ασφαλεια αυτοκινητου diesel
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ασφάλεια αυτοκινήτου Diesel

Αν διαθέτεις αυτοκίνητο Diesel και αναζητάς την ασφάλισή του, τότε είσαι στο σωστό μέρος!

Τα αυτοκίνητα diesel ασφαλίζονται όπως τα βενζινοκίνητα οχήματα ή τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο, όμως υπάρχει ένας αστερίσκος που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα!

Το κόστος για την ασφάλεια ενός diesel αυτοκινήτου εξαρτάται από το μοντέλο του οχήματος, την χρονολογία 1ης άδειας κυκλοφορίας, τα κυβικά, την διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, κ.α.

Στην ειδική φόρμα αναζήτησης μπορείτε να δείτε τιμές από περισσότερες από 27 ασφαλιστικές εταιρείες, να συγκρίνετε πακέτα και καλύψεις και να αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό online, μέσα από το asfaleies24.gr!

 

Τι πρέπει να προσέξεις στην ασφάλεια ενός αυτοκινήτου Diesel

Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα έχουν κάποιους περιορισμούς στην κίνησή τους. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε καθολική απαγόρευση στα κέντρα των μεγάλων πόλεων (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) ενώ τα τελευταία χρόνια επιτρέπονται τα αυτοκίνητα πετρελαίου με χαμηλούς ρύπους – δηλαδή τα νεότερης τεχνολογίας Euro 5 και 6.

Για τα προγενέστερα οχήματα με Euro 1-4, απαγορεύεται η κίνησή τους στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως σε περίπτωση που κινείστε εντός των απαγορευμένων περιοχών με Diesel Euro 1-4, τότε υπάρχει πρόστιμο ύψους 150€ και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων.

Επιπλέον, σχετικά με την ασφάλεια ενός πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα με Diesel Euro 1-4 σε περιοχή που απαγορεύεται η κίνηση τέτοιων οχημάτων, να μην σας καλύψει η ασφαλιστική σας εταιρεία.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που έχετε κάποια ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός/κλοπής και να κλαπεί το όχημά σας από σημείο που κανονικά υπάρχει απαγόρευση για τα diesel οχήματα.

 

Μια κάλυψη που μπορεί να σε σώσει

Μερικές εταιρείες στα πακέτα πυρός/κλοπής προσφέρουν μια κάλυψη που ιδιαίτερα στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είναι πολύ χρήσιμη και αφορά την κάλυψη για νοθευμένο ή λανθασμένο καύσιμο.

Με την συγκεκριμένη κάλυψη, αν σας τοποθετήσουν λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα βενζίνη αντί για πετρέλαιο, η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος της αντικατάστασης και των εργασιών, μέχρι το ανώτατο όριο που αναφέρεται στο ασφαλιστήριό σας.

 

Ενδεικτικές τιμές ασφάλισης Diesel αυτοκινήτων

Οι τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου ξεκινάνε από περίπου 40€ το εξάμηνο στην επαρχία. Το καύσιμο δεν επηρεάζει την τιμή του ασφαλίστρου και είναι ίδιο τόσο για βενζίνη όσο και για diesel.

Ενδεικτικές τιμές δημοφιλών μοντέλων για βασική εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου:

  • Hyundai Kona 1.6 : Από 44,52€
  • Opel Corsa 1.5: Από 44,52€
  • Renault Clio 1.5: Από 43,52€

Το κόστος της ασφάλειας εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες και οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές για τον ΤΚ 84100 και οδηγό ηλικίας 40 ετών με 22 έτη διπλώματος.

 

Κλείσε τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου για Diesel online

Ο πιο εύκολος τρόπος για να κλείσεις τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μέσα από το asfaleies24.gr όπου έχεις την άμεση δυνατότητα να συγκρίνεις δωρεάν τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας και να αγοράσεις το συμβόλαιό σου σε 1 λεπτό online!

Ξεκινάς από την ειδική φόρμα αναζήτησης και αφού εισάγεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τιμολόγηση, άμεσα βλέπεις τιμές, ασφαλιστικά πακέτα καθώς και καλύψεις.

Σε αυτό το βήμα μπορείς να συγκρίνεις διάφορες εταιρείες μεταξύ τους ώστε να αποφασίσεις με μεγαλύτερη σιγουριά για την επιλογή σου.

Αγοράζεις και πληρώνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σου όπου το αποθηκεύεις ή το εκτυπώνεις!

Η διαδικασία ασφάλισης πλέον είναι τόσο εύκολη, όσο ακούγεται!