Πως να μειώσεις το κόστος της ασφάλειας μηχανής σου!
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πως επηρεάζεται το κόστος της ασφάλειας μηχανής σου!

Έχετε κάθε λόγο να νιώθετε αισιοδοξία διότι έχετε φτάσει στην ιδανική γωνιά του διαδικτύου! Με το κόστος ζωής να κλιμακώνεται σταθερά και να επιβαρύνει τον καθένα μας με διάφορους τρόπους, η ασφάλεια μηχανής μπορεί να αποτελεί μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση για ένα νοικοκυριό.

Παρ’ όλ’ αυτά, είναι ένα αναγκαίο κακό για τη διασφάλιση της δικής σας οικονομικής προστασίας σας αλλά και του αγαπημένου σας δικύκλου.

Σε αυτόν τον οδηγό θα επισημάνουμε διάφορες στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν να μειώσετε το κόστος της ασφάλειας όταν έρθει η ώρα να αγοράσετε το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο.

4 κρίσιμοι παράγοντες που καθορίζουν το κόστος ασφάλισης της μοτοσυκλέτας:

Διάφοροι παράμετροι μπορούν να διαμορφώσουν την τιμή του ασφαλίστρου σας, αναλόγως από το πακέτο που θα επιλέξετε σας μέχρι και τη διάρκεια του συμβολαίου. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε μερικά ερωτήματα που θα πρέπει να σκεφτείτε κατά την διάρκεια αγοράς της δικής σας ασφάλειας.

 

Τι καλύψεις συμπεριλαμβάνει η ασφάλεια μηχανής σας;

Πρώτο και κύριο, το επίπεδο της ασφαλιστικής σας κάλυψης θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν το κόστος για την ασφάλεια της μοτοσυκλέτας σας.

Όπως είναι γνωστό σε πολλούς από εσάς, υφίστανται δυο βασικά είδη ασφαλιστικής κάλυψης που είναι διαθέσιμα για τη μηχανή σας:

 

# Ασφάλιση μόνο για ζημίες σε τρίτους – Αστική Ευθύνη:

Αυτή είναι η πιο απλή μορφή και σας παρέχει κάλυψη σε περίπτωση που προκαλέσετε ζημιά ή τραυματισμό σε τρίτο πρόσωπο. Δεν καλύπτει, ωστόσο, την απώλεια ή τη ζημιά που μπορεί να υποστεί το ίδιο το όχημά σας.

 

# Κάλυψη Κλοπής

Είναι η δεύτερη επιλογή που έχετε, σε συγκεκριμένα μοντέλα μηχανών, όπου καλύπτεται η ολική κλοπή της μηχανής σας.

Η ασφάλεια μοτοσυκλέτας με κλοπή είναι η πλέον ενισχυμένη ασφάλιση που μπορείτε να αγοράσετε για το δίκυκλό σας και περιλαμβάνει αρκετές επιπλέον καλύψεις όπως φυσικά και την ολική κλοπή του δικύκλου σας.

Προτείνεται ιδιαίτερα για ακριβές μηχανές που έχουν μεγάλη εμπορική αξία.

 

Τι είδους μοτοσυκλετιστής είστε;

Αν χρησιμοποιείτε τη μοτοσυκλέτα σας σπάνια και κυρίως κατά διαστήματα – όπως για παράδειγμα μόνο το καλοκαίρι – τότε μπορείτε να κάνετε μια τρίμηνη ασφάλιση μηχανής ή ακόμα και εξάμηνη και τους υπόλοιπους μήνες να καταθέσετε ηλεκτρονικά τις πινακίδες της μηχανής, εφόσον δεν την κυκλοφορείτε.

Επιπλέον, αν έχετε άριστο οδηγικό ιστορικό χωρίς ατυχήματα, αυτό μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση χαμηλών ασφαλίστρων σας μέσω του συστήματος βαθμολόγησης των ασφαλιστικών εταιρειών, το γνωστό σε όλους Bonus Malus.

 

Μήπως είσαι νέος αναβάτης;

Είναι γεγονός ότι οι νέοι αναβάτες συχνά επιβαρύνονται με υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, λόγω του μεγαλύτερου κινδύνου που συνεπάγεται η ανεπαρκής εμπειρία τους στην οδήγηση. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς αρχίζετε χωρίς πραγματικές οδηγικές δεξιότητες ή πολύ περιορισμένη προϋπηρεσία.

Αυτό ισχύει για όσους έχουν το δίπλωμα λιγότερο από ένα χρόνο ή για όλους όσους είναι κάτω των 23 ετών.

Το επιπλέον κόστος για το επασφάλιστρο νέων οδηγών διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική και συνήθως είναι μια επιβάρυνση της τάξης του 15-60% παραπάνω στο ασφάλιστρο.

 

Πώς φυλάσσετε τη μηχανή σας;

Η ασφαλής στάθμευση της μοτοσικλέτας σας εντός ενός φυλασσόμενου γκαράζ κατά τις βραδινές ώρες μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του ποσού της ασφάλισης σας, σε αντίθεση με την στάθμευση σε έναν λιγότερο ασφαλή χώρο.

Επιβεβαιώστε ότι το γκαράζ σας μπορεί να κλειδώνει επαρκώς, διότι ανασφάλιστα ή ανεπαρκώς ασφαλισμένα γκαράζ μπορεί να θεωρηθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες ως αυξημένος κίνδυνος.

Το παραπάνω ισχύει εφόσον στο πακέτο σας έχετε κάλυψη κλοπής. Οποιαδήποτε αντικλεπτικά μέτρα παραπάνω έχει η μηχανή σας (συναγερμός, immobilizer, κτλ) όλα μετράνε θετικά στο να μειωθούν τα ασφάλιστρά σας, καθώς μειώνεται αντίστοιχα και ο κίνδυνος κλοπής.

 

Συγκρίνετε τιμές για να μειώσεις το κόστος ασφάλισης!

Η εύρεση χαμηλών ασφάλιστρων για τη μηχανή σας, πάντα θα αρχίζει και θα τελειώνει στη σύγκριση τιμών!

Όταν συγκρίνετε τιμές σε δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες, βλέπετε πολύ εύκολα και γρήγορα όλη την ασφαλιστική αγορά και γνωρίζετε απευθείας τι τιμές και κόστη ασφάλισης υπάρχουν.

Στο asfaleies24 μπορείς να συγκρίνεις τιμές για ασφάλεια μηχανής σε έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες, να επιλέξεις τις καλύψεις που θέλεις είτε για μια βασική ασφάλιση μηχανής είτε για ένα πακέτο με κάλυψη κλοπής και να ασφαλιστείς online σε μόλις 1 λεπτό, χωρίς δικαιολογητικά*!

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις όποιο πακέτο ασφάλισης για τη μηχανή σου επιθυμείς και να προσθέσεις επιπλέον τις προαιρετικές καλύψεις όπως είναι η οδική βοήθεια και η νομική προστασία.