αστικη ευθυνη στην ασφαλεια αυτοκινητου
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αστική Ευθύνη στην Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Τι καλύπτει

Η αστική ευθύνη στις ασφάλειες αυτοκινήτου είναι η υποχρεωτική ασφάλιση που πρέπει να έχει κάθε όχημα ώστε να μπορεί να αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία κάθε τρίτο που υπέστη ζημιά από το δικό σας αυτοκίνητο.

Έτσι, η αστική ευθύνη έναντι τρίτων καλύπτει ζημιές, τραυματισμούς και θάνατο που προκλήθηκαν από δική σας υπαιτιότητα, συνέπεια ενός ατυχήματος.

Η αστική ευθύνη έναντι τρίτων περιλαμβάνεται στη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου όπου συνήθως οι εταιρείες προσφέρουν μαζί και 1-2 καλύψεις ακόμα, για τη μέγιστη προστασία σας.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Τι καλύπτει η αστική ευθύνη

Η αστική ευθύνη σε μια ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει εσάς ως οδηγό και ιδιοκτήτη του οχήματος, πως οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσετε σε κάποιον τρίτο, τότε αυτός θα αποζημιωθεί από τη δική σας ασφαλιστική εταιρεία.

Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης είναι στο 1.300.000€ και καλύπτει αποκλειστικά τραυματισμούς, θάνατο καθώς και υλικές ζημιές έναντι τρίτων.

Πιο αναλυτικά, οι καλύψεις είναι:

  • Αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες, τραυματισμό ή θάνατο: Με όριο ΄’εως 1.300.00 ανά θύμα
  • Αστική ευθύνη για υλικές ζημιές (ζημιές στο άλλο αυτοκίνητο, σε ξένη περιουσία, κοκ): Έως 1.300.00 ανά ατύχημα

Ποιοι θεωρούνται ως τρίτοι σε ένα ατύχημα;

Σε ατύχημα, ως τρίτοι θεωρούνται αρχικά οι επιβάτες του άλλου οχήματος που τρακάρατε με δική σας υπαιτιότητα καθώς και τυχόν ζημιές σε παρκαρισμένα οχήματα ή άλλη ξένη περιουσία.

Επιπλέον, τρίτοι θεωρούνται και οι συνεπιβάτες στο δικό σας αυτοκίνητο. Αν δηλαδή τραυματίστηκαν σε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, τότε θα αποζημιωθούν από τη δική σας ασφαλιστική εταιρεία, ακόμα κι αν ήσασταν στο ίδιο αυτοκίνητο!

Είναι υποχρεωτική η αστική ευθύνη;

ΝΑΙ! Στην ασφάλεια αυτοκινήτου, η αστική ευθύνη είναι η ελάχιστη ασφάλιση που πρέπει να έχετε ώστε να κυκλοφορείτε νόμιμα στους δρόμους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθείτε ανασφάλιστοι και τα πρόστιμα – τόσο χρηματικά όσο και διοικητικά – είναι τεράστια!

Η αστική ευθύνη έναντι τρίτων συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου – δηλαδή στη βασική ασφάλεια, πυρός-κλοπής καθώς και στην μικτή.

Στην ουσία, η βασική ασφάλεια είναι η υποχρεωτική ασφαλιστική και ελάχιστη κάλυψη που πρέπει να έχετε και συμπεριλαμβάνει την αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

Αρκετές εταιρείες, πέρα από τις υποχρεωτικές καλύψεις, στη βασική ασφάλιση συμπεριλαμβάνουν και μερικές ακόμα παροχές όπως τη δωρεάν φροντίδα ατυχήματος για άμεση παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, την αποζημίωση για ζημιές από ανασφάλιστο, προστασία bonus malus, κ.α. καλύψεις.

 

Πρέπει να προσέξω κάτι όταν αγοράζω ασφάλεια αστικής ευθύνης;

Όταν αγοράζετε μια βασική ασφάλιση που στην ουσία καλύπτει αποκλειστικά την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, δεν χρειάζεται να προσέξετε κάτι ιδιαίτερο.

Όλα τα ασφαλιστικά προγράμματα από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, καλύπτουν την αστική ευθύνη έναντι τρίτων για ζημιές, τραυματισμούς και θάνατο και όλες με το ίδιο ελάχιστο όριο των 1.300.000€

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι όταν αγοράζετε μια ασφάλεια με επιπλέον καλύψεις όπως πυρός-κλοπής ή μικτής ασφάλειας. Εκεί πρέπει να μελετήσετε αναλυτικά τις παρεχόμενες καλύψεις, τα ανώτατα ασφαλιστικά όρια που σας δίνει η ασφαλιστική εταιρεία καθώς επίσης και τυχόν απαλλαγές που μπορεί να υπάρχουν.

 

Πως θα βρω την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου με αστική ευθύνη;

Δεν υπάρχει καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου και χειρότερη! Υπάρχει αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς σε σχέση με μια άλλη προσφορά ή εταιρεία!

Στο asfaleies24.gr μπορείτε να συγκρίνετε περισσότερες από 28 ασφαλιστικές εταιρείες και να βρείτε άμεσα την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για τις δικές σας ανάγκες!

Συγκρίνετε τιμές και καλύψεις και δείτε ποια εταιρεία σας προσφέρει αυτά που ζητάτε καθώς και με τι κόστος αλλά και τυχόν απαλλαγές που μπορεί να έχει το ασφαλιστικό πρόγραμμα που θέλετε!

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας είναι φερέγγυες, πληρούν 100% τα κριτήρια που χρειάζεται για να λειτουργούν και έχουν υψηλό δείκτη φερεγγυότητας!

Αυτό σας λύνει τα χέρια καθώς πλέον μπορείτε να επικεντρωθείτε μόνο στη σύγκριση των παρεχόμενων καλύψεων σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος για να βρείτε τη δική σας ασφάλεια αυτοκινήτου!

Όλες οι ασφάλειες αυτοκινήτου περιέχουν την αστική ευθύνη έναντι τρίτων ενώ στη φόρμα αποτελεσμάτων μπορείτε να δείτε αναλυτικά και όλες τις άλλες καλύψεις που τυχόν συμπεριλαμβάνουν.