ασφαλεια αυτοκινητου τι χρειαζεται

Ασφάλεια αυτοκινήτου – Τι δικαιολογητικά χρειάζεται

Αναζητάτε ασφάλεια αυτοκινήτου και δε γνωρίζετε τι έγγραφα χρειάζονται για την ασφάλισή σας; Τότε αυτός εδώ ο οδηγός, είναι για εσάς!

Για να ασφαλιστείτε online μέσα από το Asfaleies24.gr, είτε απαιτούνται μερικά έγγρφα κατά τη διαδικασία ασφάλισης είτε – σε μερικές ασφαλιστικές – δε χρειάζονται καθόλου έγγραφα και ζητούνται πιο μετά και όχι κατά τη διάρκεια σύναψης συμβολαίου.

Οι εταιρείες που δεν απαιτούν έγγραφα, έχουν ειδική σήμανση στα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι χρειάζεται για να ασφαλιστείτε online!

παρε προσφορα

Τι χρειάζομαι για ασφάλεια αυτοκινήτου

Στοιχεία οχήματος και άδεια κυκλοφορίας

Θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία του οχήματός σας, όπως χρονολογία 1ης άδειας κυκλοφορίας, μοντέλο και κυβικά.

Επιπλέον θα πρέπει να έχετε σε φωτογραφία ή να σκανάρετε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός σας. 

Δίπλωμα οδήγησης

Ένα αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης, τόσο του δικού σας όσο και οποιουδήποτε άλλου οδηγού προσθέσετε, θα πρέπει να το έχετε εύκαιρο σε περίπτωση που σας ζητηθεί από την ασφαλιστική εταιρεία.

Αυτό συμβαίνει καταρχήν για να βεβαιωθεί η ασφαλιστική εταιρεία ότι υπάρχει η νόμιμη άδεια οδήγησης και επιπλέον για την επιβολή τυχόν επασφάλιστρου αν το δίπλωμα είναι λιγότερο από ένα χρόνο ή η ηλικία του οδηγού μικρότερη των 23 ετών.

 

Τιμολόγιο αγοράς (Για καινούργια οχήματα)

Σε περίπτωση ασφάλειας καινούργιου αυτοκινήτου, θα χρειαστείτε το τιμολόγιο αγοράς για να μπορέσετε να το ασφαλίσετε. Αυτό θα σας το παραδώσει η αντιπροσωπεία πριν παραλάβετε το όχημά σας.

 

Δελτίο ανεργίας σε ισχύ

Σε περίπτωση που είστε δικαιούχοι έκπτωσης για ασφάλεια αυτοκινήτου για ανέργους, τότε σίγουρα θα πρέπει να επιδείξετε το δελτίο ανεργίας που βρίσκεται σε ισχύ.

 

Ειδικές εκπτώσεις

Αν είστε δικαιούχος κάποιας άλλης έκπτωσης, όπως στην ασφάλεια αυτοκινήτου για αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δημόσιους υπάλληλους ή άλλη κατηγορία, τότε θα πρέπει πάλι να επιδείξετε την ειδική σας επαγγελματική ταυτότητα για να λάβετε την έκπτωση της ασφαλιστικής.

Στις περισσότερες ασφάλειες αυτοκινήτου μέσα από το Asfaleies24.gr οι εταιρείες δεν θα σας ζητήσουν δικαιολογητικά και θα μπορέσετε να ασφαλιστείτε απευθείας, μέσα σε μόλις 1 λεπτό!

Σε περίπτωση που ζητηθούν, τότε αυτά θα είναι κάποια από τα παραπάνω και συνήθως η άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα καθώς και τα στοιχεία του οχήματός σας.