vasiki asfaleia autokinitou
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 λεπτά

Βασική ασφάλεια αυτοκινήτου – Από 7€ / μήνα!

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η ελάχιστη ασφάλιση που πρέπει να έχει ένα όχημα και καλύπτει τις υποχρεωτικές καλύψεις που ορίζει ο νόμος – δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων και τις υλικές ζημιές.

Με λίγα λόγια, η βασική ασφάλεια θα αποζημιώσει κάθε τρίτο από οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί εξαιτίας ατυχήματος με δική σας υπαιτιότητα.

Μέσα από το asfaleies24 μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πακέτο για ασφάλεια αυτοκινήτου και να προσθέσετε εξτρά καλύψεις όπως οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, νομική προστασία καθώς και την κάλυψη για προσωπικό ατύχημα όπου σας αποζημιώνει σε περίπτωση που τραυματιστείτε ως συνέπεια ενός ατυχήματος.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Τι περιλαμβάνει η βασική ασφάλεια

Η βασική ασφάλεια περιλαμβάνει αποκλειστικά την υποχρεωτική και ελάχιστη εκ του νόμου ασφάλεια έτσι ώστε να αποζημιώσει η ασφαλιστική σας όλους τους τρίτους που εμπλέκονται σε ένα ατύχημα, αν έχετε εσείς την υπαιτιότητα.

Αναλυτικά οι καλύψεις που περιλαμβάνει η βασική ασφάλεια είναι:

  • Αποζημίωση για σωματικές βλάβες προς τρίτους έως το ποσό των 1.220.000€ κατ΄άτομο.
  • Υλικές ζημιές σε οχήματα και περιουσίες έως 1.220.000€ ανά ατύχημα

Αυτές είναι οι 2 καλύψεις που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάθε όχημα για να κυκλοφορεί στους δρόμους κι αυτές περιλαμβάνονται στη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου!

 

Τι καλύψεις μπορείτε να προσθέσετε που δεν συμπεριλαμβάνονται στη βασική ασφάλεια

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μια βασική ασφάλεια μέσα από το asfaleies24 μπορείτε να την τροποποιήσετε και να τη φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας, προσθέτοντας εξτρά καλύψεις όπως:

  • Οδική βοήθεια
  • Θραύση κρυστάλλων
  • Νομική προστασία
  • Προσωπικό ατύχημα

Η οδική βοήθεια προσφέρει άμεση ρυμούλκηση ή τεχνική υποστήριξη στο όχημά σας, αν αυτό «μείνει» από βλάβη, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (αν καλύπτει η εταιρεία της οδικής βοήθειας χώρες εξωτερικού).

Η οδική βοήθεια διαφέρει από τη φροντίδα ατυχήματος που υπάρχει σε όλα τα ασφαλιστήρια καθώς είναι διαθέσιμη 24/7/365 για οτιδήποτε χρειαστείτε, εφόσον έχετε πρόβλημα με το αυτοκίνητο – όπως αν σκάσει ένα ελαστικό, αν μείνετε από μπαταρία, από μηχανική βλάβη, κ.ο.κ.

Αντίθετα, η φροντίδα ατυχήματος ισχύει μόνο στην περίπτωση ατυχήματος και είναι εκεί για να ρυμουλκήσει το αυτοκίνητό σας προς το πλησιέστερο συνεργείο της επιλογής σας.

Η κάλυψη για τη θραύση κρυστάλλων σας προσφέρει προστασία έναντι ζημιάς ή καταστροφής των τζαμιών σας. Αν κάποιο από τα καλυπτόμενα παρμπρίζ ραγίσει ή σπάσει, τότε μπορείτε να το φτιάξετε άμεσα και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς καμία συμμετοχή σας αν επισκεφθείτε συνεργαζόμενο συνεργείο της ασφαλιστικής εταιρείας.

Η νομική προστασία είναι μια κάλυψη που σας προσφέρει σιγουριά σε μια δύσκολη στιγμή. Σε περίπτωση που έχετε διαφωνίες σχετικά με την αποζημίωσή σας σε ένα τροχαίο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο γύρω από ένα συμβάν, μέσω της νομικής προστασίας θα έχετε άμεσα έναν δικηγόρο χωρίς κόστος για να αναλάβει την υπόθεσή σας!

Τέλος, η κάλυψη για προσωπικό ατύχημα σας καλύπτει χρηματικά σε περίπτωση που επέλθει τραυματισμός συνέπεια ατυχήματος. Επίσης προσφέρει κι άλλες αποζημιώσεις που αφορούν τη μη δυνατότητα εργασίας για κάποιο διάστημα, νοσοκομειακά έξοδα, κ.α. – κάθε εταιρεία προσφέρει τις δικές της παροχές στη συγκεκριμένη κάλυψη.

Οι παραπάνω καλύψεις μπορούν να προστεθούν στη βασική ασφάλεια ώστε να εμπλουτίσετε το ασφαλιστήριό σας. Σε περίπτωση που θέλετε μια αναβαθμισμένη ασφάλεια αυτοκινήτου που θα καλύπτει περισσότερες περιπτώσεις ζημιών ή ακόμα και κλοπής του οχήματός σας, τότε θα πρέπει να δείτε τα πακέτα πυρός-κλοπής ή ακόμα και την μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει και ιδίες ζημιές που θα προκαλέσετε εσείς στο όχημά σας!

 

Οι διαφορές ανάμεσα στην υποχρεωτική κάλυψη και στη μικτή

Η υποχρεωτική κάλυψη αποζημιώνει μόνο τους τρίτους, σε περίπτωση που είχατε ατύχημα και ο υπαίτιος είστε εσείς.

Τις δικές σας ζημιές θα πρέπει να τις πληρώσετε εξ’ολοκλήρου εσείς!

Από την άλλη, η κάλυψη με ιδίες ζημιές – μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου – καλύπτει και τις δικιές σας ζημιές ακόμα κι αν προκαλέσατε εσείς το ατύχημα!

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία ότι α) η μικτή δεν αποζημιώνει αν συντρέχουν κάποιοι λόγοι όπως π.χ. κατανάλωση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) υπάρχει πάντα η «απαλλαγή» στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η απαλλαγή δηλώνει το ποσό που πρέπει να πληρώσετε εσείς, ανεξαρτήτου της ζημιάς.

Για παράδειγμα αν έχετε απαλλαγή 300€ στο συμβόλαιο και η ζημιά κοστολογείται στα 1500€, τότε θα πληρώσετε 300€ εσείς και τα υπόλοιπα 1200€ η ασφαλιστική.

Σε γενικές γραμμές η μικτή ασφάλεια αξίζει τόσο για καινούργια αυτοκίνητα όσο και για νέους οδηγούς ή αυτοκίνητα με μεγάλη αξία!

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Χρονική διάρκεια συμβολαίου ασφάλισης

Μπορείτε να κάνετε μια βασική ασφάλεια αυτοκινήτου με χρονική διάρκεια από 1 μήνα έως 1 χρόνο!

Θα πρέπει να θυμάστε πως όσο πιο μεγάλη η χρονική διάρκεια, τόσο μικρότερο το κόστος ανά μήνα ασφάλισης!

Μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου έχει πολύ μικρότερο κόστος ανά μήνα, έναντι μιας μηνιαίας ασφάλισης. Το όφελος σας μπορεί να αγγίζει ακόμα και το 40%!

Όμως αντίστοιχα και η εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια πολύ συμφέρουσα ασφάλεια, σε σχέση με την τρίμηνη ή μηνιαία διάρκεια.

Πως θα έχετε εκπτώσεις στην ασφάλιση

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να έχετε έκπτωση και όφελος στην ασφάλειά σας.

Ο πρώτος και καλύτερος, όπως γράψαμε και πιο πάνω, είναι η όσο το δυνατόν πιο μεγάλη διάρκεια συμβολαίου. Με αυτόν τον τρόπο θα χαμηλώσετε αρκετά το μηνιαίο ασφάλιστρο που πληρώνετε.

Έπειτα, αρκετές ασφαλιστικές βγάζουν προσφορές ανά περιόδους. Μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας και θα λάβετε όλες τις προσφορές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα άμεσα στο e-mail σας, τη στιγμή που είναι διαθέσιμες!

Οι εκπτώσεις σε αυτήν την περίπτωση φτάνουν ακόμα και το 40%!

Τέλος, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται έκπτωση την οποία παρέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες απευθείας.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για αστυνομικούς ή στρατιωτικούς, προσφέρει στους ένστολους έκπτωση που φτάνει το 10-17%!

 

Δυνατότητα άτοκων δόσεων και εύκολη εξόφληση

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου που εκδίδονται μέσα από το Asfaleies24.gr σας δίνουν τη δυνατότητα για εξόφληση σε έως και 12 άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Έτσι μπορείτε να επιλέξετε μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου και να την εξοφλείτε μήνα-μήνα μέσω πιστωτικής κάρτας.

Με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε από το οικονομικό όφελος της 12μηνης διάρκειας ενώ παράλληλα έχετε την ευκαιρία να πληρώνετε μήνα μήνα με την κάρτα σας!

Πως θα βρείτε μια βασική ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από το asfaleies24.gr

Η διαδικασία εύρεσης ασφάλειας αυτοκινήτου μέσα από το asfaleies24 είναι εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’όλα αμερόληπτη καθώς σας δείχνουμε παραπάνω από 28 ασφαλιστικές εταιρείες, άμεσα σε 1 λεπτό και έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές, καλύψεις και παροχές και να αγοράσετε online αυτή που σας ταιριάζει!

Αφού συγκρίνετε τις καλύψεις και τις τιμές, μπορείτε να επιλέξετε την ασφάλεια που επιθυμείτε καθώς και τη χρονική διάρκεια της ασφάλισης και να αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου.

Σε μερικά λεπτά από την αγορά θα σας έρθει άμεσα στο e-mail το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε και μπορείτε να το αποθηκεύσετε ή να το εκτυπώσετε για να το έχετε στο αυτοκίνητό σας!