κεραμικη επιστρωση
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Τι είναι η κεραμική επίστρωση αυτοκινήτου και αξίζει τελικά τα λεφτά της;

Έχετε μόλις αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο και σκέφτεστε τρόπους ώστε να το προστατεύσετε από μικρογρατζουνιές αλλά και τις φθορές του χρόνου;

Τότε σίγουρα θα πέσατε πάνω στην κεραμική επίστρωση και τα οφέλη που προσφέρει στο αυτοκίνητό σας.

Τι κάνει όμως η κεραμική επίστρωση; Προσφέρει όσα διαφημίζει ή είναι ένα ακόμα marketing της βιομηχανίας του αυτοκινήτου; Αξίζει τα λεφτά της ή δεν θα δείτε κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα;

Γνωρίζουμε ότι όλοι ίσως να έχετε αυτές τις απορίες όταν αγοράζετε ένα καινούργιο όχημα και θέλετε να το προστατεύστε, γι’αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό που σκοπό έχει να σας μάθει τα πάντα γύρω από την κεραμική επίστρωση αυτοκινήτου!
δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Τι είναι η κεραμική επίστρωση

Η κεραμική επίστρωση στην ουσία είναι ένα χημικό διάλυμα που εφαρμόζεται στην εξωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου, «σφραγίζει» το χρώμα και το προστατεύει από εξωτερικές μικρές βλάβες όπως κουτσουλιές, ελαφριές γρατζουνιές, κ.α.

Εφαρμόζεται με το χέρι και δημιουργεί ένα πρόσθετο υδρόφοβο στρώμα προστασίας πάνω στο αυτοκίνητό σας.

Λόγω αυτής της νέας προστασίας πάνω από το ήδη υπάρχον χρώμα, η εργοστασιακή βαφή παραμένει ανέγγιχτη και προστατεύεται!

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια εναλλακτική στις μεμβράνες αυτοκινήτου, εν τούτοις η κεραμική επίστρωση είναι εναλλακτική του κερώματος του αυτοκινήτου, όπως γινόταν τα παλαιότερα χρόνια.

Η κύρια χρήση της κεραμικής είναι η αποτροπή των ρύπων, λεκέδων καθώς και των ζημιών στο χρώμα από τις κουτσουλιές.

Η κεραμική – ή αλλιώς νανοκεραμική επίστρωση – είναι μια μόνιμη λύση που κρατάει ανάλογα το προϊόν από 6 μήνες έως 10 χρόνια.

 

Προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου

Οι ακτίνες του ήλιου όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μέρα μεσημέρι, το «χτυπάνε» ανελέητα με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιά στη βαφή του οχήματος. Η κεραμική επίστρωση θα σώσει αυτήν την βλάβη και θα προστατεύσει το χρώμα του αυτοκινήτου από την οξείδωση, εμποδίζοντας το ξεθώριασμα και την θαμπή εμφάνιση.

 

Προστασία από ρύπους

Οι ρύποι που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα είναι μια ακόμα πιθανή βλάβη για το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Με την κεραμική επίστρωση και το σφράγισμα του χρώματος, οι ρύποι απομακρύνονται εύκολα με το πλύσιμο και επιπλέον δεν μπορούν να εισχωρήσουν μέσα στο εργοστασιακό χρώμα, λόγω της επιπλέον προστατευτικής επίστρωσης που υπάρχει.

 

Δημιουργία υδροφοβικής επιφάνειας και εύκολο καθάρισμα

Με την κεραμική επίστρωση το πλύσιμο γίνεται πολύ εύκολο καθώς οι βρωμιές δεν «κολλάνε» πάνω στο χρώμα αλλά απομακρύνονται με μεγάλη ευκολία χάρη στο στρώμα της κεραμικής επίστρωσης.

Επιπλέον, η κεραμική επίστρωση απωθεί το νερό και δημιουργεί ένα υδροφοβικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα όλες οι βρωμιές με βάση το νερό να γλιστράνε εύκολα και να απομακρύνονται.

 

Ένα αυτοκίνητο γυαλιστερό σαν καινούργιο!

Η κεραμική επίστρωση θα προσφέρει στο αυτοκίνητό σας ένα αποτέλεσμα σαν να βγήκε από την αντιπροσωπεία! Θα έχετε πάντα ένα γυαλιστερό αυτοκίνητο που με το ελάχιστο δυνατό πλύσιμο θα μοιάζει πάντα σαν καινούργιο.

Ίσως όμως φαίνεται too good to be true η κεραμική επίστρωση; Δεν έχει μειονεκτήματα;

Κι όμως, μπορεί να προσφέρει τόσα πλεονεκτήματα στο αυτοκίνητο και μια μεγάλη χαρά στον ιδιοκτήτη του οχήματος, όμως έχει και κάποια μειονεκτήματα τα οποία θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

δες προσφορες για ασφαλεια αυτοκινητου

Από τι ΔΕΝ προστατεύει η κεραμική επίστρωση

Η κεραμική επίστρωση δεν προστατεύει από όλα τα γεγονότα και όλες τις ζημιές. Είναι μια πολύ καλή λύση για εύκολο πλύσιμο καθώς και την απομάκρυνση ρύπων και εύκολων βρωμιών και τέλος για να φαίνεται το αυτοκίνητό σας γυαλιστερό κάθε ημέρα.

Πάμε όμως να δούμε και τι δεν κάνει η κεραμική.

 

Προστασία από κάθε είδους γρατζουνιά

Πέρα από ελαφριές γρατζουνιές από κλαδιά ή φυτά που μπορεί να φύγουν αν έχετε κεραμική επίστρωση, γρατζουνιές μεγάλες από κλειδιά ή άλλα υλικά δεν μπορούν να αποφευχθούν και θα χαράξουν το χρώμα του αυτοκινήτου.

Για προστασία από τέτοιου είδες ζημιές, θα πρέπει να ντύσετε το αυτοκίνητό σας με ειδικές μεμβράνες PPF.

 

Δεν τελειώνει η ανάγκη για πλύσιμο

Υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση πως με την κεραμική επίστρωση θα τελειώσετε με το πλύσιμο του αυτοκινήτου και απλά θα το..ξεσκονίζετε και θα φεύγουν οι βρωμιές.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν ισχύει και φυσικά θα πρέπει να εξακολουθείτε να πλένετε το όχημά σας – όμως πλέον οι βρωμιές θα απομακρύνονται πολύ πιο εύκολα ενώ δεν θα εισρέουν μέσα στην εργοστασιακή βαφή!

 

Αξίζει τελικά η κεραμική επίστρωση το κόστος της;

κεραμικη επιστρωση αυτοκινητου

Το κόστος για την κεραμική επίστρωση είναι περίπου 200€ το κάθε χέρι. Για ένα άριστο αποτέλεσμα, χρειάζονται 2-3 χέρια, οπότε το κόστος πηγαίνει σε περίπου 600€ για ένα μεσαίο αυτοκίνητο.

Σίγουρα υπάρχουν σημαντικά οφέλη όπως η προστασία του χρώματος, προστασία από ρύπους καθώς και το πολύ πιο εύκολο πλύσιμο που θα συμβαίνει μετά την κεραμική.

Αν ανησυχείτε όμως για γρατζουνιές και άλλες ζημιές, τότε θα πρέπει να δείτε τη λύση των ειδικών μεμβρανών ή αλλιώς PPF. Με PPF και έπειτα κεραμική επίστρωση, θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα και προστασία έναντι των περισσοτέρων ζημιών.

Για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε άριστη κατάσταση χρειάζεται να το προσέχετε και να το συντηρείτε. Η κεραμική επίστρωση ναι μεν θα προσφέρει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα όμως χρειάζεται και πάλι να το περιποιείστε για να έχετε πάντα ένα λαμπερό αυτοκίνητο!

Και τώρα που έμαθες τα πάντα για την κεραμική επίστρωση, θα αφήσεις το αυτοκίνητό σου χωρίς την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου; Αναζήτησε στο asfaleies24 και σύγκρινε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες για να βρεις την ασφάλεια αυτοκινήτου που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!

Συγκρίνεις και αγοράζεις το συμβόλαιο σε μόλις 1 λεπτό και το παραλαμβάνεις εύκολα και γρήγορα στο e-mail σου! Ακόμα να ψάξεις εσύ;