Τι καλύπτει ένα πακέτο πυρός/κλοπής στην ασφάλεια μηχανής
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τι καλύπτει ένα πακέτο πυρός/κλοπής στην ασφάλεια μηχανής

Πέρα από τη βασική – και υποχρεωτική – ασφάλεια μοτοσυκλέτας, υπάρχει και η επιλογή σε μερικά μοντέλα να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο πακέτο, με περισσότερες καλύψεις.

Αυτό το πακέτο ονομάζεται πυρός/κλοπής και πιθανόν να το γνωρίζεις ήδη από την ασφάλεια αυτοκινήτου!

Όμως, πέρα από τα αυτοκίνητα, αυτή η κάλυψη υπάρχει και σε μερικά μοντέλα μηχανών και περιλαμβάνει αρκετές καλύψεις όπως ακόμα και κλοπή της μηχανής.

Έτσι πέρα από τη βασική κάλυψη, δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων και τις υλικές ζημίες, πλέον μπορείτε να ασφαλίζετε τη μηχανή σας και για ζημίες από πυρκαγιές, ταραχές καθώς και ολική κλοπή.

Τι καλύψεις έχει όμως ένα πακέτο πυρός/κλοπής για μηχανές και πως μπορείτε να ασφαλίσετε τη μηχανή σας σε ένα τέτοιο ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλισης;

Ήξερες ότι στο asfaleies24 μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια μηχανής σε 1 λεπτό online, χωρίς δικαιολογητικά; Δες τις καταπληκτικές τιμές μας από 3,50€/μήνα ΕΔΩ!

Καλύψεις που περιλαμβάνει ένα πακέτο πυρός/κλοπής στην ασφάλεια μηχανής

Οι καλύψεις που περιλαμβάνονται σε κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο διαφέρουν ανάλογα την εταιρεία, αλλά στην περίπτωση του πυρός/κλοπής για μηχανές, οι συνηθισμένες καλύψεις είναι οι παρακάτω:

Κάλυψη για πυρκαγιά

Με την κάλυψη πυρός, η ασφαλιστική εταιρεία σας αποζημιώνει σε περίπτωση καταστροφής της μηχανής σας εξαιτίας πυρκαγιάς, κεραυνού ή εμπρησμού.

Κάλυψη ολικής κλοπής

Η ασφάλεια μηχανής για κλοπή, που περιλαμβάνεται στα πακέτα πυρός/κλοπής, σας αποζημιώνει σε περίπτωση ολικής κλοπής της μηχανής σας και εφόσον δε βρεθεί εντός 90 ημερών.

Σε αντίθεση με την ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, εδώ δεν υπάρχει η δυνατότητα μερικής κλοπής (που καλύπτει την κλοπή σημαντικών για τη λειτουργία του αυτοκινήτου εξαρτημάτων) παρά μόνο η ολική κλοπή της μηχανής.

Η συγκεκριμένη κάλυψη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ιδιοκτήτες μηχανών, καθώς τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο άγχος σχετικά με την ασφάλεια της μηχανής τους.

Ζημιές από απεργίες/οχλαγωγίες

Η συγκεκριμένη κάλυψη σας αποζημιώνει σε περίπτωση ζημιών στη μηχανή σας, αποτέλεσμα απεργιών ή οχλαγωγιών στην περιοχή που βρισκόταν το όχημα.

Θα χρειαστείτε επίσημη καταγραφή από την τροχαία που θα αναφέρει και το κλίμα που επικρατούσε στην περιοχή, για να μπορέσετε να αποζημιωθείτε.

Πολιτικές ταραχές

Σε περίπτωση ζημιών αποτέλεσμα πολιτικών ταραχών, η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει το κόστος αποκατάστασης για τη μηχανή σας.

 

Ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν τα πακέτα πυρός/κλοπής για μηχανές

Οι 2 πιο δημοφιλείς εταιρείες που προσφέρουν ασφάλεια μηχανής με κλοπή είναι η Apeiron Insurance και η Yellow Project.

Και τις 2 αυτές εταιρείες θα τις βρείτε μέσα από το asfaleies24.gr και μπορείτε να ασφαλίσετε τη μηχανή σας στην καλύτερη τιμή online!

 

Ασφαλίζονται όλες οι μηχανές, σε όλες τις περιοχές;

Όχι, δεν ασφαλίζονται ούτε όλες οι μηχανές, ούτε σε όλες τις περιοχές!

Οι ασφαλιστικές εταιρείες γνωρίζουν τις περιοχές με την μεγαλύτερη επικινδυνότητα κι έτσι τις έχουν αποκλείσει από την συγκεκριμένη κάλυψη.

Για παράδειγμα, ίσως θα δυσκολευτείτε να ασφαλίσετε τη μηχανή σας αν αυτή βρίσκεται μόνιμα παρκαρισμένη στην Αθήνα ενώ αντίθετα, αν είστε στην επαρχία θα ασφαλίσετε πιο εύκολα τη μηχανή σας με ένα ασφαλιστήριο πυρός-κλοπής.

Επιπλέον, δεν ασφαλίζονται όλες οι μηχανές για τις συγκεκριμένες καλύψεις. Συνήθως ασφαλίζονται μηχανές με αξία μεγαλύτερη των 3000€.

 

Πως μπορώ να βρω ασφάλεια μηχανής με κλοπή σε 1 λεπτό online;

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος ασφάλισης είναι μέσα από το asfaleies24.gr! Εισάγεις τα απαραίτητα στοιχεία σου, όπως μοντέλο μηχανής και στοιχεία ιδιοκτήτη και άμεσα η πλατφόρμα μας σας επιστρέφει τις ασφαλιστικές που ασφαλίζουν το όχημά σου καθώς και το τελικό κόστος ασφάλισης.

Η διαδικασία ασφάλισης για πυρός/κλοπής στις μηχανές είναι πολύ εύκολη!Σε 6 απλά βήματα αγοράζεις την ασφάλεια μηχανής και μετά την αίτηση ασφάλισης, η ασφαλιστική θα σας κάνει μια βιντεοκλήση για να επιβεβαιώσει την κατάσταση της μηχανής και αμέσως θα σας αποσταλεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με όλες τις καλύψεις ενεργές!