πόσο ισχύει η ασφάλεια αυτοκινήτου μετά τη λήξη της

Πόσο ισχύει η ασφάλεια αυτοκινήτου μετά τη λήξη της; 

Αρκετοί οδηγοί αφήνουν την ασφάλεια να λήξει, νομίζοντας ότι υπάρχει περίοδος χάριτος ή επέκταση της ασφάλισης, δίχως να έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα.

Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μη βρεθούν με ανασφάλιστο όχημα λόγω της μη πληρωμής της ασφάλισής τους.

παρε προσφορα για ασφαλεια αυτοκινητου

 Δεν ισχύει καθόλου η ασφάλεια μετά τη λήξη της;

Όχι! Το συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου λήγει απευθείας με τη λήξη του συμβολαίου και τη μη πληρωμή και ανανέωση του συμβολαίου.

Με άλλα λόγια, αν δεν έχετε φροντίσει να πληρώσετε τα ασφάλιστρά σας έγκαιρα, κινδυνεύετε να μείνετε με μη ασφαλισμένο αυτοκίνητο και να υποστείτε τα αντίστοιχα πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα.

Παλαιότερα δεν ίσχυε κάτι τέτοιο και σε αρκετές περιπτώσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες εκδίδαν τα συμβόλαια των πελατών πριν την πληρωμή τους και οι οδηγοί είχαν ένα περιθώριο 30 ημερών για την πληρωμή των ασφαλίστρων.

Πλέον για να εκδοθεί ένα συμβόλαιο από ένα ασφαλιστικό γραφείο ή μια εταιρεία, θα πρέπει πρώτα να έχει εξοφληθεί και έπειτα βγαίνει η εντολή έκδοσης.

 

Πότε λήγει η ασφάλεια αυτοκινήτου

Το κάθε συμβόλαιο ασφάλισης λήγει ανάλογα το χρονικό διάστημα που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα η μηνιαία ασφάλιση λήγει 30 ημέρες μετά την έκδοση του συμβολαίου ενώ η ετήσια ασφάλεια λήγει 365 ημέρες μετά.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να δείτε αν έχετε ασφάλεια καθώς και πότε λήγει στο αντίστοιχο link ΕΔΩ.

 

Υπάρχουν ευκολίες στην πληρωμή της ασφάλειας;

Καταλαβαίνουμε ότι η πληρωμή της ασφάλειας είναι ένα μεγάλο κόστος στο συνολικό προϋπολογισμό του αυτοκινήτου σας.

Στο Asfaleies24.gr σας βοηθάμε με 2 τρόπους ώστε να έχετε την καλύτερη ασφάλιση και με τους πιο ευνοϊκούς οικονομικούς όρους!

  • Ξεκινήστε από εδώ και κάντε σύγκριση τιμών σε παραπάνω από 25 ασφαλιστικές εταιρείες
  • Βρείτε τις εταιρείες που προσφέρουν την καλύτερη τιμή στις καλύψεις που επιθυμείτε και κάντε ασφάλεια αυτοκινήτου με πληρωμή σε 12 άτοκες δόσεις! Με αυτόν τον τρόπο από τη μια θα αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή τιμή λόγω 12μηνου συμβολαίου και από την άλλη θα έχετε τη δυνατότητα να πληρώνετε μήνα-μήνα το συμβόλαιό σας!

Όλα αυτά μέσα από το Asfaleies24 και τους έμπιστους συνεργάτες του!

Τι θα συμβεί αν λήξει η ασφάλειά μου

Σε περίπτωση που η ασφάλεια λήξει, θα θεωρείται το όχημα ως ανασφάλιστο, με όλες τις ποινικές κυρώσεις που αυτό επισύρει.

Σε αυτήν την περίπτωση θα είστε αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα, ειδικά αν γίνει κάποιος έλεγχος ή εμπλακείτε σε ατύχημα.

Φροντίστε άμεσα την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και μην αφήνετε λεπτό το όχημά σας δίχως ασφάλιση!