hyundai kona προβληματα
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Hyundai Kona : Προβλήματα και κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου

Το Hyundai Kona είναι ένα μικρομεσαίο και compact SUV με αστική γοητεία που έχει αναγνωριστεί ευρέως για τον σχεδιασμό και τις επιδόσεις του από το 2017 όπου και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Όμως, όπως κάθε αυτοκίνητο, έτσι και το Kona έχει να αντιμετωπίσει κάποια τεχνικά ζητήματα καθώς και ανακλήσεις που έγιναν από την Hyundai με σκοπό την άμεση διόρθωσης προβλημάτων που έγιναν αντιληπτά από την εταιρεία ή τους πελάτες.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με το Hyundai Kona καθώς και θα ψάξουμε για εσάς πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου για το συγκεκριμένο μοντέλο, ανάλογα την περιοχή που ασφαλίζεστε καθώς και την ασφάλεια που θα επιλέξετε – δηλαδή βασική, πυρός/κλοπής ή μικτή ασφάλεια.

Τα πιο συχνά προβλήματα στο Hyundai Kona

# Πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης

Ένα κοινό πρόβλημα στα Kona είναι στο σύστημα μετάδοσης όπου μπορεί να εκδηλωθεί ως κίνηση σπασμού όταν αλλάζετε ταχύτητες ή σαν ένα κόμπιασμα κατά την επιτάχυνση του αυτοκινήτου.

Συνήθως αυτό το πρόβλημα παρουσιάζετε στα μοντέλα του 2018 και 2019 και καλύπτονται από την εγγύηση της αντιπροσωπείας, αρκεί να τα αναφέρετε.

 

# Πρόβλημα στον κινητήρα

Αν και σχετικά είναι λίγες οι αναφορές, παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα στη μηχανή του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα.

Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω βλάβης στον αισθητήρα λάμδα το οποίο οδηγεί σε μειωμένη απόδοση και αυξημένη κατανάλωση.

Επιπλέον, ένας μικρός αριθμός ιδιοκτητών ανάφερε ότι ο κινητήρας σταμάτησε ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει – κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ασφάλειας.

 

# Προβλήματα ανάρτησης

Η ανάρτηση του Kona δεν είναι ιδιαίτερη καλή με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές αναταράξεις στο εσωτερικό αλλά και θόρυβοι. Αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει θορύβους που προέρχονται από την αναρτήση, ειδικά όταν περνάτε πάνω από μικρές ανωμαλίες του δρόμου.

Αυτό προέρχεται συνήθως από φθαρμένα εξαρτήματα στο σύστημα ανάρτησης.

 

# Αλλαγή ελατηρίων κινητήρα

Μια ανάκληση της Hyundai αφορούσε την αλλαγή των ελατηρίων του κινητήρα που σκοπό είχαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο φωτιάς που είχε εκδηλωθεί σε κάποια μοντέλα.

 

# Μη σωστή χρήση των συστημάτων ασφαλείας

Τα συστήματα ασφαλείας, όπως το adaptive cruise control, to front collision system καθώς και το Blindpoint detect είναι βοηθήματα που χρησιμεύουν στην καλύτερη καθημερινή λειτουργία του οχήματος από τον ιδιοκτήτη.

Σε μερικές περιπτώσεις όμως, οι ιδιοκτήτες του Kona έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δυσλειτουργούν ή ότι βγαίνουν τελείως off, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η χρήση του οχήματος.

 

#Ξέφτισμα και ξεθώριασμα τιμονιού

Κάτι που έχουμε παρατηρήσει και εμείς οι ίδιοι ως κάτοχοι του Hyundai Kona 1.6 Diesel, είναι το ξεθώριασμα του τιμονιού και το ξέφτισμα σε μεγάλο σημείο του.

Αυτό είχε συμβεί από το Day 1 αλλά η αντιπροσωπεία δεν το παραδέχτηκε ποτέ με αποτέλεσμα το πρόβλημα ολοένα και να διογκώνεται μέχρι που σήμερα, 3 χρόνια μετά, έχει καταλάβει σχεδόν το μισό τιμόνι.

Hyundai Kona Hybrid προβλήματα

Σε ό,τι αφορά το υβριδικό μοντέλο του Kona, το κυριότερο πρόβλημα εστιάζεται στο ηλεκτρονικό χειρόφρενο που έχει η ηλεκτρική έκδοση και μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια κινητοποίηση του οχήματος, δημιουργώντας σημαντική ταλαιπωρία στους ιδιοκτήτες του.

Το 2020 από την άλλη, υπήρχε μια παγκόσμια ανάκληση της εταιρείας για προβλήματα που σχετιζόταν με την μπαταρία και τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η Hyundai ενημέρωση το λογισμικό και σε μερικές περιπτώσεις αντικατέστησε και τις φθαρμένες μπαταρίες για να μετριάσει τον κίνδυνο.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου του Hyundai Kona;

Και τώρα που είδαμε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, ας μελετήσουμε πόσο θα σας κοστίσει η ασφάλιση του Hyundai Kona!

Το κόστος για μια ασφάλιση αυτοκινήτου εξαρτάται από τη μόνιμη έδρα σας(τκ), το μοντέλο του αυτοκινήτου, τα χαρακτηριστικά του οδηγού (ηλικία και έτη διπλώματος) καθώς και το ιστορικό ατυχημάτων.

Στους παρακάτω πίνακες το κόστος για την ασφάλεια αυτοκινήτου Hyundai Kona 1.0 cc έχει υπολογιστεί για οδηγό 43 ετών με 25 έτη διπλώματος και αξία οχήματος 13.400€

 

#Κόστος ασφάλισης για Hyundai Kona 1.0 – Αθήνα

Βασική Πυρός/Κλοπής Μικτή ασφάλεια
113,55€ Accredited 176,28€ Accredited 318,65€ Interlife (απαλλαγή 1000€)
129,82€ Caravela 198,12€ Interlife 403,64€ MyZen (απαλλαγή 1250€)

 

#Κόστος ασφάλισης για Hyundai Kona 1.0 – Θεσσαλονίκη

Βασική Πυρός/Κλοπής Μικτή ασφάλεια
107,98€ MyZen 133,59€ Interlife 254,12€ Interlife (απαλλαγή 1000€)
108,55€ Caravela 158,94€ Accredited 310,35€ MyZen (απαλλαγή 1250€)

 

Διαπιστώνουμε επίσης κάτι που ισχύει σε όλες τις ασφάλειες αυτοκινήτων – τα ασφάλιστρα στη Θεσσαλονίκη είναι αισθητά πιο μειωμένα σε σχέση με το κόστος ασφάλισης στην Αθήνα ενώ αντίστοιχα και σε πιο μικρή επαρχιακή πόλη – όπως για παράδειγμα τη Σύρο, τα ασφάλιστρα θα είναι ακόμα πιο οικονομικά!

Στο Asfaleies24.gr μπορείτε να συγκρίνετε τιμές ανάμεσα στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου για Hyundai Kona καθώς και για όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν!

Ασφαλίζεστε σε 1 μόλις λεπτό online και παραλαμβάνετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο άμεσα στο e-mail σας!