τι οικογενειακο αυτοκινητο να αγορασω
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Οδηγός αγοράς οικογενειακού αυτοκινήτου: Πως να αγοράσεις το τέλειο αυτοκίνητο!

Ο οδηγός αγοράς οικογενειακού αυτοκινήτου θα σας βοηθήσει να κάνετε μια όσο το δυνατόν πιο σωστή επιλογή προς το οικογενειακό αυτοκίνητο που θα αγοράσετε έτσι ώστε να ταιριάζει στις νέες σας ανάγκες που έχουν προκύψει!

Αν είναι η πρώτη σας φορά που αγοράζετε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη κατηγορία είναι διαφορετική και τα κριτήρια επιλογής διαφέρουν από όταν επιλέγατε αυτοκίνητο με κριτήρια το πόσο διασκεδαστικό ήταν ή τα πόσα άλογα είχε!

Τι κάνει όμως ένα αυτοκίνητο ιδανικό για οικογενειακό όχημα μετακίνησης;

Ένα αυτοκίνητο είναι ιδανικό για μια οικογένεια 3 ή 4 μελών, όταν προσφέρει:

  • Άνεση
  • Αξιοπιστία
  • Είναι οικονομικό στις μετακινήσεις και στην συντήρησή του
  • Έχει εξαιρετική βαθμολογία στα τεστ ασφαλείας
  • Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής
  • Προσφέρει πρακτικότητα και μεγάλους χώρους αποθήκευσης

Τι πρέπει να προσέξω όμως όταν αγοράζω οικογενειακό αυτοκίνητο;

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω σε όλα τα οχήματα, πόσο μάλλον όταν μέσα στο αυτοκίνητο θα έχετε την οικογένειά σας! Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν αξιοπρεπείς προδιαγραφές ασφαλείας και επομένως δεν θα δυσκολευτείτε να καλύψετε αυτό το κριτήριο αγοράς!

Για να διαπιστώσετε την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου, αρκεί να δείτε τις βαθμολογίες που έχει στα επιμέρους τεστ στο EuroNcap. Αυτό είναι το Ευρωπαϊκό πρότυπο ασφαλείας και βαθμολογεί τα αυτοκίνητα σε μια κλίμακα 0-5 ανάλογα με τις επιδόσεις του κάθε αυτοκινήτου στα διάφορα τεστ σύγκρουσης.

Εννοείται πως σας συνιστούμε να αγοράζετε αυτοκίνητα που έχουν αποκλειστικά και μόνο βαθμολογία 5 – δηλαδή άριστη.

 

Κόστος αγοράς

Συνήθως τα sedan αυτοκίνητα ή ακόμα και τα SUV, που προορίζονται για οικογένειες, τείνουν να είναι πιο ακριβά έναντι ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης. Η επιλογή που πρέπει να κάνετε πρέπει να γίνει μετά από μια εις βάθος έρευνα, ώστε να αποκτήσετε το πιο value for money αυτοκίνητο, ειδικά αν έχετε περιορισμό στο budget σας.

Σκεφθείτε πριν ξεκινήσετε την έρευνά σας πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε για την αγορά του αυτοκινήτου και υπολογίστε και κάποια πάγια έξοδα κάθε χρόνο, τα οποία μεταβάλλονται ανάλογα το αυτοκίνητο.

Τα πάγια έξοδα ενός καινούργιου αυτοκινήτου είναι:

Ενώ τα αρχικά έξοδα είναι τα έξοδα για την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες, τα τέλη κυκλοφορίας και τα έξοδα PDI της αντιπροσωπείας.

Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικά πάγια έξοδα καθώς μεταβάλλεται η τιμή για την ασφάλειά του, τα τέλη κυκλοφορίας, τα ετήσια σέρβις, κ.ο.κ.

 

Λειτουργικότητα και πρακτικότητα του αυτοκινήτου

Στην επιλογή του οικογενειακού σας αυτοκινήτου, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι διαθέσιμοι χώροι του. Ως οικογένεια θα χρειαστείτε μεγάλους χώρους και αυτό σημαίνει άπλετος χώρος στο πορτ-μπαγκαζ!

Πέρα όμως από το χώρο των αποσκευών, θέλετε ο χώρος στα πίσω καθίσματα να είναι άνετος ώστε να μπορείτε να κάνετε με ευκολία ταξίδια με τα παιδιά σας, δίχως να γκρινιάζουν ή να μην νιώθουν καλά.

Όσο πιο άνετο ένα αυτοκίνητο, τόση περισσότερη ηρεμία στην οικογένεια σε ένα μακρινό ταξίδι!

Πέρα από τα στοιχεία άνεσης, ίσως θα θέλετε να κοιτάξετε και για κάποια στοιχεία διασκέδασης, όπως tablets για τους πίσω επιβάτες όπου μπορούν σε ένα πολύωρο ταξίδι να διασκεδάσουν περνώντας πιο ευχάριστα την ώρα τους.

 

Ανθεκτικότητα στις βρωμιές

Ένα οικογενειακό αυτοκίνητο θα λερώνεται πολύ γρήγορα -και εύκολα- ειδικά αν έχετε μωρά!

Προτιμήστε δερμάτινα καθίσματα που μπορούν να καθαριστούν πολύ εύκολα με μωρομάντηλα (με βάση το νερό) αντί για υφασμάτινα καθίσματα, τα οποία αν λερωθούν τότε μόνο με εξειδικευμένο βιολογικό καθαρισμό μπορούν να καθαρίσουν και να επανέλθουν όπως ήταν!

 

Αξιοπιστία

Το αυτοκίνητο που θα αγοράσετε θέλετε να είναι αξιόπιστο και να μη βγάζει συνέχεια βλάβες. Ειδικά αν είναι το μοναδικό όχημα στην οικογένεια, σκεφθείτε κάθε μήνα να είναι στο συνεργείο λόγω βλάβης!

Ένα καινούργιο αυτοκίνητο θα σας προσφέρει την ασφάλεια της εγγύησης που θα έχει από την αντιπροσωπεία και σίγουρα την πολύ μικρότερη πιθανότητα για βλάβη, έναντι ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου!

 

Τύπος και κατανάλωση καυσίμου

Αν σκοπεύετε να κάνετε πολλά ταξίδια, τότε ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο ίσως να ήταν η καλύτερη επιλογή για οικογενειακό όχημα. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα συνήθως έχουν μικρότερη κατανάλωση και προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία στους ιδιοκτήτες τους έναντι των βενζινοκίνητων.

Μια άλλη οικονομική επιλογή είναι ένα όχημα με LPG (υγραέριο) και βενζίνη ταυτόχρονα.

 

Τι οικογενειακό αυτοκίνητο να αγοράσω

Πάμε να δούμε μερικές επιλογές που έχετε όσον αφορά στην αγορά του οικογενειακού σας αυτοκινήτου.

 

Skoda Octavia

Η Octavia είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή, στην κατηγορία των οικογενειακών Sedan. Προσφέρει άφθονους χώρους και πρακτικότητα, υψηλή τεχνολογία στο εσωτερικό της και επιδόσεις με τους καταπληκτικούς κινητήρες βενζίνης, diesel αλλά και τα νέα υβριδικά συστήματα!

Ο υβριδικός κινητήρας των 1400 κυβικών που αποδίδει συνολικά 201 ίππους μοιάζει ως την καλύτερη επιλογή γι’αυτό το οικογενειακό αυτοκίνητο!

 

VW ID.3

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τότε το ID.3 είναι μια αρκετά προσιτή επιλογή που δεν ξεφεύγει σε budget ενώ παράλληλα προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα.

Στο ID.3 θα βρείτε ένα κομψό χάτσμπακ που μπορείτε να το αγοράσετε με χωρητικότητα μπαταρίας έως 77kwh – που σημαίνει αυτονομία έως 540 χιλιόμετρα σε ιδανικές συνθήκες!

Το ID.3 έχει εξαιρετική θέση οδήγησης, πολύ μεγάλη ορατότητα από τη θέση του οδηγού στον δρόμο και επιπλέον χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 385 λίτρα.

 

Hyundai Tucson

Αν προτιμήσετε ένα SUV αυτοκίνητο, τότε το Hyundai Tucson είναι μια πολύ καλή επιλογή!

Στο Tucson θα βρείτε ένα άριστο value for money αυτοκίνητο καθώς το Κορεάτικο όχημα προσφέρει ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά σε αρκετά προσιτή τιμή.

Στο εσωτερικό θα συναντήσετε κορυφαία ποιότητα που παραπέμπει σε ανώτερη κατηγορία ενώ επιπλέον θα εκπλαγείτε από τους μεγάλους χώρους για τους πίσω επιβάτες καθώς και στο χώρο των αποσκευών!

Τα επίπεδα διασκέδασης και τεχνολογίας θα εκπλήξουν όλους τους επιβάτες καθώς το αυτοκίνητο διαθέτει infotainment μέσω του Apple carplay και του android auto.

Μπορείτε να αγοράσετε το Tucson σε μια από τις πολλές διαθέσιμες εκδόσεις με βενζίνη ή diesel ή ακόμα και τα νέα υβριδικά συστήματα της Hyundai.

 

Toyota Corolla

Η διαχρονική Corolla δεν θα μπορούσε να λείπει από καμία λίστα οικογενειακών αυτοκινήτων! Στην νέα της γενιά, η Corolla είναι αναβαθμισμένη και πλήρως μοντέρνα!

Με μηχανικά σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την έκδοση που του ταιριάζει καλύτερα ανάλογα τις ανάγκες που έχει.

Το Toyota Corolla διαθέτει χώρο πορτμπαγκάζ 361 λίτρων που τον καθιστά απλά αποδεκτό στην κατηγορία των οικογενειακών Sedan.

Οι χώροι δεν είναι στο ανώτερο σημείο άνεσης καθώς και αυτοί μπορούν να χαρακτηριστούν απλά αποδεκτοί.

Η προσιτή τιμή του αυτοκινήτου και η μεγάλη εργοστασιακή εγγύηση το κάνουν μια πολύ καλή και value for money επιλογή για το επόμενό σας οικογενειακό αυτοκίνητο!

Καταγράψτε τις ανάγκες σας και προχωρήστε στην αγορά του αυτοκινήτου σας, ανάλογα με αυτές. Δείτε πόσες θέσεις χρειάζεστε (αν θέλετε πενταθέσιο ή επταθέσιο όχημα), πόσο χώρο αποσκευών καθώς και τι τεχνολογίες. Προτιμάτε ένα καθαρόαιμο οικογενειακό Sedan ή ένα SUV με πιο μεγάλους χώρους που θα το πηγαίνετε και στο βουνό;

Αν θέλετε να δείτε το κόστος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας πριν το αγοράσετε, μπορείτε στο asfaleies24.gr να κάνετε μια αναζήτηση και να δείτε άμεσα προσφορές και τιμές από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες μέσα σε 1 λεπτό!