ασφαλεια αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τι διάρκεια ασφάλεια αυτοκινήτου να επιλέξετε

Ανάλογα τις ανάγκες και το λόγο που επιθυμείτε να κάνετε την ασφάλεια αυτοκινήτου, θα επιλέξετε αντίστοιχα και την περίοδο τιμολόγησης.

Στην ασφάλεια αυτοκινήτου έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μηνιαία, τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια ασφάλιση.

Κάθε διάρκεια ασφάλισης έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα καθώς και το δικό της “target group”.

Μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου

Η μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου προορίζεται για όσους έχουν το όχημά τους σε ακινησία και θέλουν να την άρουν για να το μετακινήσουν σε συνεργείο, ΚΤΕΟ ή ακόμα και να το πουλήσουν.

Σε καμία περίπτωση η ασφάλεια για ένα μήνα δεν προτείνεται για άλλη χρήση – π.χ. να κινείτε κανονικά το όχημά σας και να επιλέγετε μηνιαία ασφάλιση λόγω κόστους. Το τελικό κόστος της ασφάλισης θα είναι τεράστιο συγκριτικά με μια ετήσια ή ακόμα και εξάμηνη ασφάλιση.

Πλεονεκτήματα μηνιαίας ασφάλισης

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της ασφάλισης είναι ότι με ένα μικρό ποσό σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τις εργασίες που επιθυμείτε, όπως επίσκεψη σε συνεργείο ή πώληση του αυτοκινήτου. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να επιβαρυνθείτε ένα τρίμηνο τουλάχιστον συμβόλαιο ασφάλισης

Μειονεκτήματα ασφάλισης για ένα μήνα

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι το κόστος, αν υπολογιστεί αναλογικά σε ετήσια βάση. Αν δηλαδή ένα ετήσιο συμβόλαιο σας κοστίζει π.χ. 150€, η μηνιαία ασφάλιση θα έχει κόστος γύρω στα 25€ , άρα αναλογικά 300€ το χρόνο – ακριβώς τα διπλάσια!

 

Τρίμηνη ασφάλιση αυτοκινήτου

Η τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου προσφέρεται για όλα τα αυτοκίνητα αλλά συνήθως την προτιμάνε είτε οι ιδιοκτήτες που έχουν σε κίνηση τα αυτοκίνητα μόνο ανά περιόδους – π.χ. το καλοκαίρι είτε ιδιοκτήτες που θέλουν να πληρώνουν μικρότερη χρονική διάρκεια ασφάλισης.

Σαφώς και η ασφάλεια για 3 μήνες είναι πιο οικονομική από μια μηνιαία όμως και πάλι υπάρχει αρκετή διαφορά σε σχέση με τα εξάμηνα και ετήσια πακέτα ασφάλισης.

Πλεονεκτήματα

Μικρότερο κόστος έναντι μιας εξάμηνης και ετήσιας ασφάλισης (σε απόλυτες τιμές) και πιο προσιτή για αρκετούς ιδιοκτήτες οχημάτων.

Μειονεκτήματα

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η τρίμηνη ασφάλεια είναι πιο ακριβή σε σχέση με π.χ. μια εξάμηνη ασφάλιση (αντί για 2 τρίμηνα) και ακόμα πιο ακριβή σε σχέση με τις ετήσιες ασφάλειες.

Ένα ακόμα μειονέκτημα της τρίμηνης ασφάλισης είναι ότι δεν την προσφέρουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου

Η εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η 2η πιο δημοφιλής επιλογή των οδηγών, πίσω μόνο από την ετήσια διάρκεια.

Καλύπτει όλους τους τύπους ασφαλειών – είτε αναζητάτε μια μικτή ασφάλεια είτε μια απλή βασική κάλυψη.

Εξάμηνα συμβόλαια ασφάλισης προσφέρονται από όλες τις εταιρείες και για όλες τις καλύψεις.

Πλεονεκτήματα

Πολύ καλό value for money, ειδικά σε σχέση με τις μηνιαίες και τρίμηνες ασφαλίσεις. Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών από όλες τις διαθέσιμες εταιρείες και επίσης πολλές επιλογές στις καλύψεις που μπορείτε να επιλέξετε.

Μειονεκτήματα

Αυξημένο – απόλυτο – κόστος σε σχέση με μια μηνιαία ή τρίμηνη ασφάλιση (αλλά μικρότερο κόστος αναλογικά).

 

Ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου

Ο «βασιλιάς» των ασφαλειών! Η επιλογή που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες και οδηγοί, καθώς βρίσκουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις και προσφορές.

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι προσφορές των εταιρειών αφορούν πάντα την ετήσια διάρκεια ή – σε μικρότερη κλίμακα – και την εξάμηνη.

Η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου προσφέρει την καλύτερη τιμής στους οδηγούς καθώς το τελικό κόστος μπορεί να έχει έκπτωση έως και 40% σε σχέση με 12 μηνιαία πακέτα ασφάλισης.

Είναι η διάρκεια ασφάλισης που επιλέγουν οι περισσότεροι οδηγοί, ώστε μια φορά το χρόνο να το έχουν στο μυαλό τους και έπειτα να ξεγνοιάζουν.

 

Πλεονεκτήματα

Η πιο χαμηλή τιμή αναλογικά, σε σχέση με 12 μηνιαία ή 4 τρίμηνη πακέτα ασφάλισης. Η διαφορά μπορεί να φτάνει και να ξεπερνάει ακόμα και το 40%!

Επίσης δεν έχετε συνέχεια στο μυαλό σας την ανανέωση της ασφάλειας – το κάνετε μια φορά και μετά ξεγνοιάζετε!

 

Μειονεκτήματα

Απαιτεί μια καταβολή στην αρχή της ασφάλισης, που ίσως για μερικούς να είναι αρκετά μεγάλη.

Εδώ βέβαια να αναφέρουμε πως στο asfaleies24.gr μπορείς να αγοράσεις ασφάλειες αυτοκινήτου με έως 12 άτοκες δόσεις στην ετήσια διάρκεια ασφάλισης κι έτσι να ξεπληρώνεις μήνα μήνα την ασφάλειά σου!

 

Από που να ξεκινήσεις για μοναδικές προσφορές

Για όποια ασφάλεια κι αν ενδιαφέρεσαι, ο προορισμός είναι ένας! Ξεκινάς από την ιστοσελίδα μας, εισάγεις τα στοιχεία ιδιοκτήτη και οχήματος και άμεσα σε 1 λεπτό βλέπεις τιμές και προσφορές από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες!

Έτσι συγκρίνεις όλη την αγορά και μπορείς να κάνεις άμεσα το δικό σου συμβόλαιο με μόλις μερικά κλικς online!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373