Ασφάλεια αυτοκινήτου για Φυσικά φαινόμενα – Τι περιλαμβάνει
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κάλυψη ζημιών για φυσικά φαινόμενα στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα ή αλλιώς καιρικά φαινόμενα, περιλαμβάνει όλες εκείνες τις καλύψεις που μπορεί να σου χρειαστούν για πιθανές ζημίες του οχήματος λόγω καιρικών φαινομένων.

Η κάλυψη για καιρικά φαινόμενα υπάρχει συνήθως στα πακέτα ασφάλισης πυρός/κλοπής μαζί με άλλες επιπλέον παροχές όπως κάλυψη μερικής και ολικής κλοπής, πυρκαγιά, κ.α.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για καιρικά φαινόμενα θα σε αποζημιώσει σε αρκετές περιπτώσεις, όχι όμως σε όλες!

Τι καλύπτει μια ασφάλεια για φυσικά φαινόμενα

Ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία, η κάλυψη παρέχει και διαφορετικές παροχές. Σε γενικές γραμμές, οι ζημιές που καλύπτονται είναι:

 

Ζημιές από πλημμύρα, νεροποντή, καταιγίδα, κτλ

Καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν εξαιτίας των παραπάνω φυσικών καταστροφών.

 

Ζημιές λόγω πάγου ή χιονιού

Καλύπτονται οι ζημιές που θα γίνουν σε σταθμευμένο όχημα λόγω πάγου ή χιονιού. Αν τυχόν π.χ. γλιστρήσει το όχημα εν κινήσει, τότε αυτό δεν καλύπτεται από τα συγκεκριμένα πακέτα ασφάλισης.

 

Ζημιές λόγω δυνατού αέρα

Καλύπτονται ζημιές λόγω δυνατού αέρα όπως μια πτώση δέντρου.

 

Ζημιές από χαλάζι (προσοχή: Κάποιες ασφαλιστικές έχουν διαφορετικά πακέτα που περιλαμβάνουν ή όχι την κάλυψη από χαλάζι)

Καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν στο όχημα λόγω χαλάζι όπως βαθουλώματα στις εξωτερικές επιφάνειες.

 

Ζημιές από εκρήξεις ηφαιστείων

Καλύπτονται οι ζημιές που θα γίνουν στο όχημα λόγω έκρηξης ηφαιστείου

 

Ζημιές από τσουνάμι, καθίζηση και κατολίσθηση

Καλύπτονται οι ζημιές που θα γίνουν στο αυτοκίνητο λόγω κάποιας από τις παραπάνω αιτίες.

 

Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι καλύψεις που περιλαμβάνονται σε ένα ασφαλιστήριο πυρός/κλοπής με καιρικά φαινόμενα. Κάθε ασφαλιστική όμως προσφέρει τα δικά της πακέτα ασφάλισης οπότε όταν αναζητάτε ασφάλεια αυτοκινήτου, θα πρέπει να βλέπετε τόσο τις καλύψεις όσο και τους όρους κάθε προγράμματος πριν την αγορά σας.

 

Τι πρέπει να προσέξεις σε μια ασφάλεια για καιρικά φαινόμενα

Κάθε ασφαλιστικό πρόγραμμα έχει τις δικές του εξαιρέσεις – το ίδιο ισχύει και στην ασφάλεια αυτοκινήτου. Έτσι, πριν επιλέξεις ένα πακέτο με καλύψεις για φυσικά φαινόμενα, καλό είναι να διαβάσεις ακριβώς τι περιλαμβάνει, τις τυχόν εξαιρέσεις καθώς και τις απαλλαγές που μπορεί να έχει.

Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει ένα ποσό απαλλαγής για οποιαδήποτε ζημία λόγω καιρικών φαινομένων.

Σε αυτήν την περίπτωση, πληρώνετε εσείς το ποσό της απαλλαγής και το υπόλοιπο της ζημίας η ασφαλιστική εταιρεία.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία είναι η κάλυψη για χαλάζι, καθώς δεν προσφέρεται σε όλα τα πακέτα από τις εταιρείες. Μπορεί μια ασφαλιστική εταιρεία να έχει 2 διαφορετικά προγράμματα για φυσικά φαινόμενα όπου το ένα καλύπτει το χαλάζι και το άλλο όχι.

 

Περιπτώσεις που μπορεί να μην καλύπτονται να θέλουν άλλες καλύψεις

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μια ασφάλεια αυτοκινήτου για καιρικά φαινόμενα να μην σας καλύψει τη ζημία που δημιουργήθηκε, από φυσικά φαινόμενα.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι:

  • Η θραύση των τζαμιών λόγω των φυσικών φαινομένων
  • Μηχανικές ζημιές στο αυτοκίνητο
  • Ζημιές από φυσικά φαινόμενα στο κάτω μέρος του οχήματος
  • Ζημιές ενώ βρισκόταν σε κλειστό πάρκινγκ

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μελετήσετε τους όρους του προγράμματος για να δείτε ακριβώς τι περιλαμβάνεται στην ασφάλισή σας. Αν για παράδειγμα δεν καλύπτεται η θραύση των τζαμιών από καιρικά φαινόμενα, η εξτρά κάλυψη για θραύση κρυστάλλων μπορεί να σας καλύπτει για ζημίες που έγιναν απόρροιας φυσικών φαινομένων!

 

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση ζημιάς από φυσικά φαινόμενα για να αποζημιωθείς

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σου έχει υποστεί ζημιά από καιρικά φαινόμενα, τότε για να αποζημιωθείς πρέπει

Να καλέσεις τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σου εταιρείας για να γίνει καταγραφή του συμβάντος

Να λάβεις δελτίο καιρού από την Ε.Μ.Υ. για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, τη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε η ζημιά.

Το δελτίο καιρού είναι πολύ σημαντικό καθώς χωρίς αυτό δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η αποζημίωση από τη μεριά της ασφαλιστικής εταιρείας.

Με το δελτίο καιρό και τη δήλωση στη φροντίδα ατυχήματος – μαζί με τις φωτογραφίες που θα τραβηχτούν από τη φροντίδα – ανοίγει ο φάκελος της ζημίας από την ασφαλιστική και έπειτα ξεκινάει η διαδικασία για την αποζημίωσή σας.

 

Πως θα βρεις την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για καιρικά φαινόμενα

Στο Asfaleies24.gr βρίσκεις ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς μέσα από σύγκριση σε περισσότερες από 27 ασφαλιστικές εταιρείες!

Συγκρίνεις παροχές και καλύψεις, βλέπεις ποια εταιρεία προσφέρει τις καλύτερες καλύψεις με βάση τις ανάγκες σου και ασφαλίζεσαι σε 1 λεπτό online χωρίς δικαιολογητικά!

Παραλαμβάνεις το συμβόλαιο στο e-mail σου, το αποθηκεύεις ή το εκτυπώνεις και είσαι έτοιμος! Τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373