Ασφάλεια αυτοκινήτου σε άλλο όνομα – Τι πρέπει να γνωρίζεις

ασφαλεια αυτοκινητου σε αλλο ονομα

Ασφάλεια αυτοκινήτου σε άλλο όνομα – Τι πρέπει να γνωρίζεις

Η ασφάλεια ενός αυτοκινήτου συνοδεύει πάντα τον ιδιοκτήτη του οχήματος καθώς εκδίδεται με βάση την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Όταν αγοράζετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από την πλατφόρμα μας, στα στοιχεία που συμπληρώνετε βάζετε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη καθώς κι αν υπάρχει δεύτερος οδηγός που οδηγεί συχνά το αυτοκίνητο ή συνιδιοκτήτης.

Τι γίνεται όμως αν θελήσει ένας άλλος οδηγός να οδηγήσει το αυτοκίνητο; Μπορεί να το οδηγήσει νόμιμα ή πρέπει να δηλωθεί στην ασφαλιστική;

Πότε μπορεί να οδηγήσει άλλος το αυτοκίνητο

Κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο συνοδεύει το αυτοκίνητο και ο οποιοσδήποτε με νόμιμο δίπλωμα μπορεί να το οδηγήσει και να καλύπτεται κανονικά.

Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν οι νέοι οδηγοί κάτω των 23 ετών(ή 25 σε μερικές εταιρείες) καθώς και όσοι έχουν δίπλωμα λιγότερο από ένα έτος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ενημέρωση της ασφαλιστικής καθώς και καταβολή επασφάλιστρου για τον αυξημένο κίνδυνο που προκύπτει.

 

Πότε δεν θα σε καλύψει η ασφάλεια

Η ασφάλεια δεν θα καλύψει άλλο οδηγό στις 2 περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω καθώς και σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως αν οδηγήσει το αυτοκίνητο άτομο με ληγμένο δίπλωμα, κ.ο.κ.

Επιπλέον, σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει ουσίες ή αλκοόλ, τότε η ασφαλιστική θα αποζημιώσει το τρίτο μέρος αλλά θα στραφεί ενάντια τόσο του οδηγού όσο και του ιδιοκτήτη του οχήματος για να εισπράξει τα χρήματα που δαπάνησε.

 

Τι χρειάζεται να κάνεις αν είσαι νέος οδηγός ή κάτω των 23

Σε αυτήν την περίπτωση, για να μπορείς να οδηγείς νόμιμα θα πρέπει να ειδοποιήσεις την ασφαλιστική εταιρεία ώστε να υπολογιστεί και να προστεθεί επασφάλιστρο στην ήδη υπάρχουσα ασφάλεια αυτοκινήτου σου.

Συνήθως το κόστος επασφάλιστρου είναι 30% επί των ασφαλίστρων, αλλά δεν είναι κάτι προκαθορισμένο και κάθε ασφαλιστική έχει το δικό της κοστολόγιο.

Στο asfaleies24.gr μπορείτε να υπολογίσετε άμεσα το κόστος της ασφάλισής σας με επασφάλιστρο, απλά συμπληρώνοντας τα στοιχεία του οδηγού με ακρίβεια!

 

Τι γίνεται αν ο ιδιοκτήτης δεν οδηγάει ή δεν έχει δίπλωμα

Αν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν οδηγεί ή έχει λήξει το δίπλωμά του και δεν το ανανεώνει πλέον, τότε οι διαδικασίες ασφάλισης αλλάζουν ανάλογα την κάθε ασφαλιστική εταιρεία.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ένας παππούς που έχει στο όνομά του ένα αυτοκίνητο και πλέον δεν οδηγεί και το οδηγεί ο εγγονός του.

Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδικασία εξαρτάται από την πολιτική της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας.

Υπάρχουν εταιρείες που ζητάνε απλά η τιμολόγηση να γίνει με τα στοιχεία του οδηγού (δηλαδή όχι με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που δεν οδηγεί πλέον) και άλλες εταιρείες που ζητάνε υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ότι δεν οδηγεί το όχημα!

Σε κάθε περίπτωση, αν ο ιδιοκτήτης είναι διαφορετικός από τον οδηγό και δεν έχει δίπλωμα σε ισχύ, καλό είναι να επικοινωνείτε πρώτα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ανάλογα την εταιρεία που θα επιλέξετε.

Από που να ξεκινήσετε

Ξεκινήστε μέσα από το asfaleies24.gr ώστε να βρείτε και να αγοράσετε την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου για εσάς και το όχημά σας!

Μπορείτε να δείτε πακέτα απλής βασικής ασφάλειας, πυρός/κλοπής που περιλαμβάνουν δεκάδες εξτρά καλύψεις για την καλύτερη προστασία της περιουσίας σας καθώς επίσης και μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει τις ζημιές που πραγματοποιούνται ακόμα και με δική σας υπαιτιότητα!

Αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος που θέλετε να ασφαλίσετε δεν οδηγεί ή δεν έχει δίπλωμα σε ισχύ, τότε επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας για να δούμε τη διαδικασία ασφάλισης που πρέπει να ακολουθήσουμε!