ασφαλεια αυτοκινητου σε περιπτωση θανατου

-> Αρχική / Ασφάλεια Αυτοκινήτου / Ασφάλεια αυτοκινήτου σε περίπτωση θανάτου

Ασφάλεια Αυτοκινήτου σε περίπτωση θανάτου – Τι πρέπει να γίνει

Όσο δυσάρεστος κι αν είναι ένας θάνατος, δυστυχώς θα πρέπει να γίνουν αρκετές διεργασίες μετά που αφορούν μεταβιβάσεις και αλλαγές ονομάτων στα περιουσιακά στοιχεία του αποβιώσαντος.

Ένα από αυτά αφορά την ασφάλεια του αυτοκινήτου εφόσον ο αποβιώσαντος ήταν ιδιοκτήτης οχήματος.

Τι συμβαίνει με την ασφάλεια; Ισχύει κανονικά ή πρέπει να γίνει καινούργια;

Ισχύει η ασφάλεια μετά το θάνατο;

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου σύμφωνα με το νόμο 2496/97 δε λήγει και συνεχίζει κανονικά. Το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί από οποιονδήποτε έχει το νόμιμο δικαίωμα και καλύπτετε κανονικά καθώς η ασφαλιστική κάλυψη μεταφέρεται στους κληρονόμους.

Αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου δε μπορεί να γίνει έτσι απλά, οπότε πρέπει να ακολουθηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες για να αλλάξει το όνομα του ασφαλισμένου.

 

Τι πρέπει να κάνετε για να αλλάξει η ασφάλεια αυτοκινήτου

Αν είστε κληρονόμος, τότε θα πρέπει να μεταβιβάσετε το αυτοκίνητο στα δικά σας στοιχεία και να βγάλετε καινούργια ασφάλεια αυτοκινήτου, εντός 30 ημερών από τη μεταβίβαση, καθώς θα λήξει η προηγούμενη αυτοδικαίως όταν γίνει η μεταβίβαση.

Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει η μεταβίβαση και είστε ο νόμιμος κληρονόμος, τότε μπορείτε να μας προσκομίσετε τα απαραίτητα έγγραφα και να εκδοθεί η ασφάλεια αυτοκινήτου με όνομα ως «Νόμιμοι κληρονόμοι ΧΧΧ»

Ασφάλεια αυτοκινήτου θανόντα

Η ασφάλεια θανόντα μπορεί να γίνει όπως γράψαμε και πιο πάνω είτε με την μεταβίβαση του αυτοκινήτου και την αλλαγή των στοιχείων στην άδεια κυκλοφορίας είτε με την ασφάλιση του οχήματος στο όνομα «Νόμιμοι κληρονόμοι Θανόντα χχχ»

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον το όχημα είναι νόμιμα ασφαλισμένο, μπορεί να το οδηγεί ο οποιοσδήποτε – δηλαδή κάθε άτομο που δεν έχει υποχρέωση επασφάλιστρου.

Αν υπάρξει θάνατος και το όχημα οδηγείτε από άλλον οδηγό, θα πρέπει να ενημερωθεί η ασφαλιστική εταιρεία για τα στοιχεία του οδηγού και ίσως να αλλάξει και η ασφάλεια, ώστε να αναφέρει τους κληρονόμους.

 

Πως θα ασφαλιστείτε online είτε είναι στο όνομά σας η άδεια είτε όχι

Αν μεταβιβάσατε το αυτοκίνητο και πλέον είναι στα δικά σας στοιχεία, τότε η ασφάλιση είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία που δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά από την στιγμή που θα την ξεκινήσετε, μέχρι να την ολοκληρώσετε και να κατεβάσετε το συμβόλαιό σας!

Στη φόρμα ασφάλισης του asfaleies24.gr, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας και άμεσα βλέπετε τιμές και προσφορές από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες.

Συγκρίνετε προσφορές και καλύψεις και επιλέγετε αυτήν που σας συμφέρει!

Αν το αυτοκίνητο είναι ακόμα στα στοιχεία του θανόντα, τότε με τα αντίστοιχα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είστε ο νόμιμος κληρονόμος, προχωράτε πάλι στη φόρμα ασφάλισης και στα στοιχεία ιδιοκτήτη είτε βάζετε το ονοματεπώνυμο του θανόντα είτε συμπληρώνετε «Νόμιμοι Κληρονόμοι + ονοματεπώνυμο θανόντα» και επιπλέον συμπληρώνετε το ΑΦΜ του θανόντα στο αντίστοιχο πεδίο.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει τη δική της διαδικασία για την ασφάλιση αυτοκινήτων και στο asfaleies24.gr είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε και να εκδώσουμε άμεσα και γρήγορα την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας στην καλύτερη τιμή!

☞ Βρες Ασφάλεια Αυτοκινήτου από 6,20€/μήνα ΕΔΩ!