ασφαλεια σπιτιου για σεισμο
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια σπιτιού για σεισμό – Οι καλύτερες προσφορές!

Η ασφάλεια σπιτιού αν και δεν είναι υποχρεωτική, εν τούτοις είναι πολύ σημαντική για όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών καθώς με την ασφάλιση της περιουσίας τους, στην ουσία εξασφαλίζουν το κεφάλαιό τους σε περίπτωση ζημίας και ενεργοποίηση της ασφάλισης.

Δίχως την ασφάλεια σπιτιού, αν γίνει κάποιος σεισμός ή φωτιά και υπάρχει καταστροφή στο σπίτι, δυστυχώς ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει τη ζημιά με ιδία κεφάλαια.

Η ασφάλεια σπιτιού αν και είναι προαιρετική, αν έχετε δάνειο ή χρηματοδότηση από τράπεζα για την αγορά του, τότε σίγουρα θα σας ζητηθεί να γίνει ασφάλεια κατοικίας για στεγαστικό δάνειο ή αλλιώς ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας.

Να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη ασφάλεια δεν είναι απαραίτητο να γίνει μέσω της τραπέζης που σας παραχωρεί το δάνειο – αρκετές φορές οι τράπεζες «πιέζουν» τους δανειολήπτες να πάρουν μαζί με το δάνειο και την ασφάλιση της κατοικίας από την τράπεζα ενώ υπάρχουν φορές που το πλασάρουν και ως υποχρεωτικό.

Μπορείτε να ασφαλίσετε σε όποια ασφαλιστική εταιρεία θέλετε το ακίνητό σας, αρκεί να πληροί τις καλύψεις που επιθυμεί η τράπεζά σας.

Ήξερες ότι στο Asfaleies24.gr βρίσκεις φθηνή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ με κάλυψη σεισμού και ασφαλίζεσαι Online σε 1 λεπτό, χωρίς δικαιολογητικά; Δες τιμές για το δικό σου σπίτι από 0,82€/τ.μ./έτος ΕΔΩ!

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια σπιτιού για σεισμό

Η ασφάλεια σπιτιού για ασφαλιστική κάλυψη έναντι σεισμού, συνήθως ξεκινάει με κόστος γύρω στα 0,90€ / τ.μ.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής παίζει το έτος κατασκευής, τα υλικά κατασκευής καθώς και ο τύπος και η τοποθεσία του ακινήτου.

Για να έχετε μια πλήρη εικόνα των τιμών και να βρείτε τη φθηνότερη προσφορά ανάμεσα στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, μπορείτε να κάνετε μια σύγκριση τιμών στις ασφάλειες σπιτιών μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Θα πρέπει να προσέξετε καθώς η κάλυψη σεισμού είναι επιπλέον της βασικής ασφάλειας σπιτιού – έτσι, σε ένα απλό ασφαλιστήριο κατοικίας συνήθως δεν καλύπτεται η περίπτωση του σεισμού!

 

Ασφάλεια κατοικίας για σεισμό

Μαζί με την ασφάλεια σπιτιού για φωτιά, η ασφάλεια κατοικίας για σεισμό είναι οι 2 «απαραίτητες» καλύψεις που πρέπει να έχετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας έτσι ώστε να είστε πάντα καλυμμένοι για οποιοδήποτε δυσάρεστο συμβάν μπορεί να παρουσιαστεί.

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο την ασφαλιστική σας κάλυψη για μεγαλύτερη προστασία και σιγουριά, υπάρχουν διαθέσιμες καλύψεις όπως η ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού, ασφάλεια ζημιών από κλοπή, κάλυψη για πλημμύρες και φυσικά φαινόμενα, κ.α.

des prosfores

Απαλλαγή στην ασφάλεια σεισμού

Όλα τα ασφαλιστήρια σπιτιού συνήθως έχουν και μια απαλλαγή που δηλώνετε με ποσοστό επί της αξίας του σπιτιού.

Η απαλλαγή αυτή δηλώνει το κόστος που θα πρέπει να πληρώσετε εσείς αν γίνει μια ζημιά και πρέπει να αποζημιωθείτε.

Συνήθως, η απαλλαγή είναι στο 1-5% της αξίας του σπιτιού, όπως αυτή έχει αναγραφεί στο ασφαλιστήριο σας.

Αν για παράδειγμα έχετε ένα ασφαλισμένο σπίτι για 100.000€ και απαλλαγή 1%, τότε αν σε έναν σεισμό το σπίτι καταστραφεί ολοσχερώς, θα αποζημιωθείτε για όλη την αξία μείον 1000€ που ήταν η απαλλαγή.

Η καλύτερη ασφάλεια σπιτιού για σεισμό

Δεν υπάρχει η ιδανική ή η καλύτερη ασφάλεια σπιτιού για κάλυψη έναντι σεισμού.

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται αυτήν την στιγμή στη χώρα μας είναι φερέγγυες και θα σας καλύψουν σε περίπτωση ενεργοποίησης του ασφαλιστηρίου λόγω σεισμού ή άλλου γεγονότος που αναφέρεται στο ασφαλιστήριό σας.

Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συγκρίνετε τιμές και να δείτε άμεσα όλες τις ασφάλειες που έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, με τιμές και καλύψεις αναλυτικά.

Επιλέξτε μια ασφάλεια σπιτιού με βάση τις ανάγκες σας και προσθέστε καλύψεις που θα σας διευκολύνουν σε μια δύσκολη στιγμή, όπως είναι η ασφάλεια σεισμού, ασφάλεια πυρός, ασφάλεια περιεχομένου, ασφάλεια κλοπής, κ.α.

Μην ξεχνάτε πως μέσα από το Asfaleies24.gr μπορείτε να συγκρίνετε τιμές όχι μόνο στην ασφάλεια σπιτιού αλλά και στις ασφάλειες αυτοκινήτου, ασφάλεια μηχανής, σκάφους, κ.α.