Ποια πράγματα θα σας δώσουν έκπτωση στην ασφάλεια σπιτιού;

Ποια πράγματα θα σας δώσουν έκπτωση στην ασφάλεια σπιτιού;

Ποια πράγματα θα σας δώσουν έκπτωση στην ασφάλεια σπιτιού;

Το σπίτι σας είναι ίσως η πιο ακριβή – αλλά και καλύτερη – επένδυση που έχετε κάνει. Έχετε ρίξει τους κόπους μιας ζωής και όλο τον ιδρώτα σας για να το αποκτήσετε.

Γι’αυτό το λόγο σίγουρα χρειάζεστε την καλύτερη ασφάλεια σπιτιού έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι και εξασφαλισμένοι, για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στο μέλλον όπως μια φυσική καταστροφή.

Η ασφάλεια για το σπίτι σας έχει χαμηλό σχετικά κόστος, καθώς η μέση τιμή είναι περίπου 1,5% επί της αξίας κατασκευής του ακινήτου. Η αξία ακινήτου υπολογίζεται συνήθως με 900/1200/1500€ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα αν η κατασκευή είναι σύνηθες, πολύ καλή ή πολυτελείας αντίστοιχα.

Πως όμως μπορείτε να μειώσετε το κόστος ασφάλισης και να πετύχετε ένα καλό deal στην ασφάλιση κατοικίας;

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να έχετε σφαιρική εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς είναι να συγκρίνετε τιμές στο asfaleies24.gr και να δείτε αναλυτικά τι προσφέρει η κάθε εταιρεία και σε τι κόστος.

Οι πιστοποιημένοι μας σύμβουλοι είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη ασφάλεια κατοικίας και να προστατεύσετε το κεφάλαιό σας.

Πέρα όμως από την σύγκριση τιμών και τις προτάσεις του asfaleies24.gr, υπάρχουν κάποια πράγματα που αν υπάρχουν στην οικία σας, τότε μπορείτε να μειώσετε το κόστος ασφάλισης! Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά..

 

Αναβάθμιση στέγης

Σπίτια με ξύλινη στέγη δεν ασφαλίζονται ή ασφαλίζονται έναντι μεγάλου τιμήματος. Οι ξύλινες στέγες είναι πολύ επιρρεπείς στις φωτιές και γι’αυτό οι εταιρείες δεν αναλαμβάνουν αυτόν τον κίνδυνο ή τον αναλαμβάνουν με μεγάλο κόστος ασφάλισης.

Η αναβάθμιση σε μια κεραμοσκεπή ή σε σκεπή με μπετόν θα μειώσει το κόστος ασφάλισης ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει μια μεγαλύτερη σιγουριά στην οικία σας.

 

Σύστημα συναγερμού

Αρκετές ασφαλιστικές έχουν ως απαραίτητο την ύπαρξη συναγερμού για να ασφαλίσετε την κατοικία σας έναντι κλοπής. Ο συναγερμός λειτουργεί τόσο αποτρεπτικά για τους κλέφτες όσο και μετά τη διάρρηξη, ώστε να ειδοποιηθούν οι παρακείμενες κατοικίες.

Ένα σύστημα συναγερμού κοστίζει ελάχιστα ενώ παράλληλα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Αν προβείτε τώρα σε εγκατάσταση συναγερμού, φροντίστε να είναι νέας γενιάς με ασύρματη συνδεσιμότητα και άμεση ειδοποίηση στο κινητό σας τηλέφωνο.

 

Ανιχνευτές καπνού και πυρκαγιάς

Οι ανιχνευτές καπνού και πυρκαγιάς, κάνουν αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους: Ανιχνεύουν πρώτοι απ’όλους τους καπνούς που ξεκινάει μια φωτιά και ειδοποιούν άμεσα τον ιδιοκτήτη.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε από έναν ανιχνευτή καπνού σε κάθε χώρο κι έτσι θα έχετε άμεσα ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς, πριν αυτή εξαπλωθεί σε όλο το χώρο.

Η πυρκαγιά μέσα σε κάποιο δωμάτιο άλλωστε αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες πυρκαγιών στις κατοικίες και με έναν ανιχνευτή καπνού μπορείτε να την περιορίσετε άμεσα.

Αν έχετε εγκατεστημένο σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς, τότε είναι πολύ πιθανόν να λάβετε και μια καλύτερη τιμή για το ασφαλιστήριο πυρός της κατοικίας σας.

 

Αναβαθμίστε τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές σας εγκαταστάσεις

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυψη για ηλεκτρικές ή υδραυλικές ζημιές, τότε οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι το πολύ 15 ετών ή να έχουν ανακαινιστεί – σε διαφορετική περίπτωση πολύ σπάνια θα ασφαλιστούν από την ασφαλιστική εταιρεία.

Μια αναβάθμιση και ανακαίνιση στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές σας εγκαταστάσεις, θα τις δώσουν χρόνια ζωής για αρκετό καιρό ακόμα ενώ παράλληλα θα μπορέσετε να ασφαλίσετε την εγκατάσταση έναντι ζημιών και να πετύχετε και μια πολύ καλή τιμή.

 

Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης

Σε περίπτωση που υπάρχει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης σε όλη την οικία ή σε κρίσιμα σημεία όπως η κουζίνα και το λεβητοστάσιο, τότε η ασφαλιστική εταιρεία το μετράει ως bonus και μπορεί να σας δώσει μια μείωση τιμής όταν γίνεται η αξιολόγηση του κινδύνου.

Πέρα από αυτό όμως, το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης διευκολύνει και εσάς καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς, μπορείτε άμεσα να την περιορίσετε.

Ειδικά αν πρόκειται για ασφάλεια ενυπόθηκου δανείου, το σύστημα πυρόσβεσης μπορεί κυριολεκτικά να σας σώσει από την όλη ταλαιπωρία και να περιορίσετε τις καταστροφές στο οίκημά σας.

 

Σύστημα θέρμανσης

Ανάλογα το σύστημα θέρμανσης που έχετε, οι ασφαλιστικές μπορούν να σας χρεώσουν επιπλέον χρεώση για την ασφάλιση της οικίας. Τα συστήματα πέλλετ ή η θέρμανση με σόμπα, επιφέρουν μεγαλύτερο κίνδυνο για φωτιά έναντι της θέρμανσης με αέριο ή ατομικό καυστήρα πετρελαίου.

 

Νέα κατασκευή, χαμηλότερο ασφάλιστρο

Όλες οι νέες κατασκευές κτηρίων έχουν χαμηλότερα ασφάλιστρα καθώς πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και ανταποκρίνονται πλήρως στα σύγχρονα κριτήρια κατασκευής.

Όσο πιο νέο είναι ένα κτήριο, τόσο χαμηλότερα ασφάλιστρα θα έχει σε σχέση με κάποια παλαιότερη κατασκευή.

 

Κάντε καλό έλεγχο τιμών και καλύψεων!

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πάντα να κάνετε πολύ καλό έλεγχο τιμών αλλά και καλύψεων από την ασφαλιστική που θα επιλέξετε. Το τι καλύπτει μια ασφάλεια σπιτιού διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία – άλλες εταιρείες καλύπτουν μόνο φυσικά φαινόμενα χωρίς σεισμό ενώ άλλες μπορεί να καλύπτουν όλες τις ζημιές που μπορεί να πάθει ένα σπίτι.

Όπως και στην ασφάλεια αυτοκινήτου, έτσι και στην ασφάλεια σπιτιού, η έρευνα και η σύγκριση τιμών είναι απαραίτητη. Εμείς στο asfaleies24.gr είμαστε δίπλα σας να σας συμβουλεύσουμε για οτιδήποτε χρειαστείτε ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή!