τι αυτοκινητο να παρω
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τι αυτοκίνητο να πάρω 

Αν έχετε πάρει την απόφαση να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε ποιο όχημα ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας και έπειτα να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Με την τεράστια ποικιλία οχημάτων που κυκλοφορούν, σίγουρα η απόφαση σχετικά με το τι αυτοκίνητο να πάρω δεν είναι εύκολη και γρήγορη!

Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό του asfaleies24.gr θα σας βοηθήσουμε ώστε να λάβετε την καλύτερη δυνατή απόφαση σχετικά με το επόμενό σας αυτοκίνητο!

Αξιολογήστε και αναλύστε τις ανάγκες σας

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε – πριν προβείτε σε αγορά του αυτοκινήτου – είναι να αναλύσετε τις ανάγκες σας και να προσδιορίσετε για που ακριβώς χρειάζεστε το όχημα.

Θα το χρησιμοποιήσετε για τις καθημερινές μετακινήσεις ή για εκδρομές το Σαββατοκύριακο; Θέλετε να είναι ψηλό και κατάλληλο για offroad μετακινήσεις ή ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης;

Επιπλέον, πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε για την αγορά του και προτιμάτε καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Τέλος, τι καύσιμο θέλετε να έχει; Προτιμάτε ένα βενζινοκίνητο, πετρελαιοκίνητο, υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, έχετε κάνει μια καλή αρχή σχετικά με την αναζήτηση του επόμενου αυτοκινήτου σας!

Τύποι αυτοκινήτων

Μόλις αξιολογήσετε τις ανάγκες σας, θα πρέπει να δείτε τους διαφορετικούς τύπους οχημάτων και να επιλέξετε τι στυλ οχήματος θέλετε να αγοράσετε.

Κάθε τύπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

# Μικρά αυτοκίνητα πόλης

Τα μικρά αυτοκίνητα πόλης είναι ιδανικά για κατοίκους του κέντρου που χρειάζονται ένα όχημα για να μετακινούνται εντός της πόλης, σε στενούς χώρους καθώς και να βρίσκουν μικρά σημεία παρκαρίσματος.

Συνήθως αυτά τα αυτοκίνητα είναι αποδοτικά στην κατανάλωση καυσίμου ενώ επιπλέον πληρώνουν αρκετά φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου σε σχέση με μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Μειωμένη κατανάλωση Περιορισμένος χώρος επιβατών και αποσκευών
Ευκολότερο παρκάρισμα Λιγότερο άνετα για μεγάλα ταξίδια
Προσιτό κόστος Λιγότερα προηγμένα χαρακτηριστικά

# Sedan αυτοκίνητα

Τα Sedan οχήματα είναι συνήθως τα οικογενειακά αυτοκίνητα, με μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές και είναι κατάλληλα για ταξίδια και διάνυση μεγάλων αποστάσεων.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες παράγουν sedan οικογενειακά οχήματα.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Άνετα για μεγάλα ταξίδια Αυξημένη κατανάλωση λόγω όγκου και βάρους
Μεγάλοι χώροι στο εσωτερικό Πιο ακριβά στην αγορά τους
Συνήθως προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά Πιο δύσκολα στην κίνηση μέσα στην πόλη
Επιδόσεις Πιο δύσκολο παρκάρισμα λόγω μεγέθους

# Hatchbacks οχήματα

Τα hatchbacks οχήματα είναι μια μέση λύση μεταξύ των μικρών οχημάτων πόλης και των μεσαίων sedans. Είναι ιδανικά αν θέλετε να κινείστε τόσο μέσα στην πόλη όσο και να πραγματοποιείτε ταξίδια.

Συνήθως πρόκειται για 3πορτα ή 5πορτα αυτοκίνητα που παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης των αποσκευών.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Σχετικά καλός χώρος αποσκευών για το μέγεθός τους Μικρότερος χώρος για τους επιβάτες σε σχέση με ένα SEDAN
Καλή κατανάλωση καυσίμου Υψηλή κατανάλωση σε ταξίδια αν έχει μικρό κινητήρα
Ιδανικά για κίνηση μέσα στην πόλη αλλά και ταξίδια Υψηλότερος θόρυβος στην καμπίνα επιβατών

# SUV & Crossover

Ίσως η πιο δημοφιλής κατηγορία τα τελευταία χρόνια! Τα SUV καθώς και τα crossover οχήματα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό!

Τα SUV πρόκειται για οχήματα που είναι υψηλότερα από τα κλασσικά αυτοκίνητα και έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σε ανώμαλους δρόμους ή ακόμα και εκτός δρόμου.

Από την άλλη, τα crossover αυτοκίνητα είναι μικρομεσαία μοντέλα που έχουν υψηλότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με την κανονική έκδοση.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Μεγάλοι χώροι στο εσωτερικό για τους επιβάτες Αυξημένη κατανάλωση
Υψηλή θέση οδήγησης Όχι τόσο μεγάλες επιδόσεις
Οδήγηση εκτός δρόμου Δεν στρίβουν το ίδιο καλά με ένα sedan
Υψηλή απόσταση από το έδαφος Θόρυβος λόγω αυξημένου ύψους σε ταξίδια

Να πάρω ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Εδώ η απάντηση εξαρτάται καθαρά από τις δικές σας ανάγκες καθώς και το διαθέσιμο budget! Αν είστε νέος οδηγός, θα σας προτείναμε να δείτε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ώστε να μάθετε να οδηγείτε καλά και χωρίς άγχος ότι μπορεί να γρατζουνίσετε κάποιο καινούργιο αυτοκίνητο αξίας.

Αν είστε ένας έμπειρος οδηγός, το καινούργιο αυτοκίνητο έχει άλλη χάρη ενώ επιπλέον υπάρχει και η εγγύηση που σας κάνει ήρεμους και ξέγνοιαστους για μερικά χρόνια!

Πριν την αγορά σας, ειδικά αν αγοράζετε καινούργιο αυτοκίνητο, καλό είναι να κάνετε και ένα testdrive ώστε να δείτε αν το αυτοκίνητο σας βολεύει και καλύπτει τις ανάγκες σας!

Κόστος ασφάλισης ενός καινούργιου αυτοκινήτου

Το κόστος για ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου εξαρτάται από την εμπορική αξία του αυτοκινήτου καθώς και τον τύπο ασφάλισης που θα επιλέξετε.

Για ένα καινούργιο αυτοκίνητο σας προτείνουμε να το ασφαλίσετε με μικτή ασφάλεια ιδίων ζημιών που καλύπτει ακόμα και πιθανές δικές σας ζημιές στο όχημα!

Βρείτε στο asfaleies24.gr online ασφάλειες και ασφαλιστείτε από μόλις 40€ / εξάμηνο για τη βασική ασφάλιση!