ασφάλεια μηχανής σε άλλο όνομα
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

 

Μπορώ να έχω ασφάλεια μηχανής σε άλλο όνομα;

Είναι γενικά γνωστό ότι από τη στιγμή που έχεις στην ιδιοκτησία σου μία μηχανή, που δεν έχει τεθεί σε ακινησία, οφείλεις να έχεις και ασφάλιση αστικής ευθύνης. Πολλές φορές ωστόσο, δημιουργείται σύγχυση με το ζήτημα του οδηγού και του ονόματος που πρέπει να φαίνεται στο συμβόλαιο. Στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει να ξέρεις ότι αναγράφονται υποχρεωτικά τα στοιχεία που φαίνονται στην άδεια κυκλοφορίας.

Τι γίνεται αν οδηγεί και άλλος τη μηχανή σου;

Πρέπει να δηλωθεί ότι υπάρχει και άλλος οδηγός. Στην περίπτωση που είναι πολύ νέος σε ηλικία ή έχει δίπλωμα για λιγότερο από ένα χρόνο θα επιβαρυνθεί το ασφάλιστρο. Φρόντισε να τηρούνται τα ηλικιακά όρια που θέτει η ασφαλιστική εταιρεία που έχεις επιλέξει να ασφαλιστείς. Στις περιπτώσεις ατυχημάτων που ο οδηγός δεν έχει δηλωθεί είναι πολύ πιο εύκολο για τα νομικά τμήματα να βρουν λόγους να μην καταβάλλουν αποζημίωση. Καλό είναι επομένως να διασφαλίσεις πώς ότι και να γίνει θα αποζημιωθείς και δεν θα βρεθείς αντιμέτωπος με αγωγές και διεκδικήσεις για υλικές ζημιές και βλάβες σε τρίτους.

Τι γίνεται αν είναι εταιρικό το όχημα;

Η ιδιοκτησία ανήκει στην εταιρεία αλλά δηλώνεται σαν οδηγός ο εργαζόμενος. Τη μηχανή μπορεί να οδηγήσει λοιπόν οποιοσδήποτε έχει δηλωθεί από την εταιρεία.

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν ασφάλιζες σε άλλο όνομα τη μηχανή σου;
Στην ουσία η ασφάλιση δεν θα ίσχυε. Όταν το αρμόδιο τμήμα της ασφαλιστικής θα το αντιλαμβανόταν θα σου ακύρωνε την ασφάλιση και αν προκαλούσες ατύχημα δεν θα ήσουν καλυμμένος.

Ποιός δεν μπορεί να οδηγήσει τη μηχανή;

  • Οδηγοί χωρίς δίπλωμα, είτε γιατί δεν το έχουν πάρει ακόμα είτε γιατί έχει λήξει ή τους έχει
  • αφαιρεθεί
  • Οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών

Τι γίνεται αν έχω ασφάλεια χωρίς δίπλωμα;

Βασική προϋπόθεση στα συμβόλαια των εταιρειών είναι όποιος οδηγεί τη μηχανή να έχει και το αντίστοιχο δίπλωμα οδήγησης. Από τη στιγμή που είσαι “παράνομος” θα έρθεις από τη μία πλευρά αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου και από την άλλη αν τρακάρεις η κάλυψή σου δεν θα ισχύει και ενδέχεται να στραφεί εναντίον σου και το νομικό τμήμα της ασφαλιστικής.

Πώς θα ενημερωθείς σωστά για την ασφάλιση μηχανής;

Ρώτα τον ασφαλιστικό σου διαμεσολαβητή πριν αγοράσεις το συμβόλαιό σου. Στο asfaleies24 είμαστε εδώ για να λύσουμε όλες σου τις απορίες σχετικά με το τι ισχύει νομικά με τα συμβόλαια μηχανής και το πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις επιλέξει την καλύτερη δυνατή λύση. Τα χιλιάδες συμβόλαια που έχουμε διαχειριστεί και η εμπειρία μας, μας κάνει τον κατάλληλο άνθρωπο για να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις τι ασφάλεια μηχανής θέλεις.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373