mikti i vasiki asfaleia
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά

Μικτή ή βασική ασφάλεια; Τι να επιλέξετε και γιατί!

Η ασφάλεια αυτοκίνητου σίγουρα είναι μια περίπλοκη υπόθεση, καθώς υπάρχουν αρκετά διαφορετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια καθώς και καλύψεις που μπορείτε να επιλέξετε.

Μέσα από αυτόν τον οδηγό θα προσπαθήσουμε να σας ξεκαθαρίσουμε τι είναι η κάθε κάλυψη καθώς και τι ασφάλεια να κάνετε, ανάλογα τις ανάγκες σας.

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου από το νόμο καλύπτει αποκλειστικά την αστική ευθύνη έναντι τρίτων και είναι η ελάχιστη ασφάλεια που πρέπει να έχετε για να είστε νόμιμοι.

Από ‘κει και έπειτα, μπορείτε να διαμορφώσετε το συμβόλαιο όπως επιθυμείτε, με προσθαφαιρέσεις καλύψεων ανάλογα τις δικές σας ανάγκες!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μπορείτε να επιλέξετε και τι σας προτείνουμε, ανάλογα σε ποια κατηγορία ανήκετε..

 

Βασική ασφάλεια – Τι περιλαμβάνει και που απευθύνεται

Η βασική ασφάλιση περιλαμβάνει την υποχρεωτική από το νόμο αστική ευθύνη. Δηλαδή την αποζημίωση έναντι τρίτων (άνθρωποι – περιουσία) στην περίπτωση που θα δημιουργήσετε με δική σας ευθύνη κάποια ατύχημα.

Αυτή είναι η ελάχιστη δυνατή ασφάλεια που μπορείτε να έχετε. Στο Asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε βασική κάλυψη από μόλις 36€ / εξάμηνο!

 

Καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε στη βασική ασφάλιση

Πέρα από τις υποχρεωτικές καλύψεις, μπορείτε να προσθέσετε εξτρά υπηρεσίες στην ασφάλειά σας, έτσι ώστε να προσαρμοστεί ακριβώς στα μέτρα σας.

 

Οδική βοήθεια: Σίγουρα μια πολύ ουσιαστική κάλυψη καθώς σας παρέχει δυνατότητα χρήσης οδικής βοήθειας, ανά πάσα ώρα και στιγμή τη χρειαστείτε και για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να έχετε πρόβλημα με το όχημά σας.

Δεν θα πρέπει να μπερδεύετε τη φροντίδα ατυχήματος, με την οδική ασφάλεια, καθώς όταν έχετε φροντίδα ατυχήματος η οδική έρχεται δωρεάν μόνο σε περίπτωση ατυχήματος – Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κάνετε μια σύμβαση με την οδική.

 

Νομική προστασία: Με τη νομική προστασία η ασφαλιστική σας παρέχει έναν νομικό σύμβουλο σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με την αποζημίωσή σας σε ένα ατύχημα. Έτσι γλυτώνετε τα έξοδα δικηγόρου και επιτυγχάνονται πιο εύκολα οι διαδικασίες.

 

Μερική/ολική κλοπή: Οι καλύψεις για κλοπή, μερική και ολική, προστατεύουν την περιουσία και το κεφάλαιό σας, έναντι τόσο μικροκλοπών όσο και ολικής κλοπής του αυτοκινήτου σας.

Η μερική κλοπή σας αποζημιώνει για πράγματα που μπορούν να κλαπούν όπως π.χ. ένας προφυλακτήρας ή ένας καθρέπτης ενώ η ολική μόνο όταν κλαπεί ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε τόσο μερική όσο και ολική κλοπή ενεργοποιημένες στο συμβόλαιό σας καθώς η ασφάλιση κλοπής θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε μια δύσκολη στιγμή.

 

Προστασία από φυσικά φαινόμενα: Η κάλυψη προστασίας από φυσικά φαινόμενα σας προστατεύει και σας αποζημιώνει αν το αυτοκίνητό σας υποστεί ζημιές, παρκαρισμένο ή εν κινήση, από έντονα φυσικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, αέρα, κ.ο.κ.

Αυτή η κάλυψη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν μένετε σε περιοχή με έντονα φαινόμενα, όπως παραθαλάσσιες περιοχές με ανέμους.

 

Προστασία από ανασφάλιστο όχημα: Η συγκεκριμένη κάλυψη σας προστατεύει αν εμπλακείτε σε ατύχημα με όχημα που δεν είναι ασφαλισμένο. Δυστυχώς τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα και είναι αρκετές χιλιάδες στους Ελληνικούς δρόμους.

Με την συγκεκριμένη κάλυψη, αν εμπλακείτε σε ατύχημα δίχως να φέρετε ευθύνη, σας αποζημιώνει η ασφαλιστική σας και έπειτα στρέφετε εναντίον του ιδιοκτήτη που είχε ανασφάλιστο το όχημα.

 

Θραύση κρυστάλλων: Η θραύση κρυστάλλων ασφαλίζει όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου σας και σας παρέχει άμεση επιδιόρθωση ή αλλαγή. Ειδικά το μπροστινό παρμπρίζ είναι πολύ σύνηθες να σπάει ή να έχει μικρό-ρωγμές οι οποίες δημιουργούνται από προπορευόμενα οχήματα σε δρόμους υψηλής ταχύτητας.

Προσαρμόστε online τη δική σας φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου και φτιάξτε το συμβόλαιο, όπως ακριβώς επιθυμείτε!

 

Μικτή ασφάλεια – Πλεονεκτήματα και πότε την επιλέγουμε

Η μικτή ασφάλεια ή αλλιώς ασφάλιση ιδίων ζημιών, μας προστατεύει και μας αποζημιώνει ακόμα κι όταν σε ένα ατύχημα, η ευθύνη βαραίνει εμάς.

Αν για παράδειγμα εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με δική σας ευθύνη και έχετε ζημιές ύψους 3000€ στο όχημά σας, τότε η ασφαλιστική σας εταιρεία θα αναλάβει το κόστος της αποζημίωσης, με βάση όσα είναι συμφωνημένα στο ασφαλιστικό σας συμβόλαιο.

Κάθε μικτή ασφάλιση έρχεται και με την «απαλλαγη» – ένα ποσό δηλαδή που πληρώνεται εσείς σε κάθε αποζημίωση και από ‘κει και ύστερα ξεκινάει η καταβολή της ασφαλιστικής.

Αν για παράδειγμα έχετε απαλλαγή 300€, τότε σε μια ζημιά 3000€ θα πληρώσετε 300€ εσείς και 2700€ η ασφαλιστική.

Η μικτή ασφαλιστική κάλυψη είναι ιδανική για καινούργια αυτοκίνητα, νέους οδηγούς καθώς και αυτοκίνητα υψηλής αξίας.

Εδώ το κόστος αυξάνεται περίπου 20% σε σχέση με την απλή βασική ασφάλεια, αλλά μπορείτε να κοιμάστε ήσυχος καθώς περιλαμβάνει όλες τις ασφαλιστικές καλύψεις!

Πως να επιλέξετε τη δική σας ασφάλεια

Σας έχουμε ετοιμάσει έναν μίνι οδηγό για να επιλέξετε τη δική σας ασφάλεια, ανάλογα την κατηγορία που ανήκετε.

 

Καινούργιο αυτοκίνητο:

Αν θέλετε να ασφαλίσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, τότε η μικτή ασφάλεια είναι μονόδρομος.

Θα σας προσφέρει τη σιγουριά του κεφαλαίου σας και δεν θα έχετε να ανησυχείτε για το ενδεχόμενο ατυχήματος και μηδενισμού της αξίας του οχήματός σας.

 

Νέος οδηγός:

Η ασφάλιση για νέους οδηγούς θα πρέπει να είναι μικτή, εκτός κι αν χρησιμοποιούν κάποιο όχημα παλιό και πολύ μικρής αξίας.

Οι νέοι οδηγοί έχουν και το λεγόμενο επασφάλιστρο  στις ασφάλειες, που αυξάνει το κόστος περίπου 20-25% μέχρι να συμπληρώσουν 1 χρόνο με την άδεια οδήγησης ή τα 23 χρόνια τους.

Επειδή οι νέοι είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα, σε αυτοκίνητα με αξία άνω των 10.000€ προτείνουμε τη μικτή ασφάλεια με μικρή απαλλαγή.

 

Αυτοκίνητο με μεγάλη αξία:

Άλλη μια κατηγορία που θα πρέπει να κοιτάξει τη μικτή ασφάλιση αποκλειστικά. Δε θέλετε να κυκλοφορείτε το ακριβό σας όχημά στους δημόσιους δρόμους, δίχως να είναι προστατευμένο 100% για όλες τις καλύψεις

Αν διαθέτετε ένα όχημα μεγάλης αξίας, τότε θα πρέπει να το ασφαλίσετε με μια μικτή ασφάλιση για να το θωρακίσετε και να προστατεύσετε και το κεφάλαιό σας.

 

Αυτοκίνητο με μικρή αξία

Στα αυτοκίνητα με μικρή αξία η μικτή ασφάλεια συνήθως είναι περιττή καθώς δεν αξίζει το κόστος, την ενδεχόμενη ζημιά και αποζημίωση.

Για οχήματα μικρής αξίας επιλέξτε μια βασική ασφάλιση σε συνδυασμό με μερικές εξτρά καλύψεις όπως οδική βοήθεια καθώς και προστασία από ανασφάλιστα.

 

Αυτοκίνητα επιρρεπή σε κλοπές

Αυτοκίνητα που κινδυνεύουν να γίνουν εύκολος στόχος ληστών, όπως τα smart ή αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, θα πρέπει να ασφαλίζονται για κλοπή 100%!

Η ασφάλεια για smart στο παράδειγμά μας είναι αρκετά οικονομική ενώ αν προσθέσουμε και την κλοπή, έχει μια μικρή αύξηση στην τιμή. Αυτή η αύξηση όμως αξίζει 100% σε σχέση με τις πολλές κλοπές του συγκεκριμένου αυτοκίνητου που γίνονται συνέχεια!

 

Πως θα βρείτε την ιδανική ασφάλεια

Επισκεφθείτε το Asfaleies24.gr και συγκρίνετε παραπάνω από 25 ασφαλιστικές εταιρείες με 1 κλικ! Βρείτε τη φθηνότερη τιμή, διαμορφώστε την ασφάλεια όπως επιθυμείτε και λάβετε άμεσα το ασφαλιστήριο στο e-mail σας!