ασφαλεια ενυποθηκης κατοικιας
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας – Για στεγαστικό δάνειο

Η ασφάλεια σπιτιού για δάνειο ή αλλιώς ενυπόθηκης κατοικίας, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να λάβετε, όταν αγοράζετε κατοικία μέσω δανείου.

Η τράπεζα που σας δανείζει για να είναι εξασφαλισμένη ακόμα και σε περίπτωση καταστροφής όπως πυρκαγιά, σεισμό, φυσικές καταστροφές, κ.α. , θα σας ζητήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα πρέπει να συνάψετε με κάποια ασφαλιστική εταιρεία.

Εσείς θα πρέπει να βρείτε την ασφαλιστική που επιθυμείτε, απλά θα πρέπει να ζητήσετε να υπάρχουν οι καλύψεις που ζητάει η τράπεζα.

Μια ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας εξασφαλίζει τόσο την τράπεζα ότι θα έχει σίγουρα τα χρήματά της σε περίπτωση ατυχήματος όσο φυσικά και για εσάς καθώς θα αποζημιωθείτε την αξία του σπιτιού σε περίπτωση ολικής καταστροφής.

Ποια ασφαλιστική εταιρεία όμως θα επιλέξετε για να ασφαλίσετε την περιουσία σας; Ποιο συμβόλαιο σας συμφέρει περισσότερο όταν ασφαλίζετε το στεγαστικό σας δάνειο;

Ψάχνεις καλή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ; Στο Asfaleies24 ασφαλίζεσαι Online σε 1 λεπτό, χωρίς δικαιολογητικά! Δες τιμές για το δικό σου σπίτι από 0,82€/τ.μ./έτος ΕΔΩ!

Τι πρέπει να καλύπτει η ασφάλεια για στεγαστικό δάνειο

Η ασφάλεια που θα κάνετε για την κατοικία σας, θα πρέπει να καλύπτει αυτά που ζητάει η τράπεζα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που σας δανείζει.

Οι καλύψεις συνήθως που ζητάνε είναι:

Φυσικά κάθε τράπεζα έχει τους δικούς της κανόνες και ανάλογα θα σας ενημερώσει για τις καλύψεις που απαιτεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, συνήθως κινούνται γύρω από τις 4 παραπάνω καλύψεις που σας αναφέραμε.

 

Ασφαλιστικές εταιρείες με προγράμματα ασφάλειας κατοικίας

Δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες προγράμματα ασφάλισης κατοικίας. Άλλες εξειδικεύονται σε άλλους κλάδους όπως ασφάλειες αυτοκινήτων και γενικά οχημάτων ενώ άλλες παρέχουν υπηρεσίες ασφάλισης για σπίτια.

Μερικές γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν αξιόπιστα προγράμματα ασφάλειας ενυπόθηκης κατοικίας είναι η Εθνική Ασφαλιστική, η Hellas Direct , η AIG καθώς και η Ιντερσαλόνικα.

 

Που μπορείτε να ασφαλίσετε την κατοικία σας και πως γίνεται να μειώσετε το κόστος ασφάλισής της

Την ενυπόθηκη κατοικία μπορείτε να την ασφαλίσετε σε οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία θέλετε. Αρκετές φορές οι τράπεζες θα σας πούνε ότι είναι υποχρεωτικό η ασφάλιση να γίνει στην ασφαλιστική εταιρεία της τράπεζας. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με την εγκύκλιο 462 της ΤΤΕ δεν ισχύει και απαγορεύεται ρητά.

Μπορείτε να επιλέξετε ασφάλεια για στεγαστικό δάνειο όπου επιθυμείτε, αρκεί αυτή να καλύπτει τις προϋποθέσεις της τράπεζας που σας χορήγησε το δάνειο.

Επίσης, με απλές κινήσεις μπορείτε να μειώσετε το κόστος ασφάλισης σας, όπως:

  • Να εγκαταστήσετε ένα σύστημα προηγμένου συναγερμού
  • Να εγκαταστήσετε ένα σύστημα πυρασφάλειας
  • Να έχετε θωρακισμένη πόρτα νέας τεχνολογίας

Όλα αυτά, επειδή μειώνουν αντίστοιχα τον κίνδυνο κλοπής, πυργκαγιάς, κτλ, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των ασφαλίστρων σας.

Ενδεικτικό κόστος ασφάλισης για κατοικία με στεγαστικό δάνειο

Θα πρέπει να υπολογίζετε για ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου στην Αθήνα, 100 τ.μ. περίπου 140€ ετήσιο κόστος ασφάλισης με αρκετές καλύψεις μέσα στο συμβόλαιο που θα απαιτούνται από την τράπεζα όπως κάλυψη πυρός, σεισμού, φυσικά φαινόμενα, κ.α.

Φυσικά το τελικό κόστος εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως την ηλικία του σπιτιού και της οικοδομής, την περιοχή, τα υλικά κατασκευής κ.α.

 

Θέλεις ασφάλεια σπιτιού για δάνειο; Βρες τη φθηνότερη στο asfaleies24.gr!

Μέσα από το asfaleies24.gr μπορείς να βρεις τη φθηνότερη αλλά και πληρέστερη ασφάλεια σπιτιού για δάνειο, συγκρίνοντας τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας και επιλέγοντας αυτήν καλύπτει εσάς και τις ανάγκες σας.

Στην ειδική φόρμα αναζήτησης, μπορείτε να εισάγετε τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται όπως τετραγωνικά, ποιότητα κατασκευής, περιοχή, κ.α. και η μηχανή αναζήτησης θα σας επιστρέψει άμεσα όλα τα διαθέσιμα αποτελέσματα από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις καλύψεις που απαιτεί η τράπεζα να υπάρχουν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και προχωρήστε online στην έκδοση προσφοράς!

Άμεσα ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει για να ολοκληρώσετε την ασφάλεια σπιτιού και να λάβετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο!

 


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373