ασφαλεια περιεχομενου σπιτιου
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού – Τι καλύπτει και τι προσφέρει

Η ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού είναι μια κάλυψη στο κύριο ασφαλιστήριο της ασφάλειας σπιτιού όπου προσφέρει κάλυψη για το περιεχόμενο της οικίας σας.

Η ασφάλεια περιεχομένου καλύπτει κινδύνους όπως κλοπή, πυρκαγιά και φυσικές καταστροφές γύρω από τα αντικείμενά σας, όπως ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, κ.α. που μπορεί να επηρεαστούν από μια απροσδόκητη απώλεια.

Διαφέρει από την ασφάλεια σπιτιού για φωτιά ή την ασφάλεια για σεισμό καθώς προσφέρει προστασία στις συσκευές και στα αντικείμενά σας, ως πρόσθετη ασφάλιση στη βασική ασφάλεια του κτηρίου σας.

Πάμε να δούμε όμως τι καλύπτει η ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού, τι σας προσφέρει καθώς και πόσο κοστίζει.

Ψάχνεις καλή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ; Στο Asfaleies24 ασφαλίζεσαι Online σε 1 λεπτό, χωρίς δικαιολογητικά! Δες τιμές για το δικό σου σπίτι από 0,82€/τ.μ./έτος ΕΔΩ!

Τι καλύπτει η ασφάλεια περιεχομένου

Η κάλυψη για ασφάλεια του περιεχομένου της οικίας σας, καλύπτει διάφορα αντικείμενα μετά από καταγραφή και συμφωνία της αξίας τους που θα κάνετε με την ασφαλιστική εταιρεία, πριν τη σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η συγκεκριμένη ασφάλιση συνήθως προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καλύψεων σε αντικείμενα όπως:

  • Έπιπλα
  • Ηλεκτρικές συσκευές
  • Προσωπικά αντικείμενα
  • Τιμαλφή(μετά από ειδική συμφωνία με τις ασφαλιστικές εταιρείες)
  • Εξοπλισμός σπιτιού (είδη γυμναστηρίου, είδη διασκέδασης, κ.α.)

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη με την ασφαλιστική εταιρεία έτσι ώστε να καταγραφούν τα αντικείμενα και να οριστεί η αξία τους, πριν την έναρξη της ασφάλισης.

 

# Πρόσθετες καλύψεις

Σε ορισμένα συμβόλαια κάλυψης περιεχομένου μπορεί να υπάρχουν πρόσθετες επιλογές που ενδέχεται να μην συμπεριλαμβάνονται στην κύρια ασφάλιση.

Αυτές οι επιλογές είναι:

Κάλυψη τυχαίας ζημιάς: Καλύπτει το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης συσκευών μετά από μια τυχαία ζημιά.

Νομική προστασία: Προσφέρει νομική προστασία στον ιδιοκτήτη του ακινήτου για κάθε φύσης πρόκλησης ζημιάς ή τραυματισμού σε τρίτους

Κάλυψη εξόδων διαμονής: Σε περίπτωση που το σπίτι σας δεν είναι κατοικήσιμο λόγω σεισμού ή άλλης ζημιάς, η ασφαλιστική σας προσφέρει τη δυνατότητα να μείνετε κάπου άλλου καλύπτοντας τα σχετικά έξοδα.

 

Τα πλεονεκτήματα της ασφάλειας περιεχομένου

Η ασφάλεια περιεχομένου της οικίας σας, σας προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα που δεν υπάρχουν στο βασικό ασφαλιστήριο κατοικίας.

Αυτά είναι:

 

# Οικονομική προστασία

Προστατεύοντας τον οικιακό εξοπλισμό σας, έχετε μια σχεδόν απόλυτη οικονομική προστασία έναντι ζημιών σε περίπτωση απώλειας του εξοπλισμού σας. Αυτό σημαίνει πως αν τα αντικείμενά σας έχουν υποστεί ζημιά ή καταστραφεί μετά από κλοπή για παράδειγμα, τότε θα αποζημιωθείτε με το κόστος που χρειάζεται για την αντικατάστασή τους.

 

# Ψυχική ηρεμία

Γνωρίζοντας την κάλυψη που έχετε για τις συσκευές σας, έχετε μια απόλυτη ηρεμία στο μυαλό γνωρίζοντας ότι προστατεύετε τα πολύτιμά αντικείμενά σας από απρόβλεπτα γεγονότα.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος της ασφάλισης περιεχομένου;

Το κόστος για αν ασφαλίσετε τα αντικείμενά σας, εξαρτάται από αρκετούς δυναμικούς παράγοντες, όπως:

 

#Αξία αντικειμένων

Η αξία των αντικειμένων είναι από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του ασφαλίστρου. Όσο πιο πολύτιμα και ακριβά τα αντικείμενα, τόσο υψηλότερο το κόστος ασφάλισης.

 

#Επίπεδο κάλυψης

Ανάλογα το τι επίπεδο κάλυψης θα θελήσετε, αντίστοιχα διαμορφώνεται και το κόστος ασφάλισης. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα κάλυψης, όπως κάλυψη για κλοπή, κάλυψη για ζημιά, κάλυψη βλάβης, κ.α.

 

#Ποσό απαλλαγής

Η απαλλαγή είναι το ποσό που πληρώνετε ως συμμετοχή στην οποιαδήποτε ζημιά και μετά από ‘κει και πέρα αποζημιώνει η ασφαλιστική εταιρεία. Όσο μικρότερη η απαλλαγή, τότε υψηλότερο το κόστος ασφάλισης.

 

#Τοποθεσία ακινήτου

Η ασφαλιστική εταιρεία κατηγοριοποιεί τα ακίνητα και με βάση την τοποθεσία, γνωρίζοντας που υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα και αρκετές παραβιάσεις. Έτσι, ανάλογα την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο θα διαμορφωθεί και το κόστος της ασφάλισης για το περιεχόμενό σας.

 

#Μέτρα ασφαλείας

Ένας σημαντικός παράγοντας στο κόστος ασφαλίστρων, τόσο για την ασφάλεια περιεχομένου όσο και γενικά για την ασφάλεια σπιτιού είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχετε στην οικία σας. Όσα περισσότερα, τόσο χαμηλότερο το κόστος ασφάλισης.

des prosfores

Πως θα επιλέξετε το ιδανικό ασφαλιστήριο για ασφάλιση περιεχομένου

Πριν αγοράσετε την ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τα αντικείμενα που έχετε και να προσδιορίσετε την αξία τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη πολιτική για την ασφάλειά σας, με επαρκή κάλυψη για τα περιουσιακά σας στοιχεία.

 

#Συγκρίνετε αρκετές εταιρείες

Μέσα από το asfaleies24 μπορείτε να συγκρίνετε δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες τόσο για τις τιμές που παρέχουν όσο και τις καλύψεις. Μελετήστε αρκετές προσφορές, δείτε το τι καλύπτεται και βρείτε την καλύτερη ασφάλεια σπιτιού με βάση τις ανάγκες σας!

 

#Διαβάστε πάντα τους όρους ασφάλισης

Πριν την αγορά του συμβολαίου, να διαβάσετε τους όρους ασφάλισης και να μελετήστε τι καλύπτεται και μέχρι ποιο ποσό.

 

Διαδικασία ασφάλισης

Η διαδικασία ασφάλισης είναι εύκολη αλλά χρειάζεται μια διεργασία πριν ενεργοποιηθεί η ασφάλειά σας. Αρχικά, μέσα από το asfaleies24 αγοράζετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει για την ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη περιεχομένου.

Έπειτα, θα σας σταλεί από την ασφαλιστική εταιρεία το ειδικό έντυπο καταγραφής των αντικειμένων σας, όπου πρέπει να γράψετε τα αντικείμενα και τις αξίες τους.

Η ασφαλιστική θα τα μελετήσει και ίσως ζητήσει περισσότερες πληροφορίες ή/και φωτογραφίες τους.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα σας σταλεί και το αντίστοιχο ασφαλιστήριο.

 

Είναι υποχρεωτική η ασφάλεια περιεχομένου;

Όχι, η ασφάλεια περιεχομένου δεν είναι υποχρεωτική σε καμία περίπτωση. Ακόμα κι αν έχετε θέλετε μια ασφάλεια σπιτιού για στεγαστικό δάνειο, η κάλυψη περιεχομένου είναι προαιρετική και πρόσθετη στη βασική ασφάλιση και κανένα τραπεζικό ίδρυμα δεν θα σας τη ζητήσει!

Η ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού είναι μια μορφή ασφάλισης που σας παρέχει οικονομική προστασία και ηρεμία, για τα αντικείμενα αξίας του σπιτιού σας. Προσφέρει επιπλέον κάλυψη από τη βασική ασφάλεια σπιτιού που καλύπτει μόνο ζημιές στο κτήριο ή τις σωληνώσεις σας.

Στο asfaleies24 μπορείτε να συγκρίνετε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, να βρείτε την ιδανική ασφάλεια σπιτιού και να αγοράσετε το δικό σας συμβόλαιο online σε μόλις 2 λεπτά από το σπίτι σας! Η ασφάλεια σπιτιού μπορεί να είναι προαιρετική, όμως προσφέρει μια τεράστια ηρεμία και σιγουριά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου!