Τα 7+1 πρώτα έξοδα ενός καινούργιου αυτοκινήτου!

τα πρωτα εξοδα ενος καινουργιου αυτοκινητου

Τα 7+1 πρώτα έξοδα ενός καινούργιου αυτοκινήτου!

 Αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο και σκέφτεσαι το κόστος αγοράς καθώς και τα πρώτα έξοδα που πρέπει να κάνεις; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

Εδώ μαζέψαμε τα 7+1 πρώτα έξοδα ενός καινούργιου αυτοκινήτου που πρέπει να υπολογίζεις, πέρα από το κόστος αγοράς του οχήματός σου!

Καθαριστικά για οικιακό πλύσιμο

Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που αγαπά το όχημά του, κάθεται και το φροντίζει με τις ώρες – παραδεχτείτε το!

Για να δώσετε την κατάλληλη φροντίδα στο αυτοκίνητό σας θα χρειαστείτε ορισμένα ειδικά καθαριστικά και αξεσουάρ πλυσίματος όπως πανάκια μικροϊνών, σφουγγάρια αυτοκινήτου, ειδικά σαμπουάν με κερί, κ.α.

Υπολογίστε γύρω στα 100€ για να εξοπλιστείτε πλήρως την πρώτη φορά που θα αγοράσετε τα αξεσουάρ πλυσίματος!

 

Κουκούλα για την κάλυψη του οχήματος

Όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο όχημα, έχουμε «τρέλα» να το βλέπουμε συνέχεια καθαρό και μακριά από γραντζουνιές. Οι γρατζουνιές μπορούν να γίνουν όταν παρκάρουμε σε δημόσιο χώρο τόσο από περαστικούς ή άλλα οχήματα όσο και από γάτες και σκύλους που κυκλοφορούν! Ειδικά οι γάτες έχουν το «προνόμιο» να καταλαμβάνουν αρκετά αυτοκίνητα και να λιάζονται.

Αν θέλετε να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας ενώ σταθμεύετε σε δημόσιο χώρο, τότε μια κουκούλα θα είναι ένα υποχρεωτικό αξεσουάρ!

Υπολογίστε κόστος γύρω στα 50€ – 70€

 

Αλυσίδες ή «κουβέρτες» χιονιού

Οι αλυσίδες ή οι νεότερες «κουβέρτες» χιονιού είναι απαραίτητες για την κίνησή σας σε δρόμους με χιόνι, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σας προτείνουμε ένα καλό σετ αλυσίδων που θα το αγοράσετε μια φορά και θα το έχετε για πάντα, εφόσον ταιριάζει στο προφίλ της ζάντας σας.

Κόστος για αλυσίδες: Αναλόγως τη διάσταση της ζάντας, από 45-90€ το σετ(2 τεμάχια)

 

Πατάκια

Αρκετά καινούργια αυτοκίνητα δεν έρχονται με πατάκια σε όλες τις θέσεις. Αν δεν σας τα κάνει δώρο η αντιπροσωπεία, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να τα αγοράσετε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, διαφορετικά θα αρχίσετε να λερώνετε την μοκέτα του αυτοκινήτου που βρίσκεται στο πάτωμα.

Ένα σετ από universal πατάκια θα σας κοστίσει από 10€ – 40€. Εξαρτάται η ποιότητα και ο τύπος υλικού που θα επιλέξετε.

 

Έχετε δερμάτινα καθίσματα; Απαραίτητα καθημερινή φροντίδα

Αν έχετε δερμάτινα καθίσματα και ειδικά σε ανοιχτή απόχρωση, όπως λευκά, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε ειδικά καθαριστικά ώστε να απομακρύνετε οποιαδήποτε βρωμιά άμεσα.

Τα δερμάτινα καθίσματα χρειάζονται ειδική περιποίηση για να διατηρούνται πάντα φρέσκα και σαν καινούργια.

Σας προτείνουμε επίσης να έχετε πάντα μαζί σας μωρομάντηλα με βάση μόνο το νερό, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απομακρύνετε βρωμιές που έχουν δημιουργηθεί στα δερμάτινα καθίσματά σας.

Κόστος καθαριστικών: 15-40€ αναλόγως το γαλάκτωμα που θα διαλέξετε.

 

ΣΕΤ πυροσβεστήρας + Τρίγωνο + Φαρμακείο

Είναι υποχρεωτικό να έχετε στο όχημά σας μικρό πυροσβεστήρα, τρίγωνο σήμανσης καθώς και φαρμακείο με τα βασικά είδη παροχής βοήθειας.

Αν δεν είναι στάνταρ στο αυτοκίνητό σας αυτά με την παραλαβή, τότε θα πρέπει να τα προμηθευτείτε μόνοι σας.

Θα υπολογίσετε ένα κόστος περίπου 50€ για όλα μαζί.

 

Κομπρεσσεράκι αέρα ή κιτ επισκευής ελαστικών

Τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα πλέον δεν έρχονται με ρεζέρβα όπως παλιά. Μερικά έχουν κιτ επισκευής ελαστικών και άλλα τίποτα απολύτως.

Πέρα από μια καλή συνδρομή σε οδική βοήθεια που πρέπει να έχετε μαζί με την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, σας προτείνουμε να έχετε πάντα στο αυτοκίνητο είτε ένα κομπρεσσαράκι αέρα, είτε ένα κιτ επισκευής ελαστικών όπου γεμίζει το σκασμένο ελαστικό με αφρό και σας δίνει τη δυνατότητα να κινηθείτε μέχρι να το επισκευάσετε.

Το κομπρεσσεράκι θα σας δώσει τη δυνατότητα να φουσκώσετε το ελαστικό και εφόσον η τρύπα δεν είναι μεγάλη και δε χάνει πολύ αέρα, θα μπορέσετε να πάτε μέχρι το κοντινότερο βουλκανιζατέρ – σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστείτε την οδική βοήθεια να σας ρυμουλκήσει.

 

Ασφάλεια αυτοκινήτου!

Last but not least που λέμε και στο χωριό μας. Αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο και δεν έχεις μελετήσει ακόμα την ασφάλεια αυτοκινήτου που θα κάνεις; Κανένα πρόβλημα, εμείς είμαστε εδώ!

Πριν την αναχώρηση του οχήματος από την αντιπροσωπεία, θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο τουλάχιστον για τη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου – δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων που είναι υποχρεωτική από το νόμο.

Φυσικά, σε καινούργιο αυτοκίνητο προτείνουμε να κάνετε μια πιο πλήρη ασφάλεια και να περιλαμβάνει περισσότερες καλύψεις όπως πυρός και κλοπή ή ακόμα και μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, ώστε να προστατεύσετε το κεφάλαιό σας.