τι ειναι η αξια αυτοκινητου στην ασφαλεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τι είναι η αξία αυτοκινήτου σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Η αξία οχήματος είναι ένα σημαντικό πεδίο που πρέπει να συμπληρώσετε κατά τη διαδικασία της αίτησης ασφάλισης τόσο στο asfaleies24 όσο και οπουδήποτε πάτε να κάνετε μια νέα ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής.

Τι είναι όμως η αξία οχήματος και γιατί έχει τόση σημασία; Πρέπει να συμπληρωθεί με ακρίβεια ή είναι στο περίπου και τυπικό;

Η σημασία της αξίας του οχήματος

Η εμπορική αξία του αυτοκινήτου έχει πολύ μεγάλη σημασία σε 2 πράγματα:

  • Στο κόστος των ασφαλίστρων που θα καταβάλλεται
  • Στην τυχόν αποζημίωση που θα λάβετε αν εμπλακείτε σε ατύχημα

Η αξία του οχήματος έχει πολύ μεγάλη σημασία ειδικά στα πακέτα ασφάλισης πυρός/κλοπής καθώς και της μικτής ασφάλισης αυτοκινήτου.

Σε αυτά τα 2 πακέτα υπάρχει η περίπτωση αποζημίωσης από την ασφαλιστική σας – είτε λόγω κλοπής είτε λόγω ιδίων ζημιών για παράδειγμα – οπότε και η αξία του οχήματος θα πρέπει να είναι εντελώς σωστή, για να λάβετε τη σωστή αποζημίωση.

 

Πως υπολογίζεται η αξία ενός οχήματος

Η αξία του οχήματος υπολογίζεται από το μοντέλο καθώς και τα έτη που βρίσκεται σε κίνηση. Ένα αυτοκίνητο για τα πρώτα 1-2 χρόνια έχει αξία ίση με το τιμολόγιο αγοράς του. Όμως τα επόμενα χρόνια αρχίζει και χάνει άμεσα αξία και θα πρέπει να προσαρμόζεται την τιμή, με βάση τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ίδιας κατάστασης και χρονολογίας με το δικό σας. Η υποτίμηση ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες όπως το μοντέλο του οχήματος, τα χιλιόμετρα, την κατάστασή του, κ.α.

 

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε

Σε περίπτωση που δηλώσετε μικρότερη αξία από την πραγματική, θα είστε υπασφαλισμένος.

Δηλαδή θα πληρώνετε μικρότερα ασφάλιστρα αλλά όταν έρθει η ώρα της αποζημίωσης, θα αποζημιωθείτε πάλι ποσοστιαία. Αν δηλαδή ασφαλίσατε το αυτοκίνητο για το 50% της αξίας του, τότε και η αποζημίωση θα έχει ένα 50% μείον από την κανονική τιμή της.

Αντίστοιχα, θα πρέπει να προσέξετε να μην υπερασφαλιστείτε – δηλαδή να μη δηλώσετε μεγαλύτερη αξία οχήματος από την τρέχουσα τιμή του, καθώς ναι μεν θα πληρώσετε υψηλότερα ασφάλιστρα όμως όταν έρθει η στιγμή της αποζημίωσης, θα αποζημιωθείτε με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος!

Τέλος, θα πρέπει κάθε χρόνο να αναπροσαρμόζεται το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο του αυτοκινήτου καθώς όσο περνάει ο καιρός, η αξία του μειώνεται.

 

Τι γίνεται με τον εξτρά εξοπλισμό και τις βελτιώσεις

Ο εξτρά εξοπλισμός που βάζετε εσείς μετά στο αυτοκίνητό σας καθώς και οι όποιες βελτιώσεις, σπάνια αποζημιώνονται από τις εταιρείες, εκτός κι αν υπάρχει ειδική συμφωνία.

Ό,τι βάζετε μετά στο αυτοκίνητο δεν μετράει στην εμπορική του αξία, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

 

Βρείτε την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου, σε 1 λεπτό στο asfaleies24!

Τώρα που έμαθες τι είναι η αξία αυτοκινήτου σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μπορείς να βρεις άμεσα σε 1 λεπτό την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου συγκρίνοντας τιμές και καλύψεις ανάμεσα σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες!

Και όταν η πλατφόρμα μας σου ζητήσει την εμπορική αξία του οχήματος, να θυμάσαι να βάλεις αυτή που ισχύει τώρα και όχι αυτήν που αγόρασες το αυτοκίνητο ή αυτήν που αξίζει για εσένα συναισθηματικά!

Κάθε χρόνο προσάρμοζε την αξία του αυτοκινήτου έτσι ώστε να πληρώνεις φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου αλλά και να συμβαδίζει η αξία με την τυχόν αποζημίωση που μπορεί να λάβεις σε ένα ατύχημα.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373