ασφαλεια νεου οδηγου
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ασφάλεια για νέους οδηγούς – Επασφάλιστρο νέου οδηγού

Οι νέοι οδηγοί που ασφαλίζονται και επιλέγουν μια ασφάλεια αυτοκινήτου, πρέπει να πληρώσουν ένα επασφάλιστρο ως επιπλέον κάλυψη στην ασφαλιστική εταιρεία.

Ως νέος οδηγός θεωρείται κάποιος που είτε είναι κάτω των 23 ετών είτε είναι άνω των 23 αλλά έχει το δίπλωμα για λιγότερο από 1 χρόνο.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι αναγκασμένος μαζί με την ασφάλεια αυτοκινήτου να έχει και το επασφάλιστρο, που στην ουσία πρόκειται για μια επιπλέον επιβάρυνση περίπου 25% της συνολικής αξίας του συμβολαίου.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά πως επιβαρύνει το επασφάλιστρο καθώς και ποια είναι η καλύτερη ασφάλεια για νέους οδηγούς!

Επασφάλιστρο νέου οδηγού – Πως επιβαρύνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Για τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οδηγοί κάτω των 23 ετών ή άτομα με δίπλωμα λιγότερο από ένα χρόνο, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ή να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα.

Γι’αυτό το λόγο υπάρχει μια εξτρά επιβάρυνση στο κόστος της αστικής ευθύνης καθώς και των ιδίων ζημιών (σε περίπτωση που έχετε μικτή ασφάλιση) που είναι περίπου 25%.

Τα αυξημένα ασφάλιστρα είστε υποχρεωμένος να τα καταβάλλεται μέχρι να συμπληρώσετε τα 23 έτη σας ή 1 χρόνο από την έκδοση του διπλώματος εφόσον είστε άνω των 23.

Το επασφάλιστρο είναι υποχρεωτικό για τις κατηγορίες που σας αναφέραμε. Αν κάποιος νέος οδηγός οδηγάει το όχημά σας , δίχως να έχει δηλωθεί και να υπάρχει το αντίστοιχο επασφάλιστρο, τότε υπάρχει πρόστιμο που υπολογίζεται με βάση τα ετήσια ασφάλιστρα του συμβολαίου.

Αν εμπλακεί σε ατύχημα, θα πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσει το πρόστιμο πριν την διαδικασία της αποζημίωσης.

Αν από την άλλη το όχημα έχει μικτή ασφάλεια, η ασφαλιστική θα αποφασίσει αν θα αποζημιώσει ή όχι, αν δεν έχει πληρωθεί το επασφάλιστρο.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικό να δηλωθεί ο νέος οδηγός από την πρώτη φορά που θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, ώστε να μην μπλακεί σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η προσθήκη του νέου οδηγού στην ασφάλεια είναι πολύ εύκολη – στέλνετε το δίπλωμα οδήγησης στην ασφαλιστική εταιρεία και εκείνη με τη σειρά της εκδίδει μια πρόσθετη ασφαλιστική πράξη και σας ενημερώνει για το ποσό προς πληρωμή που πρέπει να τακτοποιήσετε για να ισχύει η πράξη.

 

Ασφάλεια για νέους οδηγούς – Τι να επιλέξετε

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πιο αυξημένα ασφάλιστρα στους νέους οδηγούς καθώς θεωρούν πιο πιθανό να προκαλέσουν ή να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα.

Θα πρέπει να κάνετε μια εξειδικευμένη έρευνα γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου, ώστε να εντοπίσετε το καλύτερο deal και να εξοικονομήσετε όσο γίνεται περισσότερα χρήματα.

Για αρχή, ξεκινήστε την αναζήτηση από την ιστοσελίδα μας όπου μπορείτε να βρείτε παραπάνω από 24 ασφαλιστικές εταιρείες!

Θα πρέπει να συμπληρώσετε στα στοιχεία σας ότι πρόκειται για ασφάλιση νέου οδηγού, έτσι ώστε οι τιμές να είναι αντίστοιχα διαμορφωμένες.

Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες όπως η Εθνική Ασφαλιστική όπου μπορείτε να εμπιστευτείτε για τις ασφαλιστικές σας ανάγκες.

Η AIG προσφέρει επίσης ασφάλεια αυτοκινήτου και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, για οτιδήποτε χρειαστείτε ανά πάσα στιγμή

Τέλος, η ασφάλεια αυτοκινήτου Ιντερσαλόνικα είναι από τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες της εταιρείας και στο χαρτοφυλάκιό της έχει χιλιάδες ασφαλισμένα αυτοκίνητα εδώ και δεκάδες χρόνια που δραστηριοποιείται στον κλάδο.

Κάθε εταιρεία έχει επίσης τις δικές της εκπτώσεις που μπορείτε να επωφεληθείτε. Αν είστε δημόσιος υπάλληλος ή εργάζεστε σε σώματα ασφαλείας, στρατό, κ.ο.κ. θα δείτε τις αντίστοιχες μειώσεις στα ασφάλιστρά σας.

Επίσης, αρκετές εταιρείες προσφέρουν φθηνή ασφάλεια για ανέργους αρκεί να προσκομίσετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/travelo/public_html/asfaleies24.gr/wp-includes/functions.php on line 5373