το αμαξι τραβαει στη μια πλευρα

-> Αρχική / Blog / Τεχνικά ΘέματαΤο αμάξι τραβάει στη μια πλευρά

Το αμάξι «τραβάει» στη μια πλευρά – Τι πρόβλημα υπάρχει;

Το να διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητό σας τραβάει από τη μια πλευρά – δηλαδή κρατάτε το τιμόνι σταθερό αλλά αυτό «στρίβει», είναι σίγουρα κάτι το ανησυχητικό και θα πρέπει άμεσα να βρείτε γιατί συμβαίνει αυτό!

Ποιοι είναι όμως οι συνηθέστεροι που ένα αυτοκίνητο μπορεί να τραβάει προς τη μια πλευρά;

Μη σωστή ευθυγράμμιση τροχών

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που το αυτοκίνητό σας μπορεί να τραβάει από τη μια πλευρά είναι η λανθασμένη ευθυγράμμιση τροχών. Οι τροχοί είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι όταν τα ελαστικά βρίσκονται σε ευθεία με τους άξονες, σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο παράλληλο μεταξύ τους.

Οι σωστά ευθυγραμμισμένοι τροχοί, πέρα φυσικά από την ασφαλέστερη οδήγηση, σας προσφέρουν επιπλέον:

 

  • Μειωμένη φθορά των ελαστικών
  • Καλύτερο χειρισμό του αυτοκινήτου
  • Βελτιωμένη κατανάλωση
  • Μείωση των προβλημάτων στο σύστημα διεύθυνσης

Πως όμως «χαλάει» μια ευθυγράμμιση αυτοκινήτου; Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που η ευθυγράμμιση μπορεί να μην είναι σωστή;

 

Για ποιους λόγους χαλάει η ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου

 

# Χτύπημα σε λακκούβα

Ένα χτύπημα σε λακκούβα μπορεί να έχει ως συνέπεια να χαλάσει η ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τραβάει το αυτοκίνητο σε μια πλευρά του.

 

#Ανέβασμα ή χτύπημα σε κράσπεδο

Αν προσπαθήσετε να ανεβείτε ένα κράσπεδο ή χτυπήσατε με φόρα το ελαστικό σας σε ένα κράσπεδο, τότε πολύ πιθανόν να δημιουργήσουμε πρόβλημα και το αυτοκίνητο να μην μπορεί να κινηθεί ευθεία πλέον.

 

# Γρήγορο πέρασμα από σαμαράκια

Όλοι έχουμε βιώσει την εμπειρία να περνάμε τα ανώμαλα σαμαράκια με το αυτοκίνητό μας. Αν τα περάσουμε γρήγορα, κινδυνεύουμε (πέρα όλων των άλλων), να δημιουργήσουμε σημαντικό πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του οχήματός μας.

Επιβραδύνετε σημαντικά και περάστε με όσο το δυνατόν χαμηλότερη ταχύτητα τα σαμαράκια που συναντάτε στο δρόμο.

 

# Ανομοιόμορφη πίεση ελαστικών

Η μη σωστή πίεση σε όλα τα ελαστικά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να τραβάει το αυτοκίνητο στη μια πλευρά. Σε αυτήν την περίπτωση, συμβουλευτείτε τις πιέσεις που προτείνει ο κατασκευαστής και ρυθμίστε τα ελαστικά σας αντίστοιχα.

Μην ξεχνάτε ότι μετράμε τις πιέσεις πάντα με κρύα ελαστικά.

 

# Φθαρμένα ελαστικά

Ένα φθαρμένο πέλμα ελαστικού που έχει φθαρεί πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μπορεί να επηρεάσει το σύστημα διεύθυνσης και να τραβάει το τιμόνι προς την πλευρά του. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο όχημά σας!

 

Τράβηγμα αυτοκινήτου κατά το φρενάρισμα

Αν νιώθετε το αυτοκίνητο να τραβάει προς μια πλευρά όταν φρενάρετε και όταν πατάτε δυνατά το πεντάλ του φρένου, τότε αυτό δείχνει ένα σοβαρό πρόβλημα με το σύστημα πέδησης.

Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται είτε στις δαγκάνες των δισκόφρενων είτε σε κάποιο άλλο σημείο που επιδρά στην πέδηση του οχήματος.

 

Ρουλεμάν τροχού

Τα ρουλεμάν τροχού όταν έχουν πρόβλημα ή έχουν σπάει, συνήθως κάνουν έναν πολύ δυνατό χαρακτηριστικό ήχο που το καταλαβαίνετε άμεσα.

Είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα ασφαλείας που θα πρέπει άμεσα να επιλύσετε, καθώς πέρα από το θόρυβο επηρεάζει την ασφάλεια του οχήματός σας και μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να τραβάει προς τη μια πλευρά του!

 

Πως να αποφύγετε ένα τράβηγμα στο αυτοκίνητό σας

Ένα καλοσυντηρημένο όχημα συνήθως αποφεύγει τα περισσότερα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από μια μη επαρκή συντήρηση.

Βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείπετε κανένα προγραμματισμένο ραντεβού για συντήρηση και όλα τα service εκτελούνται στην ώρα τους! Επιπλέον, μη ξεχνάτε να περνάτε ΚΤΕΟ κάθε 4 χρόνια καθώς και εκεί ελέγχεται η ευθυγράμμιση του οχήματός σας.

Τέλος, η αλλαγή ελαστικών σύμφωνα με τα διανυθέντα χιλιόμετρα που έχετε κάνει ή με τα χρόνια που τα έχετε τοποθετημένα είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να την αγνοείτε.

Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου ένα ατύχημα αν το αυτοκίνητό μου έχει μηχανικό πρόβλημα;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου φυσικά και θα καλύψει την αστική ευθύνη του οχήματός σας, αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα λόγω του μηχανικού προβλήματος που αντιμετωπίσατε.

Όμως, αν έχετε μια απλή βασική ασφάλεια, τότε η ασφαλιστική σας θα αποζημιώσει το άλλο όχημα που χτυπήσατε όμως τις δικιές σας ζημιές θα πρέπει να τις καλύψετε μόνοι σας!

Στην περίπτωση που έχετε μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, τότε η ασφαλιστική θα καλύψει τόσο τις ζημιές του άλλου οχήματος όσο και τις δικές σας!

Στο asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου συγκρίνοντας τιμές στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και αγοράζοντας αυτήν που ταιριάζει απόλυτα στις δικές σας ανάγκες!

☞ Βρες Ασφάλεια Αυτοκινήτου από 6,20€/μήνα ΕΔΩ!