διαφορες φροντιδα ατυχηματος οδικη βοηθεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οδική Βοήθεια και Φροντίδα Ατυχήματος: Ποιες οι διαφορές των 2 καλύψεων

Σε κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής, συναντάμε αρκετούς ασφαλιστικούς όρους αλλά και καλύψεις, που ίσως με μια πρώτη ανάγνωση να μην μας είναι όλοι οικείοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κάλυψη οδικής βοήθειας και η παροχή της φροντίδας ατυχήματος.

Στην ουσία πρόκειται για 2 τελείως διαφορετικές καλύψεις, που καλύπτουν τελείως διαφορετικά πράγματα και καταστάσεις.

Που μας ωφελεί όμως η οδική βοήθεια και που μας χρησιμεύει η φροντίδα ατυχήματος;

Τι είναι η φροντίδα ατυχήματος και πότε μας είναι χρήσιμη

Η φροντίδα ατυχήματος είναι μια παροχή που τη δίνουν σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες και αποσκοπεί στη διευκόλυνσή σας, σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ένα τροχαίο.

Σε περίπτωση σύγκρουσης, μπορείτε να καλέσετε άμεσα την ασφαλιστική σας εταιρεία και συγκεκριμένα το τμήμα της φροντίδας ατυχήματος, ώστε να έρθει στο σημείο του ατυχήματος άνθρωπος της εταιρείας για καταγραφή του συμβάντος αλλά και για να ρυμουλκήσει το αυτοκίνητό σας, εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Η φροντίδα ατυχήματος θα σας βοηθήσει με όλα τα διαδικαστικά όπως την καταγραφή των δηλώσεων που πρέπει να κάνετε σε ένα ατύχημα, θα φωτογραφίσει τα οχήματα και θα τρέξει άμεσα το άνοιγμα του φακέλου της ζημίας, για την αποζημίωσή σας.

Η κλήση στη φροντίδα ατυχήματος και στην τροχαία είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά από ένα τροχαίο, αφού επιβεβαιώσετε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους!

 

Τι είναι η οδική βοήθεια και γιατί είναι πολύτιμη!

Η οδική βοήθεια είναι πολύτιμη και χρήσιμη, ως εξτρά προαιρετική κάλυψη, καθώς θα είναι διπλά σας σε οποιαδήποτε μηχανική και όχι μόνο βλάβη μπορεί να παρουσιάσει το αυτοκίνητό σας.

Σκεφθείτε να είστε σε ένα απομακρυσμένο μέρος και να πάθετε λάστιχο, και να μη διαθέτετε εφεδρικό τροχό – πράγμα πολύ σύνηθες για τα περισσότερα καινούργια οχήματα. Τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Μα φυσικά καλείτε την οδική βοήθεια που έχετε ήδη συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας!

Η οδική βοήθεια είναι μια εξτρά κάλυψη που δεν περιλαμβάνεται στα βασικά πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου και μηχανής και θα πρέπει εσείς να την προσθέσετε όταν κάνετε μια οnline ασφαλεια αυτοκινήτου ή μηχανής μέσα από το asfaleies24.

Η οδική βοήθεια καλύπτει σχεδόν τις περισσότερες από τις περιπτώσεις που μπορεί να μείνετε στο δρόμο αβοήθητοι – ακόμα κι αν χρειαστείτε καύσιμα αν έχει αδειάσει το ρεζερβουάρ σας!

Αν το πρόβλημα επιλύεται επί τόπου, τότε θα φτιαχτεί από τον εκπρόσωπο της οδικής που θα έρθει, αλλιώς το αυτοκίνητο θα ρυμουλκηθεί στο συνεργείο της επιλογής σας.

 

Ποιες οι διαφορές της οδικής βοήθειας με τη φροντίδα ατυχήματος

Η οδική βοήθεια διαφέρει σε πάρα πολλά σημεία με τη φροντίδα ατυχήματος, με το σημαντικότερο να είναι ότι την οδική μπορείτε να την καλέσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή πάθετε κάποια βλάβη και χρειάζεστε βοήθεια, ενώ η φροντίδα ατυχήματος ενεργοποιείται μόνο κατά το ατύχημα.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των 2 καλύψεων – της οδικής βοήθειας και της φροντίδας ατυχήματος.

 

Είναι η φροντίδα ατυχήματος υποχρεωτική κάλυψη σε όλα τα συμβόλαια;

Η φροντίδα ατυχήματος δεν είναι υποχρεωτική κάλυψη στα συμβόλαια ασφάλειας αυτοκινήτου και μηχανής, όμως οι ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως την περιλαμβάνουν σε όλα τα ασφαλιστήρια εντελώς δωρεάν.

Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε κάνοντας μια έρευνα αγοράς και συγκρίνοντας τιμές στο asfaleies24, ανάμεσα σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες!

Στη φόρμα ασφάλισης πέρα από τις τιμές κάθε πρότασης, μπορείτε να δείτε αναλυτικά και τις παροχές καθώς και τι καλύψεις περιλαμβάνονται. Εκεί θα δείτε αν υπάρχει και η φροντίδα ατυχήματος στο πακέτο που σας ενδιαφέρει!

 

Είναι η οδική βοήθεια υποχρεωτική κάλυψη στην ασφάλεια αυτοκινήτου;

Όχι, η οδική βοήθεια δεν είναι υποχρεωτική κάλυψη ούτε περιλαμβάνεται σε κάποιο συμβόλαιο ασφάλισης.

Την κάλυψη οδικής βοήθειας μπορείτε να την προσθέσετε σε όλα τα συμβόλαια στο asfaleies24 με κόστος μόλις 10€ / εξάμηνο τόσο για αυτοκίνητο όσο και για ασφάλεια μηχανής με οδική!

 

Γιατί είναι απαραίτητη η κάλυψη οδικής βοήθειας

Η οδική βοήθεια στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη! Είναι η κάλυψη που θα είναι δίπλα σου ανά πάσα ώρα και στιγμή, για οτιδήποτε χρειαστείς με το αυτοκίνητό σου, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο μέρος!

Επιπλέον, η κάλυψη οδικής βοήθειας μέσα από το asfaleies24 και την EuropAssistance, σας προσφέρει κάλυψη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη!

Έτσι μπορείτε να ταξιδεύετε ξέγνοιαστα, χωρίς να σκέφτεστε τι θα συμβεί αν παρουσιαστεί κάποιο μηχανικό πρόβλημα!

Με την οδική βοήθεια η λύση μπορεί αν δοθεί επιτόπου αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αλλιώς το αυτοκίνητό σας θα ρυμουληθεί στο κοντινότερο συνεργείο της επιλογής σας!

 

Κόστος οδικής βοήθειας

Η οδική βοήθεια τόσο στην ασφάλεια αυτοκινήτου όσο και στην ασφάλεια μηχανής, κοστίζει μόλις 5€ για την τρίμηνη ασφάλεια, 10€ για την εξάμηνη και 20€ στα ετήσια πακέτα ασφάλισης!

 

Κλείστε online ασφάλεια αυτοκινήτου με οδική βοήθεια μέσα από το asfaleies24!

Τώρα που έμαθες γιατί είναι τόσο απαραίτητη η οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σου, μπορείς να κλείσεις online στο asfaleies24 ασφάλεια αυτοκινήτου με εξτρά την οδική βοήθεια, στην καλύτερη τιμή της αγοράς!

Συγκρίνεις τιμές, βλέπεις προσφορές από δεκάδες ασφαλιστικές, προσθέτεις την οδική βοήθεια ως προαιρετική κάλυψη και κάνεις τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου σε μόλις 1 λεπτό!

Και το καλύτερο; Σου έρχεται αμέσως το συμβόλαιο στο e-mail σου και μπορείς να το αποθηκεύσεις ή να το εκτυπώσεις από την άνεση του σπιτιού σου!