Κλοπή αυτοκινήτου: Πως θα προστατέψεις το όχημά σου

Κλοπή αυτοκινήτου: Πως θα προστατέψεις το όχημά σου

Κλοπή αυτοκινήτου: Πως θα προστατέψεις το όχημά σου

Τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν μια ανοδική τάση στις κλοπές αυτοκινήτων, καθώς το 2021 είχαμε αύξηση έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Πιο αναλυτικά, το 2021 είχαμε 17.835 κλοπές και διαρρήξεις αυτοκινήτων έναντι 16.689 το 2020 – δηλαδή μια αύξηση 6,87% ενώ το ίδιο διάστημα είχαμε lockdown και τα περισσότερα οχήματα ήταν σταθμευμένα για μέρες!

Η άνοδος στις κλοπές αυτοκινήτων αγγίζει ακόμα και το 10,62% στην Αττική σε σχέση με το 2020.

Πως όμως μπορούμε να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από μια ενδεχόμενη κλοπή; Τι πρέπει να κάνουμε για να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι θα βρούμε το επόμενο πρωί το αυτοκίνητό μας στη θέση του, δίχως να έχει παραβιαστεί;

Πάμε να δούμε τον οδηγό του asfaleies24.gr που θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό το όχημά σας να κλαπεί ή να γίνει απόπειρα διάρρηξης!

 

Παρκάρετε πάντα κάτω από φως και όχι σε μέρη με απόλυτο σκοτάδι

Προσπαθήστε πάντα να αφήνετε το αυτοκίνητό σας σε μέρη με φωτισμό, έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο το έργο των ληστών.

Αν παρκάρετε σε μέρη με ελάχιστο ή καθόλου φωτισμό, διευκολύνετε το έργο των ληστών καθώς είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί. Επιπλέον, σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να αποδειχτεί συνυπαιτιότητά σας και να μην αποζημιωθείτε όπως συνέβη και σε αυτήν την περίπτωση εδώ!

 

Να αφήνετε τη μεριά του οδηγού στο δρόμο

Εάν έχετε τη δυνατότητα, θα πρέπει να παρκάρετε με τη μεριά της πόρτας του οδηγού να βλέπει στο δρόμο. Οι ληστές κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να «δουλέψουν» στα καλώδια του τιμονιού, οπότε η πρόσβαση θα γίνει από τη μεριά του οδηγού. Αν το αυτοκίνητό σας είναι παρκαρισμένο με την πόρτα του οδηγού στο δρόμο, θα τους είναι πιο δύσκολο να μην γίνουν αντιληπτοί από τον κόσμο που κυκλοφορεί εκείνη την ώρα.

 

Μην αφήνετε ποτέ αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας

Όχι μόνο αντικείμενα αξίας, αλλά οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αξίας από έναν επίδοξο ληστή. Εσείς μπορείτε να αφήσετε κάτι που να μην έχει καμία αξία, όμως ο ληστής έξω από το παράθυρο μπορεί να νομίζει ότι έχετε αφήσει ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας και να προσπαθήσει να διαρρήξει το όχημά σας.

Φυσικά την ταλαιπωρία και τις ζημιές εσείς θα τις πληρώσετε στο τέλος, οπότε μην αφήνετε τίποτα εκτεθειμένο καθώς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να σας δημιουργήσουν ζημιές στο αυτοκίνητο.

 

Συναγερμός και GPS στο όχημά σας

Ο συναγερμός θα αποτρέψει μερικά ληστών από το να προσπαθήσει να διαρρήξει ή να κλέψει το όχημά σας, καθώς θα αρχίσει να χτυπά άμεσα και θα δημιουργηθεί αναστάτωση στην περιοχή.

Από την άλλη, ένας επαγγελματίας ληστής μπορεί να απενεργοποιήσει άμεσα το συναγερμό και να μην καταλάβει σχεδόν κανείς ότι πρόκειται για διάρρηξη. Γι’αυτό το λόγο, ειδικά σε ακριβά αυτοκίνητα ή σε οχήματα που γίνονται εύκολα στόχος ληστών – όπως για παράδειγμα τα Smart, σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα GPS σε κάποιο κρυφό σημείο του αυτοκινήτου, όπου θα μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να λαμβάνετε το σήμα του αυτοκινήτου με την τοποθεσία που βρίσκεται.

Έτσι, σε περίπτωση ληστείας, μαζί με την παρέμβαση της αστυνομίας θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να το βρείτε.

 

Σωστή και πλήρη ασφάλεια αυτοκινήτου

Μια σωστή και πλήρη σε καλύψεις ασφάλεια αυτοκινήτου θα σας σώσει από αρκετές δυσάρεστες καταστάσεις.

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου μπορούν να καλύψουν τόσο την μερική κλοπή όσο και την ολική. Η ολική κλοπή είναι όταν όλο το όχημα έχει κλαπεί και δεν έχει βρεθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (συνήθως 90 ημέρες) ενώ η μερική κλοπή καλύπτει αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του οχήματος – όπως π.χ. αν σας κλαπεί το τιμόνι του αυτοκινήτου.

Μια ασφάλεια αυτοκινήτου με κλοπή θα σας προστατεύσει τα χρήματα που δαπανήσατε για την αγορά του οχήματος, σε περίπτωση που συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός όπως είναι η διάρρηξη.

Στο asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός κλοπής με τιμές από μόλις 56€ το εξάμηνο!

 

Σύντομη στάση για καφέ; Ασφαλίζετε πάντα το αυτοκίνητο και μην αφήνετε τίποτα σε εμφανές σημείο!

Αν σταματάτε για 5 λεπτά για να πάρετε έναν καφέ ή να κάνετε μια σύντομη στάση από το ταξίδι σας, μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτο το αυτοκίνητό σας ή ακόμα και αντικείμενα σε εμφανές σημείο.

Διαρρήξεις μπορούν να συμβούν οπουδήποτε όπως σε ένα πάρκινγκ της Εθνικής οδού ή ακόμα και στα πάρκινγ των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων – τα γνωστά ΣΕΑ.

Πάντα να κλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και να μην έχετε κανένα αντικείμενο μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά σε εμφανές σημείο.

 

Ποτέ κλειδιά στη μίζα – ούτε για 1’!

Σε συνέχεια της παραπάνω συμβουλής, θα προσθέσουμε ως τελευταία συμβουλή ποτέ να μην αφήνετε τα κλειδιά της μίζας πάνω στη μηχανή – ούτε για 1’!

Αρκετοί οδηγοί έχουν συνήθειο – ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα ή της πολύ ζεστές του καλοκαιριού – για να μην κλείνει ο κλιματισμός να αφήνουν τη μηχανή ανοιχτή και τα κλειδιά πάνω στη μίζα, ενώ παραγγέλνουν τον αγαπημένο τους καφέ.

Ακόμα και 1’ αρκεί, στο οποιοδήποτε σημείο, ώστε ο κλέφτης να σας αρπάξει το όχημα και εσείς να μείνετε χωρίς αυτοκίνητο!

Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά πάνω στη μίζα της μηχανής!

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές έτσι ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο διάρρηξης ή κλοπής του οχήματός σας. Οι ασφάλειες αυτοκινήτων θα σας αποζημιώσουν σε περίπτωση κλοπής, εφόσον έχετε τις απαραίτητες καλύψεις στο συμβόλαιό σας.

Βρείτε στο asfaleies24.gr ή καλέστε μας στο 210.3000.352 για να ανακαλύψουμε μαζί το ιδανικότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το δικό σας όχημα!