ασφαλεια κλοπης μηχανης
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια μηχανής με κλοπή

Η ασφάλεια μηχανής συνήθως καλύπτει τις βασικές και υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις, όπως είναι η αστική ευθύνη έναντι τρίτων και οι υλικές ζημιές.

Αρκετοί ιδιοκτήτες όμως επιθυμούν εξτρά καλύψεις για τη μηχανή τους, όπως είναι ασφάλεια μηχανής με κλοπή.

Υπάρχει η δυνατότητα να ασφαλίσετε τη μηχανή σας για κλοπή; Ποιες εταιρείες το αναλαμβάνουν και με τι κόστος;

ασφαλεια μηχανης με κλοπη

Ασφάλεια κλοπής μότο

Η ασφάλεια μηχανής με κλοπή είναι μια σχετικά καινούργια κάλυψη και προσφέρεται από λίγες ασφαλιστικές εταιρείες.

Η διαδικασία ασφάλισης απαιτεί είτε επίσκεψη από πραγματογνώμονα για τον έλεγχο της μηχανής σας, είτε βιντεοκλήση με την ασφαλιστική εταιρεία για να γίνει επιβεβαίωση της κατοχής και της κατάστασής της.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν ασφάλεια κλοπής μηχανής είναι η Apeiron, Aig, Yellow Project και Interamerican.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει τις δικές της απαιτήσεις για να καλύψει τη μηχανή σας για κλοπή.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναλύουμε, η πιο εύκολη και γρήγορη ασφάλεια μηχανής με κλοπή γίνεται στην Apeiron καθώς η εταιρεία ζητάει είτε το τιμολόγιο αγοράς αν η μηχανή είναι καινούργια είτε να γίνει μια πεντάλεπτη βιντεοκλήση για την επιβεβαίωση της κατοχής και την κατάσταση της μηχανής.

Πιο εύκολα θα βρείτε ασφαλιστική κάλυψη για μεγάλου κυβισμού μηχανές παρά για μικρά scooter ή μηχανάκια χαμηλών κυβικών.

Για παράδειγμα σε μια ασφάλεια μηχανής 700cc σίγουρα θα υπάρχουν επιλογές για ασφάλεια με κλοπή παρά σε μια ασφάλεια μηχανής 300cc – αν και πάλι μπορεί να βρείτε διαθέσιμες προσφορές ασφάλισης!

 

Τι περιλαμβάνει μια ασφάλεια κλοπής μηχανής;

Συνήθως ένα ασφαλιστήριο πυρός-κλοπής για τη μηχανή σας, πέρα από την ολική κλοπή θα περιλαμβάνει και κάποιες ακόμα καλύψεις.

Ενδεικτικά, η Apeiron στα συμβόλαια πυρός-κλοπής για μηχανές προσφέρει:

  • Αστική ευθύνη
  • Φροντίδα ατυχήματος
  • Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα
  • Προστασία Bonus Malus
  • Κάλυψη Πυρός (ζημιές από τρομοκρατικές ενέργειες, ζημιές από στάσεις/απεργίες, ζημιές από πολιτικές ταραχές)
  • Ολική κλοπή της μηχανής

Διαδικασία ασφάλισης στο asfaleies24

Η διαδικασία για ασφάλεια μηχανής με κλοπή είναι πολύ απλή μέσα από το asfaleies24! Αρχικά, βλέπετε τις διαθέσιμες προσφορές, αφού συμπληρώσετε πρώτα τα στοιχεία σας όπως τα προσωπικά στοιχεία ιδιοκτήτη και τα στοιχεία του οχήματός σας.

Έπειτα θα δείτε όλες τις διαθέσιμες προσφορές καθώς και ποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν κάλυψη για κλοπή. Επιλέγετε αυτήν που σας ταιριάζει, πληρώνετε ηλεκτρονικά μέσω κάρτας ή κατάθεσης και έπειτα ξεκινάει η διαδικασία ασφάλισης. Συνήθως θα γίνει βιντεοκλήση από την εταιρεία για την επιβεβαίωση του οχήματος και αμέσως μετά θα λάβετε το ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σας!

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται εντός ολίγων λεπτών και μόλις λάβετε το ασφαλιστήριο είστε ασφαλισμένος κανονικά!

 

Τιμές για ασφάλεια μηχανής με κλοπή

Όσες εταιρείες προσφέρουν την επιπλέον κάλυψη κλοπής για μηχανές, έχουν αυξημένα ασφάλιστρα κατά περίπου 30-40% λόγω του ρίσκου της κλοπής, έναντι της απλής βασικής ασφάλειας μηχανής.

Γενικά οι μηχανές είναι πολύ «εύκολες» στην κλοπή τους από επίδοξους κλέφτες, λόγω της φύσης της κατασκευής τους.

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κλειστό χώρο φύλαξης εφόσον αυτό είναι δυνατόν καθώς επίσης και εξτρά αντικλεπτικό μηχανισμό όπως αλυσίδα φύλαξης ή αντικλεπτικό στον τροχό. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνετε τους επίδοξους κλέφτες και αυξάνετε την ασφάλεια της μηχανής σας.

Οι τιμές για ασφάλιση με κάλυψη κλοπής ξεκινάνε από περίπου 350€ / χρόνο για μια μηχανή αξίας 6000€.

 

Τι προϋποθέσεις υπάρχουν για να ασφαλίσω τη μηχανή μου για κλοπή;

Συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρείες θέτουν κάποιες minimum προϋποθέσεις για την ασφάλιση της μηχανής σας για κλοπή. Τέτοιες προϋποθέσεις είναι η εμπορική αξία της μηχανής να είναι παραπάνω από κάποιο ποσό (συνήθως περισσότερο από 1000-1500€) και να μην βρίσκεται στην “blacklist” λίστα των μοντέλων που έχουν οι ασφαλιστικές, τα οποία κλέβονται όλο και συχνότερα!

ασφαλεια μηχανης με κλοπη 

Βρες ασφάλεια μηχανής με κλοπή στο asfaleies24

Στο asfaleies24.gr μπορείς εύκολα και γρήγορα να ασφαλίσεις τη μηχανή σου με κάλυψη κλοπής και να είσαι προστατευμένος ακόμα κι αν στην κλέψουν!

Εισάγεις τα στοιχεία σου και βλέπεις προσφορές και διαθέσιμα πακέτα από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του χώρου. Επιλέγεις την εταιρεία που θέλεις να ασφαλιστείς, βλέπεις τις καλύψεις αναλυτικά που προσφέρει και προχωράς με την εισαγωγή όλων των απαραίτητων στοιχείων για τον τελικό έλεγχο.

Πληρώνεις online το κόστος της ασφάλισης με κάρτα ή τραπεζική μεταφορά και ξεκινάει η διαδικασία ασφάλισης όπου εκπρόσωπος της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σου για τα περαιτέρω (βιντεοκλήση για τον έλεγχο της μηχανής ή επίσκεψη σε συνεργαζόμενο συνεργείο).

Μετά από αυτήν τη διαδικασία είσαι έτοιμος και μόλις ασφάλισες τη μηχανή σου για κλοπή μέσα από το asfaleies24 – μια ιδιαίτερα σημαντική κάλυψη για τα δίτροχα οχήματα!