ποια ασφαλεια υγειας να διαλεξω
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ποια ασφάλεια υγείας να διαλέξω

Η ασφάλεια υγείας είναι πλέον απαραίτητη τόσο ως συμπληρωματική στη δημόσια ασφάλιση όσο και ως ανεξάρτητη.
Με τα δημόσια νοσοκομεία να μη μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και οι αναμονές για εξετάσεις να είναι ακόμα και μερικούς μήνες, η ιδιωτική ασφάλεια υγείας είναι μονόδρομος.

Ποια ασφάλεια υγείας να διαλέξω όμως; Τι προσφέρει η κάθε εταιρεία; Τι πρέπει να προσέξω και ποια τα πλεονεκτήματα της κάθε εταιρείας.

Στα ασφαλιστικά προγράμματα για την υγεία θα βρείτε ατομικές ασφάλειες, οικογενειακά πακέτα, ασφάλεια τέκνων, κ.α.

Ανάλογα τις ανάγκες σας, θα επιλέξετε την ιδανική ασφάλεια για εσάς και την οικογένειά σας. Αν την συνδυάσετε με κάποια από τα προγράμματα ασφάλειας αυτοκινήτου, είναι πολύ πιθανόν να έχετε και μεγαλύτερη έκπτωση αν είναι όλα τα συμβόλαια στην ίδια εταιρεία!

Τι παροχές σας εξασφαλίζουν οι ασφάλειες υγείας

Μια ασφάλεια υγείας θα πρέπει να σας εξασφαλίζει βασικές παροχές όπως δωρεάν επισκέψεις σε ιατρούς απευθείας στα ιδιωτικά νοσοκομεία και τις κλινικές, απεριόριστες εξετάσεις μέσω ΕΟΠΠΥ, διαγνωστικές εξετάσεις στα επείγοντα των ιδιωτικών κλινικών καθώς και δωρεάν ετήσιο checkup.

Οι παραπάνω καλύψεις θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε ασφάλεια υγείας και αποτελούν τις βασικές παροχές που θα πρέπει να έχετε από την ασφαλιστική σας.

Από ‘κει και πέρα και ανάλογα τις ανάγκες σας, μπορείτε να προσαρμόσετε το κάθε συμβόλαιο και να προσθαφαιρέσετε καλύψεις για να το φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας.

Σε ποιους απευθύνεται μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας

Μια ιδιωτική ασφάλιση απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Αν έχετε ήδη δημόσια ασφάλεια, τότε με την εξτρά ιδιωτική δεν πληρώνετε καμία συμμετοχή για τις εξετάσεις και επιπλέον έχετε δωρεάν πρόσβαση στις ιδιωτικές κλινικές.

Αν είστε άνεργος, με κόστος από μόλις 6,5€/μήνα μπορείτε να έχετε δωρεάν εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς.

Γενικότερα για να έχετε μια εγγύηση για την υγεία σας και να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων καταστάσεων, μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας είναι πάντα απαραίτητη.

Τι να προσέξετε σε μια ασφάλεια υγείας

Όπως σε κάθε συμβόλαιο, έτσι και στις ασφάλειες υγείας θα πρέπει να προσέξετε κάποια μικρά πραγματάκια στους όρους της κάθε εταιρείας.

 

Εξαιρέσεις και περίοδοι αναμονής

Κάθε εταιρεία έχει κάποιες εξαιρέσεις που δεν καλύπτει. Θα πρέπει να τα μελετήσετε αναλυτικά για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Επίσης, όλα σχεδόν τα ασφαλιστικά συμβόλαια περιέχουν μια περίοδο αναμονής για κάθε ασθένεια, έτσι ώστε να αποθαρρύνουν κάποιους που θα εκμεταλλευόταν την ασφαλιστική μόνο για την αποζημίωση.

Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να μελετήσετε είναι τα όρια κάλυψης – τι δηλαδή και με τι ποσό καλύπτει η ασφαλιστική σας. Αυτό συνήθως υπάρχει γραμμένο με ένα ανώτατο όριο ή με ποσοστό.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε και στην απαλλαγή που θα έχετε σε τυχόν νοσηλεία για κάποιο περιστατικό. Οι συνηθισμένες απαλλαγές είναι 500,1500,3000,5000,10000€. Όσο μικρότερη η απαλλαγή σας, τόσο μεγαλύτερο το ασφαλιστικό κόστος που πρέπει να πληρώνετε.

Ποια ασφάλεια υγείας μου προτείνετε να επιλέξω;

Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες σας. Αν δεν θέλετε μια πλήρη κάλυψη με ακριβά μηνιαία ασφάλιστρα, σας προτείνουμε να δείτε την ασφάλεια υγείας Interasco που προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα σε πολύ χαμηλό μηνιαίο κόστος.

Με μια επιβάρυνση από μόλις 6€ / μήνα μπορείτε να έχετε δωρεάν επισκέψεις στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία, προγραμματισμένες εξετάσεις καθώς και πρόσβαση στα επείγοντα των ιδιωτικών κλινικών!

Πρόκειται ίσως για την κορυφαία ασφαλιστική πρόταση για όσους δεν αναζητούν κάλυψη για ένα μεγάλο ατύχημα ή ασθένεια. Φυσικά και το αντίστοιχο μηνιαίο κόστος είναι πολύ μικρότερο.

Πιο αναλυτικά, αν θέλετε να ασφαλίσετε ένα άτομο το κόστος είναι στα 6€, ενώ ένα ζευγάρι μπορεί να ασφαλιστεί με μόλις 7,5€ / μήνα!

Τέλος, μια οικογένεια μπορεί να έχει ιδιωτική ασφάλιση και πρόσβαση στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία με μόλις 8,30€ / μήνα!

Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και προσιτές και σας εξασφαλίζουν άμεση ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ανάγκης.

Αν κατά τη διάρκεια της Interasco ασφάλειας υγείας αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μια ευρεία γκάμα ιδιωτικών κλινικών όπως το «Μητέρα Παίδων», «Mediterraneo Hospital», «Affidea», «Όμιλος Ιατρικού Αθηνών», «Ιασώ», «Ευρωκλινική», «Metropolitan Hospital», κ.α.

Όποια ασφάλεια υγείας και να επιλέξετε, δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και τους όρους της κάθε εταιρείας. Σίγουρα όλες οι εταιρείες θέλουν το καλό των πελατών τους, αλλά προσπαθούν κι αυτές να είναι όσο το δυνατόν πιο εξασφαλισμένες, ειδικά ενάντια σε κάποιους ανθρώπους που ίσως να εκμεταλλευτούν με λάθος τρόπο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Πως μπορώ άμεσα να ασφαλιστώ και να έχω ασφάλεια υγείας για εμένα και την οικογένειά μου;

Η εταιρεία Interasco σας προσφέρει άμεση ενημέρωση μετά τη συμπλήρωση μιας απλής και γρήγορης φόρμας online στην ιστοσελίδα της.

Αφού συμπληρώσετε τα 3 απαραίτητα στοιχεία (ονοματέπωνυμο, email, τηλέφωνο) ένας εκπρόσωπος θα σας καλέσει και θα συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες που έχετε γύρω από την ασφάλεια υγείας.

Εκεί μπορείτε να διατυπώσετε τις απορίες σας έτσι ώστε να βγάλετε το ιδανικότερο εξατομικευμένο πρόγραμμα ασφάλισης για εσάς!