Ευρωπαϊκή Πίστη Ασφάλεια Αυτοκινήτου

ευρωπαϊκη πίστη ασφαλιστική

Ευρωπαϊκή Πίστη ασφαλιστική – Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι μια Ελληνική ασφαλιστική εταιρεία όπου ιδρύθηκε το 1977 από ασφαλιστικούς συμβούλους που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον κλάδο της ασφάλειας υγείας.

Η εταιρεία από τότε μέχρι και σήμερα έχει αναπτυχθεί με μεγάλα βήματα ενώ πλέον προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ασφαλιστικών υπηρεσιών όπως ασφάλεια αυτοκινήτου, ασφάλεια μηχανής, ασφάλεια σπιτιού καθώς και τα πλήρη προγράμματα γύρω από την ασφάλεια υγείας.

Η εταιρεία κατέχει περισσότερα από 650.000 ενεργά ασφαλιστήρια και είναι πλέον μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες της τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις. Πλέον, από το 2022 έχει εξαγοραστεί από τον ασφαλιστικό κολοσσό της Allianz!

Ευρωπαϊκή πίστη ασφάλεια αυτοκινήτου

Η εταιρεία προσφέρει 5 διαφορετικά προγράμματα ασφάλισης που στην ουσία αντικατοπτρίζουν τη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου, τα πακέτα πυρός-κλοπής με εξτρά καλύψεις και την πλήρη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει επίσης και τις ιδίες ζημιές ενώ σε κάποια από τα προγράμματα υπάρχουν και οι προαιρετικές καλύψεις της οδικής βοήθειας και της θραύσης κρυστάλλων.

Πιο αναλυτικά:

# Basic 200

Το συγκεκριμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα είναι η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου όπου καλύπτει τις απολύτως απαραίτητες καλύψεις που απαιτεί ο νόμος για να κυκλοφορεί νόμιμα ένα αυτοκίνητο στους δρόμους.

Τι Καλύπτει :

 • Σωματικές βλάβες έναντι τρίτων και επιβαινόντων
 • Αστική ευθύνη εντός φυλασσόμενων χώρων, ferry, κτλ
 • Υλικές ζημιές τρίτων
 • Κάλυψη υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα
 • Ρυμούλκηση κατά το ατύχημα & φροντίδα ατυχήματος.

Αυτές είναι οι βασικές καλύψεις του πρώτου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Πίστης.

# Basic 200 Plus

Αυτό είναι το δεύτερο ασφαλιστικό πρόγραμμα για ασφάλεια αυτοκινήτου της εταιρείας που καλύπτει όλες τις καλύψεις του Basic 200 και επιπλέον παρέχει νομική προστασία αλλά και πλήρη οδική βοήθεια.

Εδώ να τονίσουμε ότι η φροντίδα ατυχήματος διαφέρει από την οδική βοήθεια και δεν πρέπει να μπερδεύετε τις 2 αυτές καλύψεις. Η φροντίδα ατυχήματος ρυμουλκεί το όχημα μόνο σε περίπτωση ακινητοποίησης λόγω ατυχήματος ενώ η οδική βοήθεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε βλάβη μπορεί να παρουσιαστεί στο αυτοκίνητό σας.

# Basic 200 Classic

Το επόμενο πρόγραμμα ασφάλειας για αυτοκίνητα είναι και το πιο δημοφιλές της εταιρείας. Καλύπτει όλες τις βασικές καλύψεις του Basic 200 Plus και επιπλέον προσφέρει και θραύση κρυστάλλων με απαλλαγή 200€!

# Vip 1

Το πρόγραμμα VIP 1 είναι ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα πυρός-κλοπής που σας προστατεύει έναντι αρκετών κινδύνων και προσφέρει μια περισσότερη ηρεμία στον ιδιοκτήτη του οχήματος!

Το πρόγραμμα πέρα από τις βασικές καλύψεις του προγράμματος Basic 200 Plus, προσφέρει επιπλέον:

 • Κάλυψη πυρός & τρομοκρατικές ενέργειες
 • Νοσοκομειακή περίθαλψη από τροχαίο ατύχημα εντός Ελλάδας
 • Μερική και ολική κλοπή οχήματος εντός Ελλάδας
 • Ζημιές από κακόβουλες ενέργειες με απαλλαγή 440€

# VIP 2

Τέλος, το πρόγραμμα VIP2 είναι μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου που προσφέρει όλες τις δυνατές καλύψεις και σας προστατεύει ακόμα και για ιδίες ζημιές που θα προκαλέσετε στο όχημά σας!

Καλύπτει όλες τις καλύψεις του προγράμματος VIP 1 και επιπλέον:

 • Ζημιές από φυσικά φαινόμενα εντός της χώρας
 • Ιδίες ζημιές (μικτή ασφάλιση) με απαλλαγή 440€
 • Ζημιές από στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες, κτλ
 • Κάλυψη για προσωπικό ατύχημα οδηγού συνέπεια τροχαίου ατυχήματος
 • Κάλυψη για χαλάζι

Το VIP 2 είναι μια ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει σχεδόν τα πάντα στο όχημά σας και μπορείτε να είστε 100% προστατευμένοι και σίγουροι για το κεφάλαιο που έχετε δαπανήσει!

Συγκριτικός πίνακας ασφαλιστικών προγραμμάτων

Κάλυψη Basic 200 Basic 200 Plus Basic 200 Classic Vip 1 Vip 2
Σωματικές βλάβες ένα τρίτων και επιβαινόντων
Αστική ευθύνη εντός φυλασσόμενων χώρων, ferry, κτλ
Υλικές ζημιές τρίτων
Κάλυψη υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα
Ρυμούλκηση κατά το ατύχημα & φροντίδα ατυχήματος.
Οδική βοήθεια
Θραύση κρυστάλλων
Κάλυψη πυρός & τρομοκρατικές ενέργειες
Νοσοκομειακή περίθαλψη από τροχαίο ατύχημα εντός Ελλάδας
Μερική και ολική κλοπή οχήματος εντός Ελλάδας
Ζημιές από κακόβουλες ενέργειες με απαλλαγή 440€
Ζημιές από φυσικά φαινόμενα εντός της χώρας
Ιδίες ζημιές (μικτή ασφάλιση) με απαλλαγή 440€
Ζημιές από στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες, κτλ
Κάλυψη για προσωπικό ατύχημα οδηγού συνέπεια τροχαίου ατυχήματος
Κάλυψη για χαλάζι

Ευρωπαϊκή Πίστη φροντίδα ατυχήματος

Αν είστε ασφαλισμένος στην Ευρωπαϊκή Πίστη και έχετε εμπλακεί σε ατύχημα, τότε θα πρέπει να καλέσετε άμεσα την φροντίδα ατυχήματος της εταιρείας ώστε να σας βοηθήσει αρχικά με τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν και έπειτα με τη ρυμούλκηση του οχήματος αν αυτό απαιτείται.

Το τηλέφωνο για τη φροντίδα ατυχήματος της εταιρείας είναι το 2119909000 και πρέπει να την καλέσετε αμέσως μόλις εμπλακείτε σε ένα ατύχημα, για να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες αποζημίωσης.

Θραύση κρυστάλλων στην Ευρωπαϊκή Πίστη – Πως θα εξυπηρετηθώ

Η εταιρεία συνεργάζεται με τα καταστήματα Carglass για την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση των παρμπρίζ. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο 21300110079 ή μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας CarGlass. Να έχετε μαζί σας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τη θραύση κρυστάλλων!

Τι γίνεται αν εμπλακώ σε ένα ατύχημα

Αν εμπλακείτε σε ένα τροχαίο ατύχημα και η υπαιτιότητα είναι του άλλου οδηγού ή έχετε μικτή ασφάλεια, τότε μπορείτε να φτιάξετε το αυτοκίνητό σας σε ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία της εταιρείας, χωρίς να εκταμιεύσετε κάποιο ποσό καθώς το συνεργείο θα πληρωθεί αμέσως από την ασφαλιστική εταιρεία.

Το πλεονέκτημα των συνεργαζόμενων συνεργείων με την ασφαλιστική εταιρεία είναι ότι κατ’αρχήν δεν εκταμιεύετε μετρητά για την αποκατάσταση της ζημιάς ενώ επιπλέον τοποθετούνται καινούργια ανταλλακτικά σε όλα τα αυτοκίνητα ηλικίας έως 6 ετών.

Τέλος, σε όλες τις επισκευές, έχετε εγγύηση για ό,τι έγινε καθώς και έλεγχο 20 σημείων πριν παραδοθεί το επισκευασμένο αυτοκίνητο.

Συμμετέχει η εταιρεία στον φιλικό διακανονισμό;

Ναι, η Ευρωπαϊκή Πίστη συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό! Αυτό σημαίνει πως αν εμπλακείτε σε ατύχημα με όχημα άλλης ασφαλιστικής που συμμετέχει στον φιλικό διακανονισμό, πιθανών θα έχετε πιο άμεση αποζημίωση και καλύτερη διαχείριση της ζημίας σας!

Ποιος είναι ο Δείκτης φερεγγυότητας της εταιρείας;

Ο δείκτης φερεγγυότητας της Ευρωπαϊκής Πίστης για το 2022 ήταν στο 112%. Γενικά, για να θεωρείται αξιόπιστη μια ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει το νούμερο αυτό να είναι μεγαλύτερο από 100%. Συνεπώς η εταιρεία θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστη με βάση τον δείκτη φερεγγυότητας του 2022.

Πως μπορώ να αγοράσω ασφάλεια αυτοκινήτου με την Ευρωπαϊκή Πίστη;

Μπορείτε να βρείτε όλα τα ασφαλιστικά προγράμματα της εταιρείας και να αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας!

Μπορώ να ασφαλιστώ στην Ευρωπαϊκή Πίστη από το asfaleies24.gr;

Στην ιστοσελίδα μας δεν θα βρείτε τα ασφαλιστικά προγράμματα της εταιρείας αλλά προσφέρουμε άλλες 28+ ασφαλιστικές εταιρείες όπου μπορείτε να κάνετε σύγκριση τιμών και να ασφαλιστείτεonline σε 1 λεπτό!

Στο asfaleies24.gr σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν την υπηρεσία σύγκρισης ασφαλιστικών προγραμμάτων και αγοράς του ασφαλιστηρίου σας εντελώς ψηφιακά, από την άνεση του σπιτιού σας μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Συγκρίνετε τιμές και καλύψεις στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, αγοράστε τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου με έως 12 άτοκες δόσεις και ασφαλιστείτε χωρίς δικαιολογητικά* σε 1 λεπτό online!