καλυψη για ζημιες απο ανασφαλιστο οχημα
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα

Τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα δυστυχώς ξεπερνούν τις 500.000 και αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο για τις ασφαλιστικές εταιρείες όσο και το Ελληνικό κράτος.

Από τη μια χάνονται σημαντικά έσοδα για τις ασφαλιστικές εταιρείες ενώ αντίστοιχα αυξάνεται και το κόστος αποζημίωσης.

Ένας οδηγός όμως, πως μπορεί να προστατευτεί και να είναι καλυμμένος σε περίπτωση ατυχήματος με ένα ανασφάλιστο όχημα;

Εδώ έρχεται η σημαντική ασφαλιστική κάλυψη «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» που παρέχουν μερικές ασφαλιστικές εταιρείες έτσι ώστε να είστε σίγουροι και προστατευμένοι σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα (χωρίς δική σας υπαιτιότητα) ότι θα αποζημιωθείτε!

Τι προσφέρει η κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα

Η συγκεκριμένη κάλυψη σας δίνει τη δυνατότητα να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας εταιρεία απευθείας, σε περίπτωση που τρακάρετε με ανασφάλιστο αυτοκίνητο που φέρει την αποκλειστική υπαιτιότητα του ατυχήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση, η δική σας ασφαλιστική εταιρεία θα σας αποζημιώσει και έπειτα θα κινήσει τις διαδικασίες ώστε να εισπράξει τα χρήματα από τον υπαίτιο, ανασφάλιστο οδηγό.

Σε ποια πακέτα υπάρχει η συγκεκριμένη κάλυψη;

Η συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να είναι διαθέσιμη σε όλα τα πακέτα – δηλαδή σε μια βασική ασφάλεια, πυρός-κλοπής ή ακόμα και μικτής ασφάλειας.

Αυτό εξαρτάται από τις παροχές της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας κι αν έχει διαθέσιμη την συγκεκριμένη κάλυψη.

Άλλες ασφαλιστικές μπορεί να την δίνουν από τη βασική ασφάλεια, άλλες μόνο στα πιο ακριβά πακέτα τους και άλλες να μην την προσφέρουν καθόλου.

Τι γίνεται σε περίπτωση δικής μας υπαιτιότητας;

Η κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο αποζημιώνει μόνο σε περίπτωση που η υπαιτιότητα βαραίνει το άλλο όχημα. Αν οι υπαίτιοι του ατυχήματος είμαστε εμείς, τότε δεν θα μπορέσουμε να αποζημιωθούμε.

Σε αυτήν την περίπτωση, μόνο η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να μας αποζημιώσει για τις ζημιές που προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι στο όχημά μας.

Τι θα συμβεί αν φύγει το υπαίτιο ανασφάλιστο όχημα;

Αν το όχημα φύγει από τον τόπο του ατυχήματος, τότε εφόσον έχετε τα στοιχεία του(αριθμός κυκλοφορίας), θα πρέπει να προβείτε σε μήνυση για εγκατάλειψη τροχαίου και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η τροχαία.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να έχετε την κάλυψη για νομική προστασία στο ασφαλιστήριό σας, που θα σας βοηθήσει σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Το ίδιο ισχύει κι αν δεν παραδέχεται την υπαιτιότητά του, οπότε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη νομική σας προστασία για να δείτε τι επιλογές έχετε.

Τέλος, αν το όχημα φύγει και δεν κρατήσετε κάποιο στοιχείο του, τότε θα πρέπει αν αναζητήσετε υλικό από γειτονικές κάμερες, αυτόπτες μάρτυρες, κ.ο.κ. για να μπορέσετε να τα προσκομίσετε στην τροχαία καθώς και στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

Πως θα αποζημιωθώ αν τρακάρω με ανασφάλιστο χωρίς την συγκεκριμένη κάλυψη;

Αν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημα που έχει την αποκλειστική υπαιτιότητα του τροχαίου αλλά εσείς δεν έχετε την κάλυψη «ζημιές από ανασφάλιστο» στο ασφαλιστήριό σας, τότε η αποζημίωση θα γίνει μέσα από το Επικουρικό Κεφάλαιο το οποίο είναι υπεύθυνο για να αποζημιώνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο απαρτίζεται από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών που προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης για οχήματα στη χώρα μας και είναι το μόνο υπεύθυνο για αυτές τις αποζημιώσεις.

Στην ουσία, αν δεν έχετε την κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο, θα πρέπει να διευθετήσετε την αποζημίωσή σας απευθείας με το Επικουρικό Κεφάλαιο και αυτή η διαδικασία ίσως σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, σε σχέση με το αν αποζημιωνόσασταν από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Βρες την επόμενή σου ασφάλεια αυτοκινήτου στο asfaleies24!

Και τώρα που είδες πόσο σημαντική είναι η κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, βρες τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου online μέσα από το asfaleies24 συγκρίνοντας παραπάνω από 28 ασφαλιστικές εταιρείες με μόλις 1 κλικ!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς εισάγεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τιμολόγηση (στοιχεία οχήματος και ιδιοκτήτη) και άμεσα θα δεις τιμές, πακέτα και καλύψεις από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες.

Συγκρίνεις τιμές και καλύψεις και αγοράζεις τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό online! Μη ξεχάσεις μέσα στο πακέτο σου να υπάρχει και η κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο, καθώς όπως έμαθες εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα σε απαλλάξει από σημαντικό χρόνο και κόπο στην αποζημίωσή σου!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373