αλλαγη ονοματος ασφαλεια αυτοκινητου

Αλλαγή ονόματος σε ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου εκδίδεται στις περισσότερες περιπτώσεις στο όνομα του ιδιοκτήτη που αναγράφει και η άδεια κυκλοφορίας. Σε μερικές ασφαλιστικές εταιρείες, αν ο ιδιοκτήτης δεν οδηγεί πλέον ή δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, τότε μπορεί ως κύριο όνομα να ασφαλιστεί ο κύριος οδηγός.

Το ασφαλιστήριο καλύπτει όσους οδηγάνε το αυτοκίνητο και πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης οδήγησης – δηλαδή δε χρειάζονται επασφάλιστρο ή δεν οδηγάνε υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ κτλ .

Έτσι, αν ο ιδιοκτήτης οδηγεί περιστασιακά το αυτοκίνητο και το οδηγεί περισσότερο για παράδειγμα ο γιος του, που έχει δίπλωμα περισσότερο από 1 χρόνο και είναι άνω των 23 ετών, δε χρειάζεται να αλλάξει η ασφάλεια του αυτοκινήτου. Καλό είναι βέβαια να σταλεί και το δίπλωμα του 2ου οδηγού στην ασφαλιστική, ώστε να έχει γνώση ότι το οδηγεί ο συγκεκριμένος οδηγός.

Γίνεται αλλαγή ονόματος στην ασφάλεια του αυτοκινήτου;

Στην ουσία αλλαγή ονόματος στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο δε γίνεται! Δεν μπορεί δηλαδή να αλλάξει το όνομα σε κάποιο άλλο και να σταλεί νέο συμβόλαιο.

Για να γίνει αυτή η «αλλαγή», θα πρέπει να υπάρχει καταρχήν κάποιος λόγος (π.χ. αν έχει γίνει μεταβίβαση του αυτοκινήτου) καθώς και να αποδειχτεί με τα αντίστοιχα έγγραφα, όπως την καινούργια άδεια κυκλοφορίας.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνει ακύρωση της παλιάς ασφάλειας αυτοκινήτου και έκδοση καινούργιας στα νέα στοιχεία ιδιοκτήτη.

 

Πως προσθέτουμε άλλους οδηγούς στο ασφαλιστήριό μας

Η προσθήκη άλλων οδηγών στο ασφαλιστήριο δεν είναι απαραίτητη, εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι για να μπει επασφάλιστρο.

Αν υπάρχει νέος οδηγός που οδηγεί το αυτοκίνητο, δηλαδή νέος κάτω των 23 ετών (ή 25 για κάποιες εταιρείες) ή άτομο με δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο, τότε θα πρέπει να ενημερωθεί η ασφαλιστική εταιρεία και να χρεωθεί το αντίστοιχο επασφάλιστρο στο συμβόλαιο.

Το επασφάλιστρο είναι μια επιπλέον χρέωση που μπαίνει από την εταιρεία καθώς ο κίνδυνος εμπλοκής σε ατύχημα για νέο οδηγό είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με κάποιον πιο έμπειρο!

Αν δεν υπάρχει επασφάλιστρο, τότε ο οποιοσδήποτε με μια νόμιμη άδεια οδήγησης μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο και καλύπτεται κανονικά από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Έτσι, ακόμα κι αν η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι σε άλλο όνομα, μπορείτε αν έχετε δίπλωμα οδήγησης και δεν εμπίπτετε σε κατηγορία επασφάλιστρου, να οδηγήσετε νόμιμα το όχημα!

Ένα πολύ συχνό παράδειγμα, είναι το ασφαλιστήριο να είναι στο όνομα κάποιου γονέα που είναι και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και να το οδηγεί ο γιός ή η κόρη.

Αν δεν υπάρχει υποχρέωση επασφάλιστρου, μπορούν να το οδηγούν κανονικά κι ας μην αναφέρονται στην ασφάλεια του αυτοκινήτου!

 

Θέλεις να αλλάξεις ασφαλιστική; Σύγκρινε στο asfaleies24!

Αν από την άλλη θέλεις να αλλάξεις ασφαλιστική ή να βρεις τις φθηνότερες προσφορές, τότε στο asfaleies24 συγκρίνεις ασφάλεια αυτοκινήτου σε 1 λεπτό ανάμεσα σε έως 27 εταιρείες και βρίσκεις τις καλύτερες προσφορές της αγοράς, από την άνεση του σπιτιού σου!

Επιπλέον, με την 24/7 υποστήριξη μπορούμε άμεσα να διεκπεραιώσουμε όλες τις αιτήσεις σου, είτε αφορούν προσθήκη επασφάλιστρου είτε ακύρωση συμβολαίου και δημιουργίας νέου!