καθε ποτε πρεπει να αλλαζω το κρανος
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω το κράνος της μηχανής μου;

Το κράνος της μηχανής είναι ίσως το πιο απαραίτητο αξεσουάρ καθώς σας προστατεύει από ενδεχόμενη πτώση και κρατάει το κρανίο σταθερό σε ένα ατύχημα.

Όμως υπάρχει ημερομηνία λήξης στο κράνος η οποία μπορεί να παρέλθει τόσο λόγω αρκετών χρόνων χρήσης όσο και λόγω κάποιου ατυχήματος.

Εδώ θα δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε για το κράνος σας καθώς και πότε θα πρέπει να το αντικαθιστάτε με ένα καινούργιο.

Ήξερες ότι στο asfaleies24 μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια μηχανής σε 1 λεπτό online, χωρίς δικαιολογητικά; Δες τις καταπληκτικές τιμές μας από 3,50€/μήνα ΕΔΩ!

Πότε λήγει ένα κράνος μηχανής;

Αν και η αγάπη για τη μηχανή σας μπορεί να κρατήσει για πάντα, αντίθετα το κράνος σας θα πρέπει να το αποχωριστείτε περίπου στα 5-7 χρόνια από την ημερομηνία της αγοράς του!

Για τη μέγιστη ασφάλεια και την αποτροπή ζημιών, το κράνος θα πρέπει να γίνεται αλλαγή κάθε 5 με 7 χρόνια από τότε που το αγοράσατε καινούργιο.

Αναλόγως τον τύπο του υλικού (απλή ρητίνη ή ανθρακόνημα) θα έχετε αντίστοιχα και τα χρόνια που μπορεί αν διαρκέσει – ένα κράνος ρητίνης έχει μικρότερη ζωή απ’ότι ένα κράνος από ανθρακόνημα.

 

Γιατί θα πρέπει να αλλάζετε το κράνος σας

Το υλικό που είναι κατασκευασμένο το κράνος είναι ειδικό για να αντέχει στις συγκρούσεις και να προστατεύει το κρανίο σας.

Αυτά τα υλικά, όπως η ρητίνη και το ανθρακόνημα, χάνουν σταδιακά τις ιδιότητές τους όσο περνάει ο καιρός ή αν έχετε κάποιο άλλο ατύχημα.

Για παράδειγμα, μπορεί να αναφέραμε ότι ένα κράνος αντέχει 5-7 χρόνια όμως αν προηγουμένως είχατε ατύχημα και το κράνος ήρθε σε βίαιη επαφή με το έδαφος, τότε ο χρόνος ζωής θα μικρύνει και είναι πολύ πιθανόν μετά την πρόσκρουση με το έδαφος να χρειαστείτε καινούργιο κράνος για να είστε πλήρως προστατευμένοι.

 

Ανανεώστε το κράνος σας και κερδίστε μερικά χρόνια ζωής!

Αν δείτε ότι το κράνος σας έχει σημάδια φθοράς λόγω της χρήσης και του χρόνου που έχει περάσει, τότε μπορείτε να το ανανεώσετε αλλάζοντας όλα τα εσωτερικά αφρολέξ καθώς και την επένδυση του κράνους που έρχεται σε άμεση επαφή με το πρόσωπό σας.

Ανανεώνοντας το κράνος σας μπορείτε να το έχετε σαν καινούργιο ακόμα και 5 χρόνια μετά την αγορά του!

Τέλος, η ανανέωση του εσωτερικού υλικού θα σας προσφέρει επίσης καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο καθώς με το χρόνο ίσως να έχει ξεχειλώσει η επένδυση.

 

Ποιο κράνος είναι πιο ασφαλές – ένα σπαστό jet ή ένα full face;

αλλαγη κρανους μηχανης

Στην αγορά κυκλοφορούν διαφορετικών τύπων κράνη με τα πιο δημοφιλή να είναι τα ανοιχτά τύπου jet και τα full face που καλύπτουν όλο το πρόσωπο.

Το τι θα επιλέξετε είναι καθαρά δική σας επιλογή, ανάλογα τις ανάγκες σας καθώς και τις απαιτήσεις που έχετε από ένα κράνος.

Και τα 2 προστατεύουν επαρκώς σε ενδεχόμενο ατύχημα όμως το κάθε ένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Τα ανοιχτά κράνη jet προσφέρουν περισσότερο δροσιά στον αναβάτη και συνήθως είναι μια δημοφιλή επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον, έχουν μεγαλύτερη ορατότητα ενώ δίνουν τη δυνατότητα να μιλάτε και να σας ακούει ο συνεπιβάτης σας, σε αντίθεση με ένα full face κράνος.

Από την άλλη, το ανοιχτό κράνος jet δεν προσφέρει την ίδια αντοχή αλλά και προστασία σε ένα ενδεχόμενο τρακάρισμα ενώ επίσης το σαγόνι σας και η κάτω περιοχή του κρανίου είναι απροστάτευτη.

Τέλος, οδήγηση με ανοιχτή τη ζελατίνα του κράνους δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο σε χαμηλές ταχύτητες καθώς θα έχετε πρόβλημα όχι μόνο με τον αέρα αλλά και με τα διάφορης λογής έντομα, μυγάκια και κουνούπια που υπάρχουν το καλοκαίρι!

Τα κλειστά κράνη full face προσφέρουν μια ολοκληρωτική προστασία σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα και είναι αυτά που μπορούν να αποτρέψουν αποτελεσματικά έναν τραυματισμό στο κεφάλι.

Τα αρνητικά τους είναι η μειωμένη ορατότητα, η αρκετή ζέστη που δημιουργείται καθώς επίσης και ένα αίσθημα κλειστοφοβίας που μπορεί να δημιουργήσει σε μερικούς αναβάτες.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή κράνους είναι ανάλογη των συνθηκών οδήγησης αλλά και των αναγκών που έχετε! Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως πρέπει να γίνεται αλλαγή του κράνους κάθε 5-7 χρόνια και πιο σύντομα αν έχει κάποια βίαιη πτώση ή σύγκρουση.

Και τώρα που έμαθες πότε πρέπει να αντικαθιστούμε το κράνος μας, μπορείς να βρεις online ασφάλεια μηχανής στο asfaleies24 συγκρίνοντας παραπάνω από 27 εταιρείες με μόλις 1 κλικ από τον υπολογιστή ή το κινητό σου!

Εσύ ακόμα πληρώνεις ακριβά την ασφάλεια της μηχανής σου;


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373