ασφαλεια κλοπης μηχανης

Ασφάλεια κλοπής μότο

Η ασφάλεια μηχανής συνήθως καλύπτει τις βασικές και υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις, όπως είναι η αστική ευθύνη έναντι τρίτων και οι υλικές ζημιές.

Αρκετοί ιδιοκτήτες όμως επιθυμούν εξτρά καλύψεις για τη μηχανή τους, όπως είναι η κάλυψη κλοπής.

Υπάρχει η δυνατότητα να ασφαλίσετε τη μηχανή σας για κλοπή; Ποιες εταιρείες το αναλαμβάνουν και με τι κόστος;

παρε προσφορα για ασφαλεια μηχανης

Ασφάλεια κλοπής μηχανής

Η ασφάλεια μηχανής με κλοπή είναι μια σχετικά καινούργια κάλυψη και προσφέρεται από λίγες ασφαλιστικές εταιρείες.

Η διαδικασία ασφάλισης απαιτεί είτε επίσκεψη από πραγματογνώμονα για τον έλεγχο της μηχανής σας, είτε βιντεοκλήση με την ασφαλιστική εταιρεία για να γίνει επιβεβαίωση της κατοχής και της κατάστασής της.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν ασφάλεια κλοπής μηχανής είναι η Apeiron, Aig, Yellow Project και Interamerican.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει τις δικές της απαιτήσεις για να καλύψει τη μηχανή σας για κλοπή.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναλύουμε, η πιο εύκολη και γρήγορη ασφάλεια μηχανής με κλοπή γίνεται στην Apeiron καθώς η εταιρεία ζητάει είτε το τιμολόγιο αγοράς αν η μηχανή είναι καινούργια είτε να γίνει μια πεντάλεπτη βιντεοκλήση για την επιβεβαίωση της κατοχής και την κατάσταση της μηχανής.

Πιο εύκολα θα βρείτε ασφαλιστική κάλυψη για μεγάλου κυβισμού μηχανές παρά για μικρά scooter ή μηχανάκια χαμηλών κυβικών.

Για παράδειγμα σε μια ασφάλεια μηχανής 700cc σίγουρα θα υπάρχουν επιλογές για ασφάλεια με κλοπή παρά σε μια ασφάλεια μηχανής 300cc – αν και πάλι μπορεί να βρείτε διαθέσιμες προσφορές ασφάλισης!

Διαδικασία ασφάλισης στο asfaleies24

Η διαδικασία για ασφάλεια μηχανής με κλοπή είναι πολύ απλή μέσα από το asfaleies24! Αρχικά, βλέπετε τις διαθέσιμες προσφορές από ΕΔΩ, αφού συμπληρώσετε πρώτα τα στοιχεία σας όπως τα προσωπικά στοιχεία ιδιοκτήτη και τα στοιχεία του οχήματός σας.

Έπειτα θα δείτε όλες τις διαθέσιμες προσφορές καθώς και ποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν κάλυψη για κλοπή. Επιλέγετε αυτήν που σας ταιριάζει, πληρώνετε ηλεκτρονικά μέσω κάρτας ή κατάθεσης και έπειτα ξεκινάει η διαδικασία ασφάλισης. Συνήθως θα γίνει βιντεοκλήση από την εταιρεία για την επιβεβαίωση του οχήματος και αμέσως μετά θα λάβετε το ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σας!

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται εντός ολίγων λεπτών και μόλις λάβετε το ασφαλιστήριο είστε ασφαλισμένος κανονικά!

 

Ασφάλεια κλοπής μότο τιμές

Όσες εταιρείες προσφέρουν την επιπλέον κάλυψη κλοπής για μηχανές, έχουν αυξημένα ασφάλιστρα κατά περίπου 30-40% λόγω του ρίσκου της κλοπής, έναντι της απλής βασικής ασφάλειας μηχανής.

Γενικά οι μηχανές είναι πολύ «εύκολες» στην κλοπή τους από επίδοξους κλέφτες, λόγω της φύσης της κατασκευής τους.

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κλειστό χώρο φύλαξης εφόσον αυτό είναι δυνατόν καθώς επίσης και εξτρά αντικλεπτικό μηχανισμό όπως αλυσίδα φύλαξης ή αντικλεπτικό στον τροχό. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνετε τους επίδοξους κλέφτες και αυξάνετε την ασφάλεια της μηχανής σας.

 

Ασφάλεια ολικής κλοπής μηχανής

Η ασφάλεια ολικής κλοπής μηχανής, όπως συμβαίνει και στην ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, θα σας καλύψει σε περίπτωση που η μηχανή σας κλαπεί εντελώς και δε βρεθεί κανένα ίχνος της.

Σε αυτήν την περίπτωση, και εφόσον έχετε την κάλυψη ασφάλεια ολικής κλοπής στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει με βάση την τρέχουσα αξία της μηχανής σας.

Στην ασφάλεια μηχανής υπάρχει στην ουσία μόνο η ολική κλοπή καθώς η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει σε περίπτωση που κλαπεί όλη η μηχανή σας και όχι κάποιο απαραίτητο εξάρτημα για τη λειτουργία της – όπως π.χ. το τιμόνι.

Μέσα από το Asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής και να διαμορφώσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας όπως επιθυμείτε, με όσες καλύψεις θέλετε!