5 πλεονεκτήματα του να έχεις ένα SUV αυτοκίνητο!

pleonektimata suv oximatwn

5 πλεονεκτήματα του να έχεις ένα SUV αυτοκίνητο!

Τα αυτοκίνητα SUV θεωρούνται συχνά υπερβολικά μεγάλα και δυσκίνητα για τους δρόμους – πόσο μάλλον για κίνηση μέσα στην πόλη!

Είναι όμως έτσι; Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε αρκετά μικρότερα οχήματα SUV και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αντικαταστήσει τα μικρά hatchback αυτοκίνητα πόλης.

Πολλοί από τους μεγάλους κατασκευαστές, όπως η Toyota και η Hyundai, έχουν εισέλθει δυναμικά στην κατηγορία των μικρών SUV πόλης και ίσως τώρα είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να αγοράσετε το δικό σας SUV αυτοκίνητο!

Πέρα από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, σε αυτήν την κατηγορία συναντάμε και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Tesla Model Y και το ID.4 της Volkswagen.

Από το δημοφιλές Ford Kuga λοιπόν μέχρι το ηλεκτρικό και τελευταίας τεχνολογίας Model Y, οι επιλογές που υπάρχουν σε SUV αυτοκίνητο είναι αμέτρητες!

Τα αυτοκίνητα SUV προσφέρουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικά πατώματος και φτερών καθώς και δυνατότητες κίνησης τόσο εκτός δρόμου όσο και εντός πόλης.

Γιατί όμως να επιλέξει κάποιος ένα όχημα ελεύθερου χρόνου, όπως μεταφράζεται ελεύθερα ο όρος SUV στη γλώσσα μας;

# Πρακτικότητα

Το πρώτο – και ίσως πιο προφανές – πλεονέκτημα είναι το μεγάλο επίπεδο άνεσης και πρακτικότητας που προσφέρουν αυτά τα οχήματα. Συνήθως έχουν αρκετά μεγάλο χώρο αποθήκευσης ενώ μπορείτε να μεταφέρετε μεγάλα φορτία με πολύ ευκολία.

Από τα μικρότερα SUV μέχρι τα μεγαλύτερα, οι χώροι είναι το λιγότερο αξιοπρεπείς και 4 ενήλικοι δεν θα δυσκολευτούν να κάνουν ένα πολύωρο ταξίδι.

 

# Ασφάλεια

texnologia suv oximatwn

Λόγω του μεγέθους τους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως τα αυτοκίνητα SUV είναι από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο και τις περισσότερες φορές συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία στα επίσημα crash tests.

Λόγω του στησίματος και της υψηλότερης απόστασης της μάσκας από το έδαφος, ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου συνήθως αποσβένει πολύ καλύτερα τις συγκρούσεις σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Επιπλέον, καθώς μιλάμε για αυτοκίνητα που έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, τα SUV οχήματα συνδυάζουν τις τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας τόσο για να προειδοποιήσουν τον οδηγό για σύγκρουση με άλλο όχημα όσο και για να την αποφύγουν.

 

# Απόδοση και οικονομία καυσίμου

Λόγω της μεγάλης ζήτησης σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων, οι κατασκευαστές έχουν εξελίξει αρκετά τους κινητήρες για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση τόσο σε θέμα οικονομίας όσο και επιδόσεων.

Έτσι βλέπουμε καταναλώσεις ακόμα και στα 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, για ένα όχημα που ξεπερνάει τα 1500 κιλά!

Κάτι τέτοιο στο παρελθόν θα ήταν φυσικά αδύνατο!

Πέρα από τα παραδοσιακά καύσιμα όπως βενζίνη και πετρέλαιο, πλέον οι κατασκευαστές αναπτύσσουν και κινητήρες με εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίες όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή οχήματα που λειτουργούν με αέριο lpg ή φυσικό αέριο.

 

# Πάνε παντού!

suv oximata

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, ένα suv αυτοκίνητο μπορεί πρακτικά να πάει παντού! Τόσο εκτός δρόμου – λόγω της υψηλής απόστασης από το έδαφος και της κατασκευής του, όσο και να κινηθεί σβέλτα στον αυτοκινητόδρομο ή εντός πόλης.

Εδώ θα πρέπει να δοθεί προσοχή καθώς ένα όχημα SUV δεν θα μπορέσει να κάνει μια ανώμαλη ανάβαση σε ένα βουνό – όπως αντίστοιχα θα μπορούσε ένα καθαρόαιμο τζιπ.

Θα πρέπει να ξέρετε που είναι τα όρια του αυτοκινήτου σας και φυσικά να μην τα ξεπερνάτε!

 

# Δυνατότητες ρυμούλκησης

Οι δυνατότητες ρυμούλκησης των SUV οχημάτων, τα έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε ιδιοκτήτες που ρυμουλκούν τρέιλερ, σκάφη ή τροχόσπιτα.

Τα SUV θεωρούνται από τα καλύτερα οχήματα για να ρυμουλκήσουν καθώς συνήθως έχουν υψηλότερη ισχύ και μεγαλύτερο βαθμό έλξης.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι πλέον χρειάζεται να έχετε μια ασφάλεια τρέιλερ αν πρόκειται να ρυμουλκήσετε, καθώς από το 2022 τα τρέιλερ βγάζουν αυτοτελή άδεια και ασφαλίζονται μόνα τους και όχι μαζί με την ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου που ήδη έχετε!

 

# Τυχόν μειονεκτήματα από τη χρήση SUV οχήματος

Δεν υπάρχουν κάποια μεγάλα μειονεκτήματα που να έχουν αποτρεπτικό χαρακτήρα για την αγορά ενός SUV.

Ίσως ο μεγάλος όγκος να έπαιζε ανασταλτικό παράγοντα σε κάποιους αγοραστές αλλά πλέον υπάρχουν και suv αυτοκίνητα με πολύ συμπαγείς διαστάσεις.

Ακόμα, πλέον υπάρχει μια μεγάλη γκάμα οχημάτων στην συγκεκριμένη κατηγορία και σίγουρα θα βρείτε κάποιο όχημα να ταιριάζει στις ανάγκες σας, ό,τι καύσιμο και να επιλέξετε!

Αν αγοράζετε καινούργιο αυτοκίνητο, θα σας προτείναμε να δείτε τα πακέτα μικτής ασφάλειας του asfaleies24 καθώς έτσι εξασφαλίζεστε τόσο για την αστική ευθύνη του οχήματός σας όσο και τις ιδίες ζημιές που μπορεί να προκαλέσετε άθελά σας.