή: Κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο που αναφέρεται σε μικτή ασφάλεια έχει ένα ποσό ως απαλλαγή. Αυτό σημαίνει πως εσείς πληρώνετε μέχρι αυτό το ποσό και η ασφαλιστική καλύπτει από ‘κει και πάνω το υπόλοιπο ποσό.

Αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση υπαιτιότητάς σας όπου θα πρέπει να κάνετε χρήση της κάλυψης ιδίες ζημίες (μικτή ασφάλεια).

Η απαλλαγή μπορεί να είναι οποιοδήποτε ποσό από περίπου 150€ και άνω – συνήθως η ασφαλιστική δίνει κάποιες επιλογές για να επιλέξετε. Όσο μικρότερη η απαλλαγή, τόσο μεγαλύτερο το ασφαλιστικό κόστος για εσάς.

Αυτό που προτείνουμε είναι μια απαλλαγή της τάξης των 500€ έτσι ώστε αφενός να έχετε μικρότερα ασφάλιστρα και από την άλλη αν προκληθεί κάποια ζημιά που θα απαιτηθεί ένα σημαντικό ποσό, αυτό να καλυφθεί από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Εξαιρέσεις καλύψεων: Η μικτή ασφάλεια δε σας καλύπτει σε περίπτωση που έχετε παραβεί τον Κ.Ο.Κ. σε παραβάσεις όπως κατανάλωση αλκοόλ και απαγορευμένων ουσιών.

Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον έχετε εμπλακεί σε δυστύχημα, η ασφαλιστική θα αποζημιώσει το άλλο όχημα και έπειτα θα στραφεί εναντίον σας για να διεκδικήσει τη ζημιά!

Οι ασφαλιστικές καλύψεις δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση αν έχετε καταναλώσει αλκοόλ ή απαγορευμένες ουσίες.

2Τιμές & Προσφορές

Με μια έξυπνη έρευνα μπορείτε να συγκρίνετε τιμές σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες προσφέρουν πακέτα κάλυψης μικτής ασφάλειας. Αν το όχημα σας είναι καινούργιο και το αγοράζετε μέσω χρηματοδότησης, τότε η τράπεζα θα ζητήσει υποχρεωτικά μικτή ασφάλεια για να είναι εξασφαλισμένη.

Αν πάλι το αγοράζετε καινούργιο με μετρητά, η μικτή δεν είναι υποχρεωτική όμως σας συμβουλεύουμε να την κάνετε.

Σε καινούργιο αυτοκίνητο που βρίσκεται στην αντιπροσωπεία, δε χρειάζεται επιτόπια επίσκεψη από εκτιμητή για να ξεκινήσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, παρά μόνο το τιμολόγιο της αντιπροσωπείας.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο και θέλετε να το ασφαλίσετε με μικτή, τότε θα πρέπει να σας επισκεφθεί ένας πραγματογνώμονας για να ελέγξει και να καταγράψει την κατάσταση του οχήματός σας.

Πόσο όμως κοστίζει μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου; Συμφέρει ή είναι πεταμένα λεφτά;

Οι τιμές για μικτή ασφάλεια ξεκινάνε από περίπου 200€ το εξάμηνο για ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών ενώ όσο μεγαλώνει η εμπορική αξία του οχήματος αλλά και τα κυβικά, το κόστος αυξάνεται.

Ενδεικτικά, μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου στην Εθνική για ένα Sedan 1400cc στην επαρχία, κοστίζει 290€ για εμπορική αξία 20.000€.

Αντίστοιχα η Eurolife ασφαλιστική προσφέρει το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα με 265€.

Και οι 2 προσφορές έχουν απαλλαγή.

3Τι καλύπτει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η μικτή ασφάλιση καλύπτει όλον τον εργοστασιακό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, όπως αγοράστηκε.

Αν εσείς έχετε εγκαταστήσει after market ηχοσύστημα ή navigation, αυτό δεν καλύπτετε από την μικτή.

Αν θέλετε τέτοια κάλυψη, μπορείτε να κάνετε μια πρόσθετη πράξη στο συμβόλαιό σας και να το ασφαλίσετε εξτρά.

Επίσης, κάθε χρόνο υπάρχει η απομείωση της αξίας του οχήματος. Αν για παράδειγμα αγοράσατε ένα αυτοκίνητο 20.000€, τότε σε 1 χρόνο η αξία του θα είναι 17.000€ (τυχαία μείωση αξίας).

Αυτό σημαίνει 2 πράγματα : 1) Θα πρέπει κάθε χρόνο να μειώνετε την αξία του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου σας για να πληρώνετε λιγότερα χρήματα και 2) αν τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα, η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει με μέγιστο κεφάλαιο την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου σας.

4Αξίζει τελικά η αγορά πλήρης ασφάλισης;

Η μικτή ασφάλεια αξίζει σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή σε κάποιο μεταχειρισμένο που έχετε αγοράσει αλλά είναι υψηλής αξίας.

Γενικότερα η προσωπική μας συμβουλή είναι οποιοδήποτε όχημα πάνω από τις 10.000€ θα πρέπει να έχει μικτή ασφάλεια για να είστε καλυμμένοι, εκτός κι αν σας περισσεύουν αρκετά χρήματα οπότε δεν θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα να φτιάξετε την οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκύψει.

Όμως αν θέλετε να προστατέψετε το κεφάλαιό και την ρευστότητά σας σε οποιοδήποτε μελλοντικό ατύχημα, τότε η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μονόδρομος.

Επιλέξτε μια καλή και αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία, έτσι ώστε να είναι δίπλα σας σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα και να σας αποζημιώσει εύκολα και – σημαντικό – γρήγορα δίχως πολύπλοκες διαδικασίες.