τι ασφάλεια αυτοκινήτου να διαλέξω
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Τι ασφάλεια αυτοκινήτου να κάνω; Τι να επιλέξω και γιατί

Η επιλογή ασφάλειας αυτοκινήτου είναι μια δύσκολη και αγχωτική διαδικασία – ειδικά αν ανήκετε σε κάποια «ιδιαίτερη» κατηγορία, όπως αυτές που θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο με σκοπό να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την πιο σωστή και φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου για τις ανάγκες σας!

Τα συμβόλαια για ασφάλειες αυτοκινήτου χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες ενώ υπάρχουν προαιρετικές καλύψεις που μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Ασφάλεια για νέους οδηγούς

Αν είστε νέος οδηγός – δηλαδή έχετε το δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο ή/και είστε κάτω των 23 ετών, τότε η ασφάλειά σας θα έχει αυξημένο κόστος λόγω επασφάλιστρου αλλά και εσείς θα πρέπει να αναζητήσετε μια πιο σίγουρη λύση, καθώς ως νέος οδηγός θα είστε πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα!

Αυτή τη σιγουριά έρχεται να δώσει η μικτή ασφάλιση όπου σας προσφέρει κάλυψη ακόμα και για ιδίες ζημιές – δηλαδή για ζημιές που θα γίνουν με δική σας υπαιτιότητα!

Η προτεινόμενη ασφάλεια για νέο οδηγό είναι η μικτή καθώς έτσι θα απαλλαγείτε από το άγχος -αλλά και το κόστος- που μπορεί να σας προκαλέσει κάποιο ατύχημα που θα εμπλακείτε.

Σίγουρα έχει αυξημένο κόστος σε σχέση με μια βασική ασφάλεια αστικής ευθύνης, αλλά αξίζει για τους νέους οδηγούς.

Ασφάλεια για ανέργους

Αν αυτό το διάστημα δεν εργάζεστε, οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι δίπλα σας!

Αρκετές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση 15% για ανέργους, για να βοηθήσουν όσο γίνεται την οικονομική σας κατάσταση και να μην αφήσετε το αυτοκίνητό σας ανασφάλιστο, με κίνδυνο μεγάλα διοικητικά πρόστιμα.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για ανέργους θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον τις υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις(βασική ασφάλιση αστικής ευθύνης), σε όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος.

 

Ασφάλεια για καινούργιο αυτοκίνητο

Ένα καινούργιο αυτοκίνητο σίγουρα θέλει την καλύτερη δυνατή επιλογή ασφάλισης έτσι ώστε να εξασφαλίσει το κεφάλαιό σας σε περίπτωση ατυχήματος.

Και εδώ, η προτεινόμενη ασφάλεια είναι η μικτή κάλυψη, καθώς έτσι προστατεύεται την περιουσία και το κεφάλαιο που έχετε δαπανήσει για την αγορά του αυτοκινήτου σας.

Θα πρέπει να έχετε φροντίσει για την έκδοση της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της μικτής κάλυψης, από τη στιγμή που το αυτοκίνητο βγαίνει από την αντιπροσωπεία.

Έτσι θα είστε 100% καλυμμένος και προστατευμένος έναντι του κεφαλαίου σας.

Επιπλέον, η ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου όταν περιλαμβάνει τη μικτή κάλυψη περιλαμβάνει και μια σειρά από άλλες καλύψεις όπως μερική/ολική κλοπή, βανδαλισμοί, φυσικά φαινόμενα, κ.α.

Προστατεύετε δηλαδή το αυτοκίνητό σας για σχεδόν τα πάντα!

Ασφάλεια για ταξί

Η ασφάλεια ταξί είναι μια απαιτητική επιλογή για τους επαγγελματίες οδηγούς.

Αυτό συμβαίνει καθώς θα πρέπει να επιλεγεί μια εταιρεία που να παρέχει όλες τις απαραίτητες καλύψεις στον επαγγελματία, όπως αστική ευθύνη και βασική ασφάλιση, προστασία από ανασφάλιστα οχήματα, επισκευή ζημιών στο συνεργείο δίχως πληρωμή του οδηγού, κ.α.

Η προστασία από ανασφάλιστα οχήματα είναι πολύ βασική καθώς στη χώρα μας κυκλοφορούν παραπάνω από μισό εκατομμύριο οχήματα που δεν έχουν ούτε τη βασική, υποχρεωτική από το νόμο, ασφάλιση!

Οι επαγγελματίες οδηγοί που κυκλοφορούν όλη τη μέρα στους δρόμους, είναι πολύ ευάλωτοι στα ατυχήματα οπότε και οι πιθανότητες ανάμειξης με ένα ανασφάλιστο όχημα, πολλαπλασιάζονται.

Βασικό κριτήριο επιλογής ασφαλιστικής, είναι η εταιρεία να συμμετέχει στο φιλικό διακανονισμό και, αν αυτό είναι επιτρεπτό, να μπορεί το συνεργείο που θα επισκευάσει το όχημά σας σε περίπτωση ατυχήματος, να πληρωθεί απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία έτσι ώστε να μην στερηθείτε του κεφαλαίου σας.

Υπάρχουν ασφαλιστικές που παρέχουν τις παραπάνω καλύψεις και διευκολύνσεις στους οδηγούς ταξί.

Ασφάλεια φορτηγού

Η επαγγελματική ασφάλιση σε κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες θα σας λύσει τα χέρια να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στις ανάγκες του επαγγέλματός σας.

Και στην ασφάλεια φορτηγού, όπως και στην περίπτωση της ασφάλειας για ταξί, θα πρέπει να επιλέξετε μια εταιρεία που θα είναι όσο το δυνατόν πιο δίπλα σας με επιπλέον παροχές και καλύψεις.

Η επιλογή να επισκευάσετε το φορτηγό σας μετά από ένα ατύχημα που δεν ευθύνεστε, χωρίς να πληρώσετε τη ζημιά και να πληρωθεί απευθείας από την ασφαλιστική, είναι ένα μεγάλο μπόνους για να επιλέξετε την εταιρεία που το παρέχει!

Τέλος, αν η εταιρεία σας ασφαλίζει για κλοπή περιεχομένου ή ολική κλοπή του φορτηγού, θα πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε αυτές τις καλύψεις, ειδικά από τη στιγμή που θα παρκάρετε το φορτηγό σας δημόσιους δρόμους και όχι σε ιδιωτικό πάρκινγκ.

Ασφάλεια για Smart

Η ασφάλεια για Smart αποτελεί μια ιδιαίτερη, ανεξάρτητη κατηγορία, καθώς τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα παρουσιάζουν κάποιες δυσκολίες έναντι των υπολοίπων.

Αρχικά, λόγω της ιδιαίτερης δημοφιλίας τους, έχουν γίνει μεγάλος στόχος των ληστών και των κλοπών.

Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες δεν τα ασφαλίζουν πλέον για κλοπή.

Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τα οδηγάνε άνθρωποι όλων των ηλικιών αλλά και άπειροι οδηγοί – όμως λόγω της πίσω κίνησης και των μικρών ελαστικών, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ατυχήματα ειδικά σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Αυτός ο παράγοντας ανεβάζει το κόστος ασφάλισης ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

Επιλέξτε μια βασική ασφάλεια για το Smart σας ενώ αν η εταιρεία παρέχει πλήρη μικτή κάλυψη με κλοπή, τότε θα ήταν μια σοφή επιλογή ειδικά αν είστε νέος οδηγός ή άπειρος σε αυτοκίνητα με πίσω κίνηση.

Ιδιοκτήτες Cabrio

Για τους ιδιοκτήτες Cabrio δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις παραπάνω επιλογές.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε μια βασική ασφάλεια αυτοκινήτου είτε εξτρά καλύψεις όπως πλήρη μικτή ασφάλιση ή ειδικές ασφαλίσεις όπως καταστροφή κουκούλας.

Η ασφάλεια μερικής ή ολικής κλοπής μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο, λόγω της κουκούλας ενώ κάποιες ασφαλιστικές μπορεί να μην παρέχουν τη συγκεκριμένη κάλυψη.

Εδώ σας προτείνουμε μια ασφάλεια (βασική ή μικτή ανάλογα τις ανάγκες σας και την αξία του αυτοκινήτου), με δυνατότητα προσθήκης για κάλυψη ζημιάς της κουκούλας και κλοπή περιεχομένου, εφόσον παρέχεται από την ασφαλιστική.

Έτσι θα είστε σίγουροι όταν παρκάρετε σε ένα δημόσιο δρόμο, ότι η περιουσία σας καλύπτεται από μια αξιόπιστη ασφαλιστική!

Βρείτε όλες τις παραπάνω ασφάλειες online στο Asfaleies24 και ασφαλιστείτε οικονομικά, στις καλύτερες ασφαλιστικές της χώρας μας.

Κάντε σύγκριση τιμών σε παραπάνω από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και βρείτε την ασφάλεια που ταιριάζει σε εσάς!


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373