αλλαγη ονοματος ασφαλεια αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου εκδίδεται στις περισσότερες περιπτώσεις στο όνομα του ιδιοκτήτη που αναγράφει και η άδεια κυκλοφορίας. Σε μερικές ασφαλιστικές εταιρείες, αν ο ιδιοκτήτης δεν οδηγεί πλέον ή δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, τότε μπορεί ως κύριο όνομα να ασφαλιστεί ο κύριος οδηγός.

Το ασφαλιστήριο καλύπτει όσους οδηγάνε το αυτοκίνητο και πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης οδήγησης – δηλαδή δε χρειάζονται επασφάλιστρο ή δεν οδηγάνε υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ κτλ .

Έτσι, αν ο ιδιοκτήτης οδηγεί περιστασιακά το αυτοκίνητο και το οδηγεί περισσότερο για παράδειγμα ο γιος του, που έχει δίπλωμα περισσότερο από 1 χρόνο και είναι άνω των 23 ετών, δε χρειάζεται να αλλάξει η ασφάλεια του αυτοκινήτου. Καλό είναι βέβαια να σταλεί και το δίπλωμα του 2ου οδηγού στην ασφαλιστική, ώστε να έχει γνώση ότι το οδηγεί ο συγκεκριμένος οδηγός.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Γίνεται αλλαγή ονόματος στην ασφάλεια του αυτοκινήτου;

Στην ουσία αλλαγή ονόματος στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο δε γίνεται! Δεν μπορεί δηλαδή να αλλάξει το όνομα σε κάποιο άλλο και να σταλεί νέο συμβόλαιο.

Για να γίνει αυτή η «αλλαγή», θα πρέπει να υπάρχει καταρχήν κάποιος λόγος (π.χ. αν έχει γίνει μεταβίβαση του αυτοκινήτου) καθώς και να αποδεικνύεται με τα αντίστοιχα έγγραφα, όπως την καινούργια άδεια κυκλοφορίας.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνει ακύρωση της παλιάς ασφάλειας αυτοκινήτου και έκδοση καινούργιας στα νέα στοιχεία ιδιοκτήτη.

 

Πως προσθέτουμε άλλους οδηγούς στο ασφαλιστήριό μας

Η προσθήκη άλλων οδηγών στο ασφαλιστήριο δεν είναι απαραίτητη, εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι για να μπει επασφάλιστρο.

Αν υπάρχει νέος οδηγός που οδηγεί το αυτοκίνητο, δηλαδή νέος κάτω των 23 ετών (ή 25 για κάποιες εταιρείες) ή άτομο με δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο, τότε θα πρέπει να ενημερωθεί η ασφαλιστική εταιρεία και να χρεωθεί το αντίστοιχο επασφάλιστρο στο συμβόλαιο.

Το επασφάλιστρο είναι μια επιπλέον χρέωση που μπαίνει από την εταιρεία καθώς ο κίνδυνος εμπλοκής σε ατύχημα για νέο οδηγό είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με κάποιον πιο έμπειρο! Συνήθως το επασφάλιστρο επιφέρει ένα επιπλέον κόστος που κυμαίνεται μεταξύ 20-60% επί των ασφαλίστρων.

Αν δεν υπάρχει υποχρέωση για επασφάλιστρο, τότε ο οποιοσδήποτε που κατέχει νόμιμη και ενεργή άδεια οδήγησης μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο και καλύπτεται κανονικά από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος.

Έτσι, ακόμα κι αν η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι σε άλλο όνομα, μπορείτε αν έχετε δίπλωμα οδήγησης και δεν εμπίπτετε σε κατηγορία επασφάλιστρου, να οδηγήσετε νόμιμα το όχημα και φυσικά να είστε απόλυτα καλυμμένοι!

Ένα πολύ συχνό παράδειγμα, είναι το ασφαλιστήριο να είναι στο όνομα κάποιου γονέα που είναι και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και να το οδηγεί ο γιός ή η κόρη.

Αν δεν υπάρχει υποχρέωση επασφάλιστρου, μπορούν να το οδηγούν κανονικά κι ας μην αναφέρονται στην ασφάλεια του αυτοκινήτου!

Τέλος, να τονίσουμε πως καλό είναι να δηλώνονται όλοι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το όχημα, καθώς κάτι τέτοιο προτιμάνε και οι ασφαλιστικές εταιρείες – ακόμα κι αν δεν χρήζουν επιβολής επασφάλιστρου!

 

Θέλεις να αλλάξεις ασφάλεια; Σύγκρινε πρώτα στο asfaleies24!

Αν από την άλλη θέλεις να αλλάξεις ασφαλιστική ή να βρεις τις φθηνότερες προσφορές, τότε στο asfaleies24 συγκρίνεις ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό ανάμεσα σε έως 27 εταιρείες και βρίσκεις τις καλύτερες προσφορές της αγοράς, από την άνεση του σπιτιού σου!

Μπορείς να βρεις είτε μια απλή βασική ασφάλεια αυτοκινήτου με τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις και το χαμηλότερο δυνατό κόστος έως μια πλήρη μικτή ασφάλιση με όλες τις καλύψεις, για να είσαι 100% καλυμμένος!

Σύγκρινε τιμές και καλύψεις σε 1 λεπτό και αγόρασε τη δική σου ασφάλεια χωρίς δικαιολογητικά online και έχοντας τις πιο δημοφιλείς προαιρετικές καλύψεις, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Πέρα από τις καλύψεις του συμβολαίου σου, μπορείς να προσθέσεις επίσης στην ασφάλεια την κάλυψη για οδική βοήθεια, τη νομική προστασία, τη θραύση κρυστάλλων καθώς και το προσωπικό ατύχημα οδηγού με πολύ χαμηλό κόστος, σε οποιοδήποτε ασφαλιστήριο αυτοκινήτου! Αυτές οι τέσσερις είναι και οι πιο δημοφιλείς εξτρά καλύψεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου που ζητάνε οι περισσότεροι οδηγοί και προσφέρουν μια επιπλέον προστασία αλλά και βοήθεια σε μια δύσκολη κατάσταση, στον ασφαλισμένο οδηγό!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373