πινακιδες τρεϊλερ

Τι ισχύει πλέον με τα ρυμουλκούμενα τρέιλερ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα ρυμουλκούμενα τρέιλερ, σύμφωνα με την απόφαση Β’ 4966 του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πρέπει πλέον να έχουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και να ασφαλίζονται μόνα τους για αστική ευθύνη, ξεχωριστά από την ασφάλεια αυτοκινήτου!

Με την ανεξάρτητη άδεια κυκλοφορίας, τα ρυμουλκούμενα πλέον αποκτάνε πινακίδες κυκλοφορίας και μπορούν να έλκονται από οποιοδήποτε ικανό όχημα!

 

Πως θα εκδώσετε άδεια κυκλοφορίας στο τρέιλερ

αδεια κυκλοφοριας τρειλερ

Για να εκδώσετε άδεια κυκλοφορίας στο τρέιλερ θα πρέπει να προσκομίσετε τα απαραίτητα έγγραφα στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών.

Αυτά τα δικαιολογητικά είναι:

Αν υπάρχει έγκριση τύπου για το ρυμουλκούμενο:

  • Συμπληρωμένη αίτηση για την άδεια κυκλοφορίας
  • Το πρωτότυπο σημείωμα ρυμούλκησης
  • Τέσσερες περιμετρικές φωτογραφίες του οχήματος, διαστάσεων 7χ10εκατοστών . Σε αυτές τις φωτογραφίες θα πρέπει να φαίνεται ευκρινώς η πίσω όψη του οχήματος με τα φώτα και τη θέση πινακίδας, η πλάγια καθώς και εμπρόσθια όψη (μαζί με τη διάταξη σύνδεσης με το όχημα) ενώ τέλος σε κάποια φωτογραφία θα πρέπει να φαίνεται και ο χαραγμένος αριθμός πλαισίου.

 

Με τα παραπάνω δικαιολογητικά εκδίδεται άμεσα η άδεια κυκλοφορίας για το ρυμουλκούμενο.

Αν το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης έχει εκδοθεί βάση της υπ’ αριθμ. οικ. 34075/3603/1999 (Β΄ 2117) υ.α τότε θα καταθέσετε όλα τα δικαιολογητικά πλην του αριθμού πλαισίου και στη συνέχεια η Υπηρεσία σας χορηγεί τον 17ψήφιο αριθμό αναγνώρισης.

Έπειτα ξανά πηγαίνετε στην ειδική υπηρεσία και καταθέτετε:

  • Βεβαίωση μηχανικού ότι χάραξε τον αριθμό πλαισίου στο ρυμουλκό
  • Φωτογραφίες διαστάσεων 7χ10εκατοστών στις οποίες να φαίνεται ο αριθμός αναγνώρισης
  • Το αποτύπωμα του εγχάρακτου αριθμού αναγνώρισης

Κόστος και παράβολα για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας

Για την κατηγορία 01, την πιο συνηθισμένη δηλαδή κατηγορία ρυμουλκών, το κόστος είναι 30€ και καταβάλλεται μέσω παράβολου με τον κωδικό 2992 (ανταλλακτικά πινακίδων). Σύντομα θα υπάρχει κωδικός αποκλειστικά για τις άδειες κυκλοφορίας των ρυμουλκώμενων.

Για την κατηγορία 02 και άνω το τέλος είναι 75€

Μετά την έκδοση άδειας κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εκδώσουν άμεσα ασφάλεια τρέιλερ καθώς πλέον είναι αυτοτελή και ανεξάρτητη από την ασφάλεια αυτοκινήτου που ήδη διαθέτουν.

Με την άδεια κυκλοφορίας και την ασφάλεια του τρέιλερ, μπορείτε να ρυμουλκήσετε το όχημα με οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αρκεί να έχει τις αντίστοιχες δυνατότητες. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί η ασφαλιστική εταιρεία να ζητάει γνωστοποίηση των αυτοκινήτων που έλκουν το ρυμουλκόμενο – αυτό θα πρέπει να το δείτε με την ασφαλιστική που θα ασφαλίσετε το τρέιλερ.

Το asfaleies24.gr είναι το πρώτο online ασφαλιστικό πρακτορείο που προσφέρει ασφάλεια τρέιλερ σε όλα τα οχήματα, ανεξαρτήτως ασφάλισης. Μπορείτε να ασφαλίσετε το τρέιλερ στο asfaleies24.gr είτε έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητό σας σε εμάς είτε όχι.

Το κόστος, αναλόγως τύπου τρέιλερ, είναι περίπου στα 29€ το έτος.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.3000.352 για να προχωρήσουμε άμεσα την έκδοση ασφάλειας του τρέιλερ σας!