12 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου!

12 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου

12 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου!

Είστε στη διαδικασία να αναζητήσετε και να αγοράσετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου; Η ενασχόληση με τον ασφαλιστικό τομέα αποτελεί μία σοβαρή υπόθεση και καταλαβαίνουμε απόλυτα πως θέλετε να αποφύγετε τα τυπικά λάθη στον τομέα της ασφάλισης που κάνουν αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων!

Από το να μη κάνετε σύγκριση τιμών πριν την αγορά σας μέχρι την αβίαστη επαναλαμβανόμενη ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας με την ίδια ασφαλιστική, εδώ θα βρείτε μια λίστα με τα 12 πιο διαδεδομένα λάθη που προβαίνουν οι ασφαλισμένοι στην ασφάλεια αυτοκινήτων!

 

Λάθος #1: Αγνοείτε την αγορά και δεν εξετάζετε τις επιλογές σας

Εάν είστε στη διαδικασία να αποκτήσετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου για το όχημά σας , το πλέον κρίσιμο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να παραλείψετε την αγοραστική διερεύνηση και τη σύγκριση των διαθέσιμων επιλογών. Προσεγγίστε την αγορά ασφάλισης του αυτοκινήτου με τον ίδιο τρόπο που θα αναζητούσατε να αγοράσετε ένα νέο όχημα.

Δεν θα αγοράζατε το πρώτο αυτοκίνητο που θα βρίσκατε, έτσι δεν είναι; Όχι, φυσικά όχι.

Τι θα κάναμε λοιπόν αν θέλαμε να αγοράσουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο;

Θα επισκεπτόμασταν μια αντιπροσωπεία, ή ακόμη και περισσότερες, θα δοκιμάζαμε διάφορα αυτοκίνητα, θα κάναμε τη δική μας έρευνα στο ίντερνετ, θα συνομιλούσαμε με έναν ειδικό στον τομέα, θα διαβάζαμε κριτικές από άλλους ιδιοκτήτες γύρω από το όχημα και μετά θα παίρναμε την απόφασή μας.

Ακριβώς έτσι πρέπει να προσεγγίσουμε και την αγορά μιας ασφάλειας αυτοκινήτου. Όχι, όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν προσφέρουν τα ίδια ασφαλιστικά προϊόντα, τις ίδιες εκπτώσεις ή χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους για τον υπολογισμό των τιμών.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να απευθύνεστε σε πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, να λάβετε προσφορές από καθεμία από αυτές και να συγκρίνετε τις επιλογές σας. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι μια ασφαλιστική προσφέρει την ίδια ή ακόμη και καλύτερη κάλυψη σε χαμηλότερη τιμή από μια άλλη εταιρεία. Αν δεν έχετε τον χρόνο να κάνετε μόνοι σας την σύγκριση τιμών σε όλες τις εταιρείες μία-μία, μπορείτε να το κάνετε εύκολα online μέσω της ιστοσελίδας μας asfaleies24.gr, όπου συγκρίνουμε περισσότερες από 29 ασφαλιστικές εταιρείες για εσάς, εντελώς δωρεάν!

Απλά εισάγετε τα στοιχεία ασφάλισης (δηλαδή τα χαρακτηριστικά του οχήματος καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη) και άμεσα βλέπετε τις διαθέσιμες τιμές και προσφορές από έως και 29 ασφαλιστικές εταιρείες!

Τέλειο;

 

Λάθος #2: Κάνετε ανορθόδοξη σύγκριση προσφορών

κανε συγκριση τιμων για την ασφαλεια αυτοκινητου

Εκτός από τη βασική αντιπαραβολή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων για το αυτοκίνητό σας, είναι απαραίτητο να είστε βέβαιοι ότι πραγματοποιείτε τη σύγκριση στην πραγματική τους διάσταση.

Είναι συχνό φαινόμενο οι καταναλωτές να εκπλήσσονται  όταν ανακαλύψουν ότι υπάρχει ορθός και ανορθόδοξος τρόπος σύγκρισης των συμβολαίων στην ασφάλεια αυτοκινήτου. Η σωστή μέθοδος είναι να προχωρήσετε σε μια αναλυτική σύγκριση που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα στοιχεία του συμβολαίου και όχι μόνο την τιμή.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, επομένως είναι κρίσιμο να εξασφαλίσετε ότι στη διαδικασία σύγκρισης, συγκρίνετε τις ίδιες παροχές και καλύψεις και δεν βλέπετε απλά και μόνο την τιμή καθώς οι καλύψεις μπορεί να διαφέρουν κατά πολύ!

Αν, για παράδειγμα, μια ασφάλεια αυτοκινήτου που κοιτάτε περιλαμβάνει καλύψεις όπως η οδική βοήθεια και η νομική προστασία, φροντίστε να έχει και η επομένη προσφορά παρόμοια χαρακτηριστικά καλύψεων με τα ίδια όρια και εκπτώσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε μια ακριβή και σωστή σύγκριση τιμών και καλύψεων.

 

Λάθος #3: Να μην είστε προετοιμασμένοι κατά την αίτηση αγοράς για ασφάλιση αυτοκινήτου

Είναι κρίσιμης σημασίας όταν ζητάτε μια ασφαλιστική προσφορά για το όχημά σας είτε μέσω μιας ασφαλιστικής εταιρείας είτε μέσω των συνεργατών του asfaleies24, να δίνετε λεπτομερείς και ακριβείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θα σας τεθούν μέσα από την online φόρμα ασφάλισης.

Η ορθότητα των απαντήσεών σας είναι κρίσιμης σημασίας για την ακρίβεια της προσφοράς που θα λάβετε.

Οποιαδήποτε παράλειψη ή λάθος μπορεί να σας οδηγήσει σε πρόταση που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές σας ανάγκες. Κατά τη διαδικασία αίτησης για προσφορά, πρέπει να είστε έτοιμοι να δώσετε πληροφορίες για τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας, τις οδηγικές συνήθειες, καθώς και προσωπικά στοιχεία όπως ηλικία, φύλο και διεύθυνση.

 

Λάθος #4: Ανακρίβειες στην αίτηση για ασφάλεια αυτοκινήτου

γραψε σωστα ολα τα στοιχεια στη φορμα ασφαλισης

Ένα άλλο σφάλμα που συχνά προκύπτει – εκούσια ή ακούσια – από τους ασφαλιζόμενους, είναι η παραπληροφόρηση κατά την υποβολή της αίτησης ασφάλισης του οχήματος.

Μερικές φορές, το σφάλμα είναι απλώς μια παράλειψη, όπως όταν ένας πελάτης αγνοεί να αναφέρει ένα άλλο άτομο που οδηγεί το αυτοκίνητο συχνά ως δεύτερο οδηγό, και άλλες φορές είναι εσκεμμένη, όπως όταν κάποιος ψευδώς δηλώνει διαφορετική διεύθυνση προκειμένου να επωφεληθεί από χαμηλότερες τιμές σε εκείνο το μέρος έναντι της δικής του περιοχής.

Ανεξαρτήτως πρόθεσης, αν αποκαλυφθεί ότι έχετε καταθέσει ψευδείς πληροφορίες ή παραποιήσει τα στοιχεία σας στην ασφαλιστική εταιρία του αυτοκινήτου σας, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η ακύρωση του συμβολαίου σας ή η άρνηση κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Λάθος #5: Δεν προσθέσετε νέους οδηγούς στο συμβόλαιό σας

Αν οδηγεί κάποιος άλλος το αυτοκίνητο και έχει δίπλωμα άνω του ενός έτους και η ηλικία του είναι άνω των 23 ετών, δε χρειάζεται να δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία ως 2ος οδηγός, όμως καλό θα ήταν να το κάνετε για να είναι η εταιρεία ενήμερη για όσους οδηγούν το αυτοκίνητό σας.

Όμως, αν ο οδηγός είναι νέος (δηλαδή δίπλωμα λιγότερο από 1 έτος ή/και ηλικία κάτω των 23 ετών) τότε θα πρέπει απαραιτήτως να το δηλώσετε στην εταιρεία καθώς θα πρέπει να υπολογιστεί το επασφάλιστρο που πρέπει να καταβληθεί, λόγω μεγαλύτερης επικινδυνότητας.

 

Λάθος #6: Η ανεπαρκής ασφαλιστική προστασία του οχήματός σας

Όταν προβαίνετε στην αγορά ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το αυτοκίνητό σας, είναι ευθύνη σας να εξασφαλίσετε ότι η κάλυψη που επιλέγετε είναι επαρκής. Με την έννοια της “επαρκούς κάλυψης” εννοούμε το επίπεδο κάλυψης που όχι μόνο πληροί τα βασικά κριτήρια της υποχρεωτικές ασφάλισης, αλλά και εκείνο που καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες.

Η ελάχιστη απαιτούμενη κάλυψη στην Ελλάδα περιλαμβάνει την αστική ευθύνη για υλικές ζημίες και έναντι τρίτων – η λεγόμενη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου που πρέπει να έχει κάθε όχημα που κυκλοφορεί στο δρόμο.

Επιπλέον, αν έχετε αγοράσει το αυτοκίνητο με δάνειο, η τράπεζα θα απαιτήσει επιπλέον καλύψεις και συνήθως είναι απαραίτητη η μικτή ασφάλιση.

Η παράλειψη της αγοράς των καλύψεων που απαιτεί η τράπεζα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία δανεισμού σας και ενδεχομένως να οδηγήσει στην ακύρωσή της. Στο πιο αρνητικό σενάριο, ο χρηματοδοτικός οργανισμός μπορεί ακόμα και να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον σας.

 

Λάθος #7: Περιορίζεστε στην απόλυτα ελάχιστη ασφαλιστική προστασία

Η επιλογή του βασικού πακέτου ασφάλισης για το αυτοκίνητό σας, αν και φαινομενικά οικονομική, δεν είναι πάντα η πιο κατάλληλη.

Με την συγκεκριμένη επιλογή αγνοείτε αρκετές επιπρόσθετες καλύψεις που θα μπορούσαν να φανούν κυριολεκτικά, οικονομικά σωτήριες σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

Για τους κατόχους πολυτελών αυτοκινήτων, η πρόσθετη κάλυψη της ολοκληρωμένης μικτής ασφάλισης αποτελεί μία επένδυση και «ασπίδα» μπροστά σε μια ενδεχόμενη οικονομική ζημιά σε περίπτωση ατυχήματος με δική τους υπαιτιότητα.

Αναμφισβήτητα, είναι προτιμότερο να εξετάσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές πριν προβείτε σε μία απόφαση που θα επηρεάσει σημαντικά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.

 

Λάθος #8: Επιβαρύνοντας την τσέπη σας με υπέρμετρη ασφαλιστική κάλυψη

Όπως και το να μην έχετε επαρκή ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί παράλειψη, έτσι και η υπέρμετρη ασφάλιση είναι ένας εξίσου συνηθισμένος παραλογισμός. Είναι σημαντικό να αποφύγετε αυτό το λάθος, ειδικά αν επιδιώκετε να διατηρήσετε το κόστος των ασφαλίστρων σε λογικά επίπεδα.

Μπορεί να θεωρείτε σημαντικό να έχετε πολλές καλύψεις στην ασφάλειά σας αλλά δεν είναι όλοι οι τύποι προαιρετικής κάλυψης απαραίτητοι για κάθε κατάσταση και για κάθε αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα, αν η αξία του οχήματός σας δεν είναι υψηλή, η μικτή ασφάλεια ή ακόμα και η κάλυψη για κλοπή μπορεί να μην είναι οικονομικά δικαιολογημένες και ίσως αποτελούν υπερβολή!

 

Λάθος #9: Δεν επιλέγετε σωστά το ποσό της απαλλαγής σας

λαθος στην ασφαλεια αυτοκινητου η μεγαλη απαλλαγη

Κατά την αγορά μιας ασφάλειας πυρός/κλοπής καθώς ακόμα και μικτής, ολοκληρωμένης κάλυψης, ορίζετε επίσης και το όριο της απαλλαγής.

Η απαλλαγή είναι το ποσό που συμμετέχετε εσείς σε κάθε ζημία και από ‘κει και πέρα αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία.

Κάθε ασφαλιστήριο στην ασφάλεια αυτοκινήτου περιλαμβάνει τέτοια ποσά και αυτό που θα επιλέξετε επηρεάζει δραστικά το κόστος της ασφάλισης.

Είναι όμως ουσιώδες να ορίσετε μια απαλλαγή η οποία είναι εφικτή για εσάς να καταβληθεί σε περίπτωση που χρειαστεί, επειδή αυτό το ποσό θα πρέπει να το πληρώσετε πριν η ασφαλιστική καλύψει τυχόν ζημιές.

Μην ξεχνάτε πως όσο αυξάνετε το ποσό της απαλλαγής, τόσο μειώνεται το ποσό των ασφαλίστρων. Από την άλλη πλευρά, αυτό επισύρει την αυξημένη συμμετοχή σας σε περίπτωση ατυχήματος με δική σας υπαιτιότητα.

 

Λάθος #10: Η εμμονή στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία

Είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε ασφαλισμένους να παραμένουν πιστοί στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία για πολλά χρόνια, δίχως να κοιτάξουν για άλλες προσφορές!

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι αυτό θα τους εξασφαλίσει οικονομικά συμφέρουσες προσφορές με την πάροδο του χρόνου, σπανίως αυτό συμβαίνει πραγματικά.

Όταν πλησιάζει η ώρα της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου σας, είναι σοφό να ερευνήσετε την αγορά για να διασφαλίσετε ότι ο τωρινός σας πάροχος προσφέρει ακόμα τον καλύτερο συνδυασμό τιμής και κάλυψης. Αν ανακαλύψετε ότι κάποια άλλη ασφαλιστική προσφέρει την ίδια ή καλύτερη κάλυψη με χαμηλότερο κόστος, μπορεί να αξίζει να εξετάσετε την αλλαγή.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσα από το asfaleies24.gr όπου σας δίνουμε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές για φθηνές ασφάλειες αυτοκινήτων σε έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες με 1 μόλις κλικ!

Επιπλέον, οι συνεργάτες μας λίγο πριν την ανανέωση του συμβολαίου σας θα σας ενημερώσουν αν υπάρχουν πιο συμφέρουσες προσφορές από άλλες ασφαλιστικές, με τις ίδιες καλύψεις, έτσι ώστε να κάνετε μετάβαση σε νέο συμβόλαιο!

 

Λάθος #11: Επιλέγοντας αυτοκίνητο με υψηλό ασφαλιστικό κόστος

Η απόκτηση ενός οχήματος που οδηγεί σε υψηλές ασφαλιστικές εισφορές αποτελεί ένα μεγάλο λάθος σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στα έξοδά του.

Παρόλο που ένα πολυτελές, σπορ ή συλλεκτικό vintage αμάξι μπορεί να σας μαγέψει, η αλήθεια είναι πως όσο πιο ακριβό είναι ένα όχημα, τόσο αυξάνεται και το κόστος ασφάλισής του.

Εάν λοιπόν επιθυμείτε να διατηρήσετε το ασφαλιστικό κόστος σε χαμηλά επίπεδα, η απόκτηση ενός ακριβού αυτοκινήτου δεν είναι η πιο συνετή επιλογή.

Πριν την αγορά ενός αυτοκινήτου, σκεφθείτε καλά όλα τα περιφερειακά πάγια έξοδα όπως η ασφάλεια του αυτοκινήτου, τα ετήσια service, τα τέλη κυκλοφορίας, κ.α.

 

Λάθος #12: Μην παραβλέπετε τις προσφορές!

Στον χώρο της ασφάλειας αυτοκινήτου, υπάρχει πληθώρα εκπτώσεων και προσφορών που αναμένουν να τις αξιοποιήσετε!

Οι εκπτώσεις είναι τόσες πολλές που αποτελεί πραγματική παράλειψη να μην επωφεληθείτε από τουλάχιστον μία εξ αυτών ως οδηγός όταν ασφαλίζεστε!

Στην ειδική μας ιστοσελίδα για ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείτε να δείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ενώ στη φόρμα ασφάλισης θα σας εμφανιστούν όλες οι προσφορές συγκεντρωμένα!

Στο asfaleies24 βρίσκετε μαζεμένες τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και συγκρίνετε τιμές, καλύψεις και παροχές με μόλις 1 κλικ – όλα συγκεντρωμένα!

Βλέπετε αναλυτικά τι προσφέρει η κάθε ασφαλιστική εταιρεία για το δικό σας αυτοκίνητο και ασφαλίζεστε online σε 1 μόλις λεπτό από την άνεση του χώρου σας από υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο!

Κι αν χρειάζεστε βοήθεια ώστε να αποφύγετε κάποιο από τα παραπάνω λάθη, οι συνεργάτες μας είναι πάντα διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή για το δικό σας αυτοκίνητο!