πως εκδιδεται η ασφαλεια εταιρικου αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ασφάλεια εταιρικού αυτοκινήτου – Διαδικασία έκδοσης

Τα εταιρικά αυτοκίνητα είναι οχήματα που ανήκουν σε μια εταιρεία και η χρήση τους γίνεται από τους εργαζομένους είτε ως παροχή είτε για τις ανάγκες της εταιρείας όπως επισκέψεις σε πελάτες, μεταφορά εμπορευμάτων, κ.α.

Στα εταιρικά επαγγελματικά αυτοκίνητα έχουμε τόσο τα απλά ΙΧ όσο και τα ΦΙΧ που σκοπό έχουν τη μεταφορά αγαθών από και προς την εταιρεία και τους πελάτες της.

Πως εκδίδουμε όμως μια ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου, σε ποια στοιχεία βγαίνει η ασφάλεια και ποιος μπορεί να οδηγήσει το όχημα νόμιμα;

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Πως εκδίδεται η ασφάλεια και ποιον καλύπτει

Η ασφάλεια αυτοκινήτων εκδίδεται αποκλειστικά στα στοιχεία της εταιρείας, όπως αυτά αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Από ‘κει και πέρα, η τιμολόγηση για τον υπολογισμό του κόστους γίνεται με βάση τον κύριο οδηγό του οχήματος – δηλαδή αυτόν που θα οδηγεί πιο συχνά το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, αν υπάρχουν κι άλλοι οδηγοί, θα πρέπει κι αυτοί να προστεθούν στο συμβόλαιο αποστέλλοντας όλα τα διπλώματα στην ασφαλιστική.

 

Τι είδους ασφάλειες υπάρχουν στην ασφάλιση εταιρικών οχημάτων

Ανάλογα τον τύπο του οχήματος – δηλαδή αν είναι απλό ΙΧ ή φορτηγό ΙΧ, υπάρχουν και τα ανάλογα πακέτα ασφάλισης.

Για τα ΙΧ, τα πακέτα είναι όπως και στην ασφάλεια αυτοκινήτου για ιδιώτες, δηλαδή έχουμε:

 • Απλή βασική ασφάλεια με τις υποχρεωτικές καλύψεις
 • Πακέτο πυρός κλοπής
 • Μικτή ασφάλεια ιδίων ζημιών

Για τα ΦΙΧ, συνήθως έχουμε τη βασική ασφάλιση και σε μερικές περιπτώσεις, ανάλογα τον τύπο του φορτηγού, ίσως είναι διαθέσιμα και τα άλλα πακέτα με περισσότερες καλύψεις.

 

Τι καλύπτει μια ασφάλεια εταιρικού οχήματος

Η ασφάλεια αυτοκινήτου ενός εταιρικού οχήματος ΙΧ καλύπτει την καθημερινή χρήση για τις ανάγκες της εταιρείας, όπως:

 • Επισκέψεις σε πελάτες
 • Μεταφορά προσωπικού
 • Επισκέψεις σε συνεργάτες και προμηθευτές
 • Μετάβαση από και προς την εργασία
 • Καθημερινή προσωπική χρήση του ΙΧ

Η χρήση του οχήματος είναι πολύ βασικό να δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία, καθώς διαφοροποιείται το κόστος ασφάλισης.

Για παράδειγμα άλλα ασφάλιστρα θα πληρώσει ένα εταιρικό ΙΧ που είναι για τις καθημερινές μετακινήσεις από και προς τους πελάτες κι άλλο ένα επταθέσιο που μεταφέρει τους εργαζομένους προς την εργασία τους!

 

Τι ΔΕΝ καλύπτει η ασφάλεια εταιρικού οχήματος

Η επαγγελματική ασφάλεια αυτοκινήτου δεν καλύπτει μερικά πράγματα και περιπτώσεις, όπως:

 • Απώλεια φορτίου
 • Ζημιές εμπορεύματα
 • Αποζημίωση λόγω βλάβης του οχήματος
 • Μηχανικές βλάβες
 • Κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, το τι καλύπτεται και τι όχι, υπάρχει στις αναλυτικές παροχές της κάθε ασφαλιστικής πρότασης που θα βρείτε στο asfaleies24!

 

Τι συμβαίνει όταν η άδεια κυκλοφορίας είναι σε άλλο όνομα και το όχημα οδηγείτε από άλλον

Όπως και στα κανονικά ΙΧ, έτσι και στα εταιρικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν η άδεια και η ασφάλεια είναι σε άλλο όνομα – στην περίπτωσή μας στο όνομα της εταιρείας – και το όχημα οδηγείτε από τον εργαζόμενο.

Ο οποιοσδήποτε με νόμιμο δίπλωμα οδήγησης μπορεί να οδηγήσει ένα ασφαλισμένο όχημα και να είναι καλυμμένος 100% από την ασφαλιστική εταιρεία για όλες τις καλύψεις του συμβολαίου.

 

Προσοχή στο επασφάλιστρο, αν υπάρχουν νέοι οδηγοί

Αν υπάρχει κάποιος νέος εργαζόμενος που θα οδηγεί το αυτοκίνητο, για παράδειγμα κάτω των 23 ετών ή με δίπλωμα μικρότερο του ενός έτους, τότε θα πρέπει να υπάρξει επασφάλιστρο στην ασφάλιση του αυτοκινήτου, για να καλύπτεται ο νέος οδηγός.

Αν υπάρχουν περισσότεροι από έναν νέο οδηγό, θα πρέπει να τιμολογήσετε με βάση τον νεότερο!

 

Συχνές ερωτήσεις γύρω από την ασφάλεια εταιρικού στόλου

Ποιος μπορεί να το οδηγήσει το αυτοκίνητο, καλύπτονται όλοι;

Καλύπτονται όλοι όσοι έχουν νόμιμο δίπλωμα αντίστοιχης κατηγορίας και δεν έχουν υποχρέωση επασφάλιστρου, εφόσον αυτό δεν έχει καταβληθεί.

 

Μπορεί να περάσει η ασφάλεια στα έξοδα της εταιρείας;

Ναι! Θα εκτυπώσετε 1 αντίγραφο της ασφάλειας και θα το δώσετε στο λογιστήριό σας ώστε να περαστεί όλο το ποσό ως έξοδο της εταιρείας!

 

Μπορούμε να προσθέσουμε αρκετούς οδηγούς;

Ναι, οι ασφαλιστικές εταιρείες προτείνουν να προσθέσετε όλους όσους οδηγούν το αυτοκίνητο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει υποχρέωση επασφάλιστρου ή δεν αλλάζουν τα ασφάλιστρα!

 

Τι εξτρά καλύψεις μπορούμε να προσθέσουμε σε μια ασφάλεια εταιρικού οχήματος;

Μπορείτε να προσθέσετε τις καλύψεις της οδικής βοήθειας, θραύσης κρυστάλλων, το προσωπικό ατύχημα οδηγού καθώς και τη νομική προστασία – μια ιδιαίτερα χρήσιμη κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος!

 

Καλύπτει η ασφάλεια και χρήση πέραν της εταιρείας;

Για τα ΙΧ αυτοκίνητα, η ασφάλεια ισχύει και για την προσωπική χρήση του οχήματος από τον εργαζόμενο.

 

Τι θα συμβεί αν κλείσει η εταιρεία, αλλά το αυτοκίνητο κρατηθεί από κάποιον ιδιώτη;

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνει μεταβίβαση του αυτοκινήτου, να ακυρωθεί η τρέχουσα ασφάλεια και να εκδοθεί νέα στα καινούργια στοιχεία!

 

Πως θα βρεις τη φθηνότερη ασφάλεια για το εταιρικό σου αυτοκίνητο

Όπως και στα ιδιωτικά οχήματα ΙΧ, ο τρόπος για να βρεις τη φθηνότερη αλλά και καλύτερη ασφάλεια για τις δικές σου ανάγκες, είναι μέσα από το asfaleies24 συγκρίνοντας τιμές, καλύψεις και παροχές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες!

Εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία, όπως ιδιοκτήτη και μάρκα οχήματος, βλέπεις άμεσα τιμές και μπορείς να ασφαλιστείς σε μόλις 1 λεπτό online!

Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις όποια από τις προαιρετικές καλύψεις θέλεις έτσι ώστε να διαμορφώσεις το ασφαλιστήριο ακριβώς στις ανάγκες της επιχείρησής σου!

 

Τι πρέπει να προσέξεις

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή χρήσης του αυτοκινήτου. Αν είναι φορτηγό ΙΧ, τότε πρέπει να επιλέξετε αυτήν τη χρήση καθώς τα προγράμματα είναι διαφορετικά απ’ότι η ασφάλεια ΙΧ!

Για παράδειγμα μπορεί να έχετε το Fiat Punto το οποίο έβγαινε τόσο με άδεια κανονικού ΙΧ ως επιβατικό αλλά και ως ΦΙΧ στην έκδοση cargo που είχε μεγαλύτερο χώρο για μεταφορά εμπορευμάτων!

Επιπλέον, πέρα από τη σωστή χρήση, μην παραλείψετε να γράψετε σωστά όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως όνομα εταιρείας, ΑΦΜ, κτλ.

 

Τι θα χρειαστούμε για να εκδώσουμε μια ασφάλεια εταιρικού οχήματος στο Asfaleies24.gr

Από εσάς θα χρειαστούμε την άδεια κυκλοφορίας καθώς και το δίπλωμα του κύριου οδηγού.

Σε μερικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε κάποια μοντέλα φΙΧ, η ασφαλιστική ίσως ζητήσει και το καταστατικό της εταιρείας ή διευκρινήσεις γύρω από τη χρήση του οχήματος.

Σε κάθε περίπτωση, στο asfaleies24 είμαστε δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστείτε έτσι ώστε να εκδώσουμε για εσάς την ιδανική και πιο συμφέρουσα ασφάλεια αυτοκινήτου!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373